sveta bar telliskivi tallinna
Baarit,  Tallinna

Pikakäynti Sveta barissa

Sveta kuuluu juuri siihen sarjaan paikkoja, joiden takia pidän Tallinnasta niin paljon! Se on outo, kiinnostava, erilainen, jotain jonkalaista en ole ennen nähnyt. Miten siihen kaupunkiin mahtuukin niin paljon juuri tuollaisia hullunhauskoja paikkoa!

Tämäkään kävely ei mennyt soolona, vaan merimies käpötteli seurana. Ihan kiitettävästi hän pisti ensin hanttiin, kun sanoin että mennään sisään siihen kummallisen näköiseen hallikiinteistöön. Ikkunoissa oli kultaiset rimpsuverhot ja ulkoinen ilme muutenkin luvalla sanoen outo. Oltiin juuri oltu istumassa minun Raitakohvikiksi nimeämässä neukkuhenkisessä kohvikissa, joten kauheaa intoa kaverilla ei ollut enää seurata perässä.

Soviet kohvik balti jaam telliskivi

Vaan sisään mentiin – ja mikä uskomaton näky meitä siellä kohtasi! Luultiin, että paikka olisi samanlainen kummallinen paikallisen venäläisväestön suosima outoluola kuin viereinen kahvilakin, mutta mitä vielä. Sveta on nuorten design-henkisten tyyppien pitämä superviihtyisän näköinen baari. Ja vintagekauppa. Ja viihtymistila. Uskomaton paikka!

Meillä oli harmi kyllä muuta ohjelmaa tiedossa, joten emme ehtineet jäädä istuskelemaan. Juttelin kuitenkin jonkin aikaa paikalla olleen tytön kanssa – heillä oli todella hyvän tuntuinen meininki. Eivät ole mainostaneet paikkaa oikeastaan ollenkaan, eivätkä ole aikeissakaan. Luottavat vaan siihen että viidakkorumpu toimii, ja että kiinnostavat tyypit löytävät perille. Käykää siis viihtymässä! Tai katsokaa Sveta Barin nettisivuilta, jos oman reissun aikaan osuu joku kiinnostava tapahtuma. Niitä tuntui olevan aina silloin tällöin.

sveta baari telliskivi tallinna
sveta vintage kauppa tallinna
sveta baari lounge telliskivi
sveta baaritiski telliskivi
sveta baari telliskivi
sveta bar telliskivi tallinna

Sveta: baari ja kauppa

Baarin puoli näytti erittäin kutsuvalta, tilassa oli ihanan näköisiä istumaryhmiä ja musiikki oli juuri sopivan chilliä makuuni. Räkeissä oleva vaatteet sen sijaan olivat mallia überhipster – retroa juu ja vintagea ehdottomasti. Mutta minun makuun liikaa 80-luvun lähiöestetiikkaa, joten en juuri muuta tehnyt kuin naureskelin tätimäisesti. Mahtavaa olla näin vanha! Että voi täysillä äimistellä nuorison hömpötyksiä. 

Pikakelauksella vähän Svetan ympäristöä

Kämpille takaisin kävellessä tuli vielä napsittua muutamia kuvia Balti Jaam -torin ympäristöstä. Torin etuosa on uutta rakennusta – hienosti designattua tilaa, josta löytyy food courtia, toria ja vaikka mitä. Mutta kun kävelee uuden osan läpi alkaa löytyä vielä vähän rippeitä siitä, miltä koko alue joskus näytti. Paljon siitä ei enää ole jäljellä, mutta jos tämmöinen vähän rujompi estetiikka kiinnostaa, niin kannataa ottaa kamera mukaan ja lähteä sooloilemaan. Tai vaan kävelemään.

Muraali Telliskivi Balti jaam tallinna
Balti jaam tori telliskivi tallinna
Koko Balti Jaamin alue näytti tältä vielä pari vuotta sitten. Hauskaa, että edes vähän näitä uskomattomia minimyymälöitä on vielä jäljellä. Ostin tällä kertaa yhdestä parin euron huovutetut sisäpohjalliset kenkiini.

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.