Ostokset

Tallinnan kirpputorit – haluatko kuulla suosikkini?

Tein viime kesänä niin kivoja kirpputorilöytöjä Tallinnassa, että on aika paljastaa kirppissuosikkini. Tässä siis Sooloiluja-sivuston Tallinnan kirpputorit -lista. Laita talteen tulevia ostosreissuja varten!

Ajatukseni ei ole listata kaikkia, vaan ainoastaan ne joissa tykkään itse käydä, ja joista olen viime aikoina löytänyt ostettavaa. Kerron kunkin kohdalla vähän syitä miksi pidän juuri siitä, ja myös tekemistäni löydöistä.

Tartu maanteen Humana Vintage

Humana vintage kahdessa eri osoitteessa

Humana vintagen kirpputoreista tykkää kaikki. Ne löytyvät lähes kaikista löytämistäni Tallinnan kirpputorit -postauksista – eikä ihme!

Itse pidän Humanasta, koska vaatteet on järjestelty lajityypeittäin: neuleet, paidat, hameet, housut jne. ja vielä väreittäinkin. Iso osa tavarasta tulee Englannista ja muualta Euroopasta, joten myynnissä on persoonallista tavaraa.

Humanan ”juttu” ovat ns. Uue kauba päevad. Se tarkoittaa, että noin kerran kuussa valikoima vaihtuu täysin: vanhat tuotteet kiikutetaan pois ja uudet tilalle. Ennen näitä päiviä on alennusmyynti, jolloin kaikki myydään tasahinnoin ulos: ensin kolmella, sitten kahdella, yhdellä, ja lopulta 0,50 eurolla. Näitä alennusmyyntejä on siis kerran kuussa, muutama päivä ennen ”uuden tavaran päivää”.

Vain vähän kyllästynyt kanssamatkustajani Humana Vingagen setäparkissa.

Mitä olen ostanut Humanasta: hameita. Pitkiä ja lyhyempiä, kuviollisia ja yksivärisiä. Poikani löysi Kalamajan Humanasta superhyvännäköisen Lois farkkutakin. 

Yksi Humana Vintage on Stockmannin lähellä osoitteessa Tartu Maantee 29 ja toinen Kalamajassa Kotzebue 27:ssä

Kaikkien kauppojen aukioloajat löydät Human sivuilta eli täältä.

Uuden tavaran päivien ajankohdat löydät täältä

Paavli Kaltsukas on valtavan kokoinen!

Paavli Kaltsukas

Paavli Kaltsukas on myös suosittu kirppis, joten se ansaitsee paikkansa Tallinnan kirpputorit -listallani. Paavli sijaitsee Karjamaalla läheltä Odeon-ravintolaa ja pohjoiseen menevää Koplikatua.

Lue tämäkin: Upea Odeon – Pohjois-Tallinnassa puhaltaa uusia ravintolatuulia.

Paavli on itse asiassa monta eri myymälää saman kadun varrella: Kaltsukas, Lastepood, Sendikas ja Angaar. Näistä kaksi ensimmäistä löytyvät Paavlikadun numerosta 6. Saman pihan perällä on halpahalli, jossa hintoja voi todella kutsua pilkkahinnoiksi. Myös kadun alkupäässä olevassa Sendikas Paavlissa mikään ei maksa yli euroa.

Humanan lailla Paavlissakin tavara on järjestelty lajityypeittäin, ja lisäksi kokojen mukaan. Siitä tykkään, sillä olen yleensä vähän laiska kiertämään itsepalvelukirpputorien lokeroita etsien sopivia kokoja.

Olen löytänyt Paavlista tosi kivoja vaatteita: paitoja, hameita, ja jotkut sandaalitkin. 

facebook.com/paavlikaltsukas

Osoite: Paavli 6 

Seinämaalaus telliskivessä

Telliskiven lauantaikirppis

Otetaan vielä Tallinnan kirpputorit -listalleni tämä monille tuttu paikka ennen kuin kerron muutaman vähemmän tunnetun: lauantaisin 10–15 Telliskiven luovassa keskuksessa on kirpputori. Lokakuusta huhtikuuhun ollaan sisällä Vihreässä salissa, toukokuusta syyskuuhun ulkona Fotografiskan edustalla ja koko luovan keskuksen alueella.

Olen ostanut Telliskiven lauantaikirpputorin myyjiltä Tiger of Swedenin nahkaisen pikkulaukun pikkuhintaan, kivat nahkanilkkurit, takkeja parikin kappaletta – toisinaan taas en olen löytänyt mitään. Taso ja tuuri siis vaihtelevat lauantaista toiseen, mutta tunnelma on aina rento ja myyjät mukavia.

