Värav coffee and toast
Kahvilat ja leipomot,  Tallinna

Värav on uusi kahvila, jolle toivoisi erityistä menestystä

Miksikö? Koska jossain paikassa kaikki palikat ovat niin kohdillaan, että sydämeni pohjasta toivoisin ihmisten löytävän sinne, jotta toiminta jatkuisi pitkään. Värav coffee and toast oli juuri tällainen paikka.

Löysin sen Expats in Tallinn -ryhmän vinkin perusteella. Koska paikka valikutti kuvailujen perusteella kiinnostavalta, lähdin ensi tilassa testaamaan sen. Ensimmäinen superhyvä juttu on se, että Värav avaa arkiaamuina jo seitsemältä! Näitä aamulla auki olevia paikkoja usein kysellään, ja tässä jos jossakin on siis sellainen. Kun se vielä on sataman ja vanhan kaupungin välissä, on sinne mahdollisimman helppoa mennä, jos tulee vaikka aamuvarhaisella kaupunkiin.

Ne jotka ovat lukeneet blogiani pidempään tietävät, että tunnelma ja sisustus ovat minulle tärkeitä juttuja. Värav-kahvilassa kumpikin asia oli juuri niin kohdillaan kuin mahdollista.

Värav coffee and toast
Värav coffee and toest Tallinnassa
Värav coffee and toest Tallinnassa
Kahvila sisustus
Värav coffee and toast

Kahvila on pienessä parkkipaikan laidalla olevassa rakennuksessa, jossa on pieneen kokoonsa nähden jylhät pilarit yhdellä seinustalla. En osaa yhtään sanoa mikä tuo rakennus on joskus ollut. Sisälle mahtuu vain muutama pöytä, mutta kesäaikaan tila jatkuu viihtysälle terassille. Osuin paikalle ihanan aurinkoisena aamuna, joten aamukahvit ja toast terassilla vanhan kaupungin siluettia ihaillen oli lempeä startti päivään.

Listalla oli niin kiinnostavia toasteja, että valinta tuotti oikeasti vaikeuksia. Lisäksi tarjolla oli aamiais-bowl, smootheja, tuorepuristettuja mehuja – ja tärkeimpänä tietysti laadukasta kahvia. Värav tarjoilee Kokomo-paahtimon kahveja, ja se on laadun tae.

Smoothie Tallinnassa
Värav coffee and toast
Kahvila sisustus
Värav-kahvilan terassi
Värav coffee and toast
Kahvila sisustus
Värav coffee and toest Tallinnassa
Bastionit lähellä kahvilaa

Missä tämä Värav sitten oikein on?

No sitäpä ei olekaan ihan helppo selittää, sillä se on sellaisessa kohdassa josta harvoin tulee käveltyä ohi. Osoite on Rannavärav 4, ja talo on rannan ja vanhan kaupungin välissä olevan parkkipaikan laidalla. Oheinen kartta ehkä auttaa suunnistamisessa.

Kun menet niille kulmille, näet tuon pienen viihtyisän kahvimökin varmasti. Kävele reippaasti sisään, ja herkuttele ihanilla, paikan päällä tehdyillä toasteilla ja erinomaisen hyvällä kahvilla. Tai smootheilla. Tai mehuilla. Voi ei… nyt tekee mieli päästä sinne uudestaan!

Värav coffee and toast
Kaunis vesikarahvi
Värav coffee and toast

Miten löytää muita kivoja kahviloita?

Sooloiluja auttaa! Olen kerännyt suosikkipaikkojani yhteen, jotta niin minä kuin sinäkin löytettäisiin ne helpommin reissuillamme:

  • Tallinnan parhaat kahvilat kaikki samalla sivulla. Laita ihmeessä linkki talteen, jotta erotat jyvät akanoista!
  • Ravintoloista puhuttaessa Tallinnassa on nykyään mistä valita. Mutta miten löytää ne parhaat? Lista Tallinnan parhaat ravintolat auttaa!
  • Ja tärkeintä on liittyä Tallinnatärpit Facebook-ryhmään, jos et vielä ole jäsen. Se on positiivinen, yli 4000 jäsenen ryhmä, jossa voit kysyä mitä tahansa reissuvinkkiä, tai jakaa omiasi muille. Tule mukaan!
Tallinnan parhaat kahvilat

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.