Tru Kitchen vegaaniravintola tallinnassa
Mennyttä Tallinnaa

Tru Kitchen vei sydämen ja täytti vatsan

EDIT: Tru on valitettavasti joutunut sulkemaan lopullisesti ovensa. Jätän tämän jutun kuitenkin muistoksi menneistä, sillä Tru ehti ehti valtaaman monen Tallinnankävijän sydämen.

– – – – – – – – – –

Tuntuu kuin Tallinnaan aukeaisi uusia ravintoloita lähes viikottain. Tällaisen satunnaisen matkailijan kannalta on hienoa, kun kaupungista löytyy joka reissulle uutta nähtävää. Kaikkien rohkeiden uusien yrittäjien soisi tietysti onnistuvan, mutta toisinaan joku näistä uusista tulokkaista on sellainen, jolle toivoisi oikein erityistä menestystä ja täysiä pöytiä. Yksi tällainen poikkeuksellisen viehättävä uusi ravintola on nimeltään Tru Kithcen.

Tru Kitchen vegaaniravintola tallinnassa
Tru Kitchen vegaaniravintola tallinnassa
Tru Kitchen vegaaniravintola tallinnassa
Tru Kitchen vegaaniravintolan ruokalista

Tru vahvisti sen, että kaikki lähtee palvelusta

Ennen Tru’ta samoissa tiloissa toimi ravintola nimeltä Kopli. Aika pian sen sulkemisen jälkeen aloin kuulla huhuja, että sen tilalle olisi aukeamassa vegaaniravintola. Ensin aukesi Facebook-sivut, joiden kautta heittelin silloin tällöin kysymystä arvioidusta ovien aukeamisajankohdasta. Sain joka kerralla ystävällisen vastauksen, ja arvioita mahdollisesta h-hetkestä. Miten ystävällisen vastauksen tällainen utelias nokkansa joka paikkaan työntävä blogiemäntä saikaan joka häiriköinnillään!

Tämä antoi vähän tuntumaa paikan palvelualttiuteen. Kun sitten viimein ovet aukesivat ja pääsin ensimmäistä kertaa Tru’hun syömään, ennakko-odotukseni täyttyivät kirkkaasti: palvelu oli hurmaavan sydämellistä. Niinhän sitä sanotaan, että ”you can make the first impression only once”. Tru Kitchenin ensivaikutelma oli enemmän kuin myönteinen.

pasta-annos vegaaniravintola trussa
Raparperi lemonade Tru kitchenissä tallinnassa
kaunis salaatti vegaaniravintola trussa

Tru on vegaani, mutta ällös säikähdä lihansyöjä

Ainakin oma tuttavapiirini siirtyy kasvis- ja vegaaniruokaan kiihtyvällä tahdilla. Niin planeetan kuin omakin hyvinvointi mietityttää, ja ruokavalinnoilla yritetään vaikuttaa kumpaankin. Omassa ruokavaliossani on vielä eläinperäisiäkin osia, mutta kasvipohjaiset vaihtoehdot valtaavat koko ajan enemmän alaa jääkaapissani.

Niinpä tervehdin ilolla Trun kaltaisia ravintoloita. Sen ruokalista on nimittäin niin kiinnostava, että ei tulisi mieleenkään kaivata sinne jotain possua tai kanaa.  Itse söin makuhermoja hyväilleen punajuuripestopastan, joka oli sen päivän vaihtuva pasta-annos.

Punajuuripestopasta tru kitchen tallinna
kaktus ikkunalaudalla vegaaniravintola Trussa
Tru Kitchen vegaaniravintola tallinnassa
Tru Kitchen vegaaniravintola tallinnassa

Viihtyisä sisustus tuo aina muutaman erityisen Sooloiluja-pisteen

Tyylikäs, villi, boheemi, yllätyksellinen, retro, moderni… milloin mitäkin. Mutta kun sisustus puhuttelee, niin minä viihdyn. Joskus ravintolan sisustuksella voi olla niin suuri merkitys, että olen valmis jopa katsomaan keittiön suoristusta sormien läpi.

Tallinnassa sisustushommat osataan, ja Tru Kitchen on siitä mainio esimerkki. Tummanvihreät seinät, upeita suuria öljyvärimaalauksia, lämminhenkisiä kalusteita, kaakelia ja tunnelmallisia valaisimia: kaikkea sitä oli Tru Kitchen.

Ja kun tässä paikassa viihtyisää sisustusta komppaa herkullinen ruoka, osaava ja sympaattinen henkilökunta sekä kirsikkana kakussa sydämellisen ystävälliset omistajat, en voi muuta kuin kehoittaa hyppäämään pohjois-Tallinnaan vievään raitsikkaan. Tru Kitchen on käymisen arvoinen kohde!

Naapurustosta löytyy muuten paljon muutakin käymisen arvoista: baar Odeon, leipomo Bekkerei (kuvia jutun lopussa), cocktailbaari Checkpoint Tallinn, Paavli Kultsukas kirpputorikeskus… tästä alueesta pitää kirjoittaa kokonainen postaus, jotta uskot että vanhan kaupungin, Kalamajan ja Telliskiven ulkopuolellakin on kiinnostavaa nähtävää. Taidanpa kirjoittaa sellaisen ihan lähiaikoina!

Osoite: Kopli 25

Facebook-sivut: www.facebook.com/trutallinn/

Aukioloajat:
Ti–t0 11–22
Pe–la 11–23
Su 11–18
Ma suljettu

Kaikki kuvat, joiden alalaidassa on Tru:n logo ovat heidän ottamiaan. Kameran takana oli yksi omistajista, mukava ja äärimmäisen taitava Sten Roosvald. Harmittavasti ne ovat tämän postauksen hienoimmat 🙂
Löydät lisää ottamiaan upeita kuvia hänen nettisivultaan tai Facebookista

Minne muualle vegaanin kannattaa suunnata Tallinnassa?

Tallinnassa taitaa olla oikea vegaanibuumi menossa, sillä uusia vegaaniravintoloita aukeaa vähän väliä eri puolille kaupunkia. Olen kerännyt kaikki tietämäni Vegaani Tallinna -listalleni, jonka löydät täältä

Yksi klassikoista on vanhan kaupungin Vegan V. Sillä on samat omistajat kuin mainiolla Von Krahli Aed -ravintolalla, josta myös vegaani löytää paljon herkullista syötävää. 

Mutta ennen kaikkea liity mainioon, yli 4000 jäsenen Tallinnatärpit Facebook-ryhmään! Sieltä saat parhaat vinkit Tallinnan reissullesi.

vegaani tallinna

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.