Cafe Raven Tallinnan vanhakaupunki
Kahvilat ja leipomot,  Tallinna

Valloittava pikkuriikkinen kahvila Raven

Miten paljon pieniä ihania kahviloita voikaan olla pienellä alueella Vanhassakaupungissa! Raven on niistä minulle uusin tuttavuus. Tämä sympaattisen näköinen kahvila on Müürivahe-kadulla vain muutama askel turistisen Viru-kadun hulinasta. Kivenheiton päästä siitä on August ja Must Puudel, jotka ovat kaksi vanhaa suosikkiani.

Ravenia olin tähän saakka vain vilkaissut ohi kiitäessäni, mutta nyt päädyin vihdoin sisälle saakka. Suurten ikkunoiden läpi heijastuva lämminhenkinen valo kutsui sisään ja lämpimään, pois tuulesta ja tihkusateesta.

Cafe Raven Tallinnan vanhakaupunki
Cafe Raven Tallinnan vanhakaupunki
Cafe Raven Tallinnan vanhakaupunki

Paikka ihastutti ensi silmäyksellä,  jo ennen kuin ehdin edes tilata mitään. Kattoa peittävä valonauhoista tehty tähtitaivas ja myyntitiskin yläpuolella riippuvat hauskat pallovalaisimet valaisevat tilan kauniisti. Olen ikuinen hehkulamppujen ystävä, ja täällä on juuri täsmälleen minun makuni mukainen lämminhenkinen tunnelma.

Tila on pikkuriikkinen. Suurten ikkunoiden edessä on penkit, joilla on näin talvisaikaan lämpimät taljat. Istahdin ikkunalle, sillä siitä oli mukava katsella ohi kiitäviä ihmisiä. Istuessani pyllyni koki iloisen yllätyksen: penkin alla oleva lämpöpatteri oli lämmittänyt istuimen! Juuri ulkoa tulleena ja vielä vähän sormiani lämmitellen se oli tervetullut yllätys.

Cafe Raven Tallinnan vanhakaupunki
Cafe Raven Tallinnan vanhakaupunki
Cafe Raven Tallinnan vanhakaupunki

Raven kutsui herkuttelemaan

Istahdin Ravenin (kuten todettua: lämmitetylle) penkille aamukahville. Yksi suurimpia luksuksia tällaiselle aamiaisten ystävälle on muuten se, että Tallinnassa on niin valtava valikoima kivoja aamiaispaikkoja! Siksi olenkin koonnut parhaista aamiaispaikoista listan – sinäkin voit ottaa sen avuksesi mukavaa aamupalakahvilaa metsästäessäsi.

Raven aukeaa aamukymmeneltä, joten se sopii aamukahvipaikaksi silloin, kun en ole kauhean varhain liikenteessä. Lattekahvini seuraksi valitsin vitriinistä herkullisen täytetyn leivän, joka oli kuulemma juuri paikan päällä tehty. Mukavaa!

Tiskillä ja vitriinissä oli myös kutsuvan näköisiä makeita herkkuja. Sivukorvalla kuulin, että valikoimissa olisi myös Oivaline Tervislik Tort -nimisen leipomon raakakakkuja. Niitä olen aiemmin saanut vain heidän Noblessneria lähellä olevassa kahvilassaan, mutta onpa mukavaa saada näitä herkkuja nyt myös Vanhastakaupungista.

Raven on myös baari

Jälkikäteen tajusin, että eihän tämä Raven tietysti olekaan vain kahvila, sillä tarjolla oli näin talvisaikaan myös glögiä, ja olipa tiskillä oluthanakin. Itse en ole Ravenin baarimeininkiä testannut, mutta koska ovet näyttävät olevan viikonloppuisin auki iltakymmeneen, niin tämä sympaattinen paikkahan on mainio myös alkuillan lasilliselle! Se pitää testata seuraavalla reissulla.  

Raven cafe kartalla: Müürivahe 36

Ravenin Facebook-sivut

Aukioloajat:
Su–to 10–20
Pe–la 10–22

Cafe Raven Tallinnan vanhakaupunki
Cafe Raven Tallinnan vanhakaupunki

Lisää kivoja kahviloita!

Tallinnassa riittää kahvilatarjontaa klassisesta Maiasmokkin kaltaisesta klassikosta trendikkäisiin vegaanikahviloihin. Millään reissulla ei ehdi käymään kaikissa, mutta tässä on muutama suosikkini:

 • Lisanna vanhan kaupungin reunamilla on vielä Raveniakin pienempi kahvikeidas, jossa kaikki tarjottava on täysin vegaanista. Loistavan Kokomo-paahtimon kahvia. Lisää Lisannasta täällä!
 • Suklaakahvila Pierre on upeasti sisustettu viihtymispaikka tunnelmallisella Mestaripihalla. Talvella siellä on ihanaa uppoutua nojatuoliin, kesällä taas on mukavaa istua pihalla viiniköynnösten alla. Katso täältä kuvia Pierrestä!
 • Jos pitää nimetä yksi kahvilasuosikki ylitse muiden, vastaukseni on Ristikheina. Täältä voit lukea perusteluja.
Tallinnan parhaat kahvilat
Klikkaa kuvaa, niin näet kaikki kahvilasuosikkini!

6 Comments

 • Raija

  Tallinnan joulukuun tapahtumia täytyy tarkistella etukäteen netistä. Joka kerta etsitään jotain uutta ja ennen kokematonta. Lounaan lisäksi houkuttaa kahvilassa käynti. Olisko sitten Chocolaterie vuorossa tällä kertaa tai Saiakang.

  • Henna Mikkilä

   Mukavia kahviloita kummatkin. Rahva Raamatullahan on nyt myös Vanhankaupungin laitamilla uusi kahvila – sekin oli tosi viihtyisä, varsinkin tällaiselle kirjojen ystävälle. Suosittelen myös minipannukakkuja! Niistä kirjoitin juuri vähän aikaa sitten postauksen. Löydät sen täältä.

 • Raija

  Täytyy jo vähän miettiä miten käyttää aikansa kun kohtapuoliin taas mennään piipahtamaan Tallinnassa. Päiväristeilyllä ei ole liiemmälti aikaa . Joulutori katsastetaan ilman muuta ja lounas kuuluu asiaan. Saattaapa ehtiä käymään myös jossain museossa Kadriorgissa. Tuntuu kyllä siltä että lounaspaikka on nytkin Rataskaivo 16 joka on ainakin oma suosikkini.

  • Henna Mikkilä

   Juu, se on kyllä totta että päiväristeilyllä pitää tarkkaan miettiä mitä ehtii tehdä. Minä kun lähden aina täältä Turusta saakka tulemaan, niin lähes poikkauksetta tulee jäätyä ainakin pariksi yöksi. Pääkaupunkiseudulta tulisi varmaan tehtyä päiväretkiäkin.

 • Elia Saarinen

  Tämäkin onnistuttiin missaamaan lokakuun reissulla. No, ehkä käymme siinä sitten helmikuussa.

  • Henna Mikkilä

   Tallinnassa on kyllä niin älyttömästi katsottavaa ja koettavaa, että minustakin tuntuu joka reissulla samalta kuin sinusta: että jotain jäi taas näkemättä ja kokematta. Mutta se lienee positiivinen ongelma. Onpahan taas seuraavalle kerralle tekemistä!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.