Bar Ö livemusiikkia Turun keskustassa
Turku

Bar Ö on aikuisten Huvikumpu

Bar Ö ehti olla pari vuotta paikoillaan ennen kuin uskalsin kävellä sinne sisään – sen verran erikoiselta se näyttää, että en ihan heti ajatellut että innostuisin siitä. Vaan niin kävi, että ensimmäisen kerran jälkeen on tullut käpöteltyä sisään aina silloin tällöin. Bar Ö on nimittäin tosi kiva ja rento paikka!

Oletko muuten jo tilannut Bloglovin’ista uusimmat blogipäivitykseni? Kannattaa käydä tekemässä se, niin saat tiedon sähköpostiisi aina kun naputtelen uusia juttuja. 

Mutta siis Ö. Sen sisustus on ehtaa retroa ja seinät toisaalla villiä tapettia ja toisaalla vauhdikasta seinämaalausta. Kalusteet näyttää siltä, että sisustuksen suunnitellut tyyppi on viettänyt hetken jos toisenkin kirpputoreilla ja kierrätyskeskuksissa. Lopputulos toimii, sillä ainakin minun makuuni Bar Ö on tosi viihtyisä kaupunkiolohuone. Tunnelma on enemmän Berliiniä kuin koto-Suomea. Sen sijainti aivan pääkirjastoa vastapäätä on niin keskeinen kuin vaan olla ja voi. Olenkin muutaman kerran kyytiä odotellessani (ja kirjaston laitettua ovensa kiinni iltakahdeksalta) kipaissut kadun yli Ö:n viihtyisään olohuonemaiseen tunnelmaan.

Bar Ö Turku Linnankatu Pääkirjastoa vastapäätä
Bar Ö Turku Linnankatu Pääkirjastoa vastapäätä
Bar Ö Turku Linnankatu Pääkirjastoa vastapäätä

Bar Ö on myös jazzia ja klassista musiikkia

Tällä visiitillä menin Ö:hön nautiskelemaan after work -hengessä puolitoistatuntisen jazzahtavaa livesoitantaa. Musiikkikattaus on ymmärtääkseni aikaa lavea, mutta itseäni kiinnostaa lähinnä jazz ja myös viikonloppuisin silloin tällöin soiva klassinen musiikki. Ymmärtääkseni Ö on ollut myös yksi Turun jazzfestivaalien näyttämöistä.

Mutta eipä Bar Ö:n tarjonta rajoitu pelkästään musiikkiin. Siellä järjestetään myös leffailtoja, dokumenttielokuvatapahtumia ja vaikka mitä muuta. Kannattaa tsekkailla ohjelmaa heidän Facebook-sivuillaan. Itselläni on leffatapahtumat vielä testaamatta, mutta nyt pitää kyllä ryhdistäytyä ja käydä tsekkaamassa mikä meininki niissä on. 

Pieni lisäpiste muuten siitä, että jazzkeikan aikaan oli myös happy hour, eli viinilasilliseni ei kovin montaa euroa maksanut. Hups… mitähän meidän alkoholilaki sanoo happy hourin mainostamisesta blogisivuilla? Ei se varmaan ainakaan siihen kannusta :D.

Bar Ö Turku Linnankatu Pääkirjastoa vastapäätä
Bar Ö Turku Linnankatu Pääkirjastoa vastapäätä
Bar Ö Turku Linnankatu Pääkirjastoa vastapäätä
Bar Ö Turku Linnankatu Pääkirjastoa vastapäätä
Retroa ja 70-luvun värejä Bar Ö:ssä Turussa

Turun tauti, älä iske tähän taloon!

Talo on Alexander Nyströmin suunnittelema taitekattoinen hirsinen liikerakennus, joka kuuluu siihen surulliseen ryhmään turkulaistaloja, joiden purkamista ollaan väläytelty jossain kaavoitussuunnitelmissa. Voi hittolainen että pistää kiukuksi! Toki talo on rähjäisen näköinen nykykunnossaan, mutta siitä tulisi todellinen puutalohelmi, jos se remontoitaisiin kuntoon. Kyllä menee kaupunkikuva yksitotiseksi, jos kaikki matalat puurakennukset hävitetään uudisrakennusten alta. Toivottavasti tämä nuhjaantunut kaunotar saa jäädä, ja se saadaan remontoitua ansaitsemaansa loistoon!

Alexander Nyströmin suunnittelema hirsinen liikerakennus LInnankadun ja kauppiaskadun kulmassa Turussa
Bar Ö Linnankadulla Turussa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.