Pelgupaik
Ravintolat

Pelgupaik: pieni paikka, isot maut!

Kirjoittaessani pitkää juttua Tallinnan vegaaniravintoloista tein perusteellista salapoliisityötä saadakseni varmasti kaikki hyvät paikat mukaan. Kyselin paikallisten Facebook-ryhmissä, goolailin ja kiertelin itse testailemassa. Yhdellä tällaisella testiretkelläni tekemäni superpositiivinen löytö oli Pelgupaik-niminen pikkuriikkinen katukeittiö. Pähkinänkuoreen laitettuna se on pieni paikka jolla on suuri sydän, mutta jatka lukemista – kerron lisää.

Pelgupaik
Pelgupaik

Pelgupaik ei ulkomuodolla koreile

Pelgupaik on vilkkaiden Telliskivi- ja Ristikukatujen risteyksessä Pelgulinnan Comarket-kaupan tylyn näköisessä rakennuksessa. Paikka ei mitenkään voisi olla vaatimattomamman näköinen: ovi ja ikkuna betoniseinässä. That’s it.

Rumat ne vaatteilla koreilee, vai miten se meni? Ehkä sama pätee myös ruokapaikkoihin, eli ei pidä antaa ulkomuodon pettää. Astun kadulta sisään katsomaan, että onko Pelgupaikilla asiaa Tallinnan vegaaniravintoloiden listalleni.

Pelgupaik
Pelgupaik

Olen itse edelleen sekasyöjä, vaikka huomaankin siirtyväni enemmän kasviksia sisältävää ruokavalioon – se on terveellisempää itselle ja ympäristökin kiittää. Tallinnassa se on erityisen helppoa, sillä laadukasta tarjontaa on valtavasti.

Uusia kivoja kasvis- ja vegaaniravintoloita tupsahtelee katukuvaan tasaisin väliajoin. Yksi viimeisimpiä on Koplikadun alkupään Rohe. Muistatko siitä kirjoittamani postauksen? Pääset lukemaan sen täällä.

Mutta nyt takaisin Telliskivikadulle ja Pelgupaikiin!

Pelgupaik
Pelgupaik

Pieni paikka, isot annokset – ja valtavasti makua!

Pelgupaik ei koreile sisäpuoleltakaan. Paikka on kodikkaan yksilöllisesti sisustettu, mutta sisustus ei tässä paikassa taida olla tärkeintä. Veikkaan, että paikan kävelyreiteiltä syrjäisen sijainnin takiakin sieltä tilataan paljon Woltin ja Boltin kautta take-out-annoksia.

Minä jään kuitenkin paikan päälle syömään. Tilaan ruuan tiskiltä, ja rupateltuani jonkun aikaa paikan yhden omistajan kanssa istahdan odottamaan. Hän vahvisti käsitykseni siitä, että minkään sortin imagon tai brändi-identiteetin rakentaminen somessa ei ole ollenkaan heidän lajinsa. He haluavat vain tehdä maukasta ruokaa!

Ruokalistan hintataso on muuten lähes hämmentävän edullinen: kalleinkin annos maksoi alle kahdeksan euroa!

Pelgupaik

Kun saan lautasen eteeni voin heti todeta määrän ja hinnan olevan erinomaisessa suhteessa: annos on iso! Ja kun pistän syömäpuikot viuhumaan totean myös hintalaatusuhteen olevan enemmän kuin kohdillaan. Tilaamani Pad Thai on ihan mielettömän maukas! Suorastaan niin herkullinen, että syön sen viimeistä nuudelia myöten loppuun todetakseni olevani täynnä kuin Turusen pyssy – mikäli tuo usein siteerattu tuliase tosiaan oli aivan täyteen ahdettu.

Pelgupaik oli mitä mainioin löytö, ja se meni heittäen Tallinnan parhaiden vegaaniravintoloideni listalle. Taas kerran oli myös helppo todeta, että sekasyöjänkin on helppoa keventää ruokavaliotaan kasvisruualla, kun joku tekee siitä näin mielettömän herkullista. Hyvä Pelgupaik! Tulen varmasti uudestaankin. 

Pelgupaikin osoite: Telliskivi 24 

Pelgupaikin nettisivut: restoranpelgupaik.ee

Avoinna: su–to 12–20
pe–la 12–21

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.