Täällä infoa Telliskiven kirpputorista – tosin viroksi. 

Nämä kengät eivät lähteneet mukaani, mutta muutamat muut kyllä. Paikka on Aarete Laegas.

Aarete Laegas on nimensä mukaisesti aarrearkku

Aarete Laegas on tällä hetkellä ehkä suosikkikirpputorini Tallinnassa.

Aarete Laegas on hyväntekeväisyysjärjestö, joka auttaa taloudellisissa vaikeuksissa olevia ihmisiä. He keräävät ja lajittelevat lahjoitettuja käytettyjä hyväkuntoisia vaatteita, ja toimittavat ne sitten niitä tarvitseville ihmisille. Tämän toiminnan tukemiseen he ovat avanneet myymälän Pelgurantaan, osoitteeseen Madala tn 3.

Tässä aarrearkussa (sitä tuo nimi tarkoittaa suomeksi) vaatteet on järjestelty Humanan ja Paavlin tavoin lajityypeittäin, ja siitähän minä pidän.

Täältä olen löytänyt mm. ihastuttavat Muhun kirjaillut tohvelit, neuleita, t-paitoja, hameita… ja viime kerralla kivat syysnilkkurit viidellä eurolla. Tuotto menee hyväntekeväisyysjärjestön toimintaan, joten ei harmita vaikka shoppailumopo vähän keulisikin. Ansaittu paikka Tallinnan kirpputorit -listallani!

facebook.com/aaretelaegas

Aarete Laegasilla on myös verkkokauppa, mutta valitettavasti se toimittaa ainakin toistaiseksi vain Viroon. 

Nämä herkut ovat RiiSaikel-nimisestä kirppiksestä, josta kerron alempana lisää.

Tallinnan kirpputorit: itsepalvelukirppikset

Seuraavat kaksi ovat itsepalvelukirpputoreja, eli sellaisia joissa myyjät vuokraavat itselleen räkin ja hyllyt sisältävän myyntipaikan. Kirpputoreja metsästäessäni olen lukenut kasapäin aiheeseen liittyviä blogipostauksia ja nettiartikkeleita, mutta tähän kaksikkoon en ole törmännyt yhdessäkään – taitavat siis olla ennen kaikkea paikallisten suosiossa.

Tallinnan kirpputorit

RiiSaikel EluStiilipood

RiiSaikel ei ole Tallinnan edullisin, mutta sitäkin kiinnostavampi kirppis. Myyntipaikkojaan täydentämässä tai ostoksilla näytti käyvän tyylikkään ja trendikkään näköistä väkeä.

RiiSaikelin erikoisuus on julkkisten myyntipaikat. Osa looseista on nimittäin merkitty paikallisten julkkisten, esiintyvien taiteilijoiden, stylistien ja somevaikuttajien nimillä. Varsinkin stylistien paikoissa oli funkyn näköistä tavaraa.

Pieni kuriositeetti: pääsin loppukesällä Fotografiskan avajaisiin, joissa oli paljon tyylikkään näköistä porukkaa. Vasta jälkikäteen tunnistin vieraiden joukossa olleen julkkisstylisti Zenja Fokinin. Myös hänellä oli myyntipaikka RiiSaikelissa. Toki suurin osa myyntipaikoista on aivan tavallisten tallinnalaisten vaatteita, kenkiä ja asusteita.

No mitä löysin? Mukaan tarttui vaalea Levi’sin farkkutakki, josta tuli instant-suosikki. Myös yksi kaulakoru lähti matkaani.

facebook.com/RiiSaikel

Osoite: Tatari 64 sisäpiha 

Tallinnan kirpputorit

Kapike Kirbukas Kunderikadulla

Jos Re/Depoossa oli merkkivaatteita, niin Kapike Kirbukas suorastaan pursuaa niitä! Harvemmin kirpputorin hyllyissä on Max Maraa, Escadaa, Jimmy Choota ja Karl Lagerfeldiä, mutta täälläpä on! Merkkivaatteiden rinnalla on toki hyvä valikoima arkisempiakin vaatteita, ja niiden lisäksi myös astioita, taidetta, pieniä huonekaluja, tuoksuja, koruja, aurinkolaseja ja vaikka mitä.

Tallinnan kirpputorit
Tallinnan kirpputorit
Tallinnan kirpputorit

Mitä löysin? Ostin Coachin pikkulaukun, toisen pikkulaukun, balleriinat, laadukkaita viinilaseja ja hienon sivupöydän. Sovittelin sekä takkeja että mekkoja, mutta ne jäivät räkkiin jonkun toisen löydettäväksi.

Kapike on pieni, siisti ja kodikas. Rouvat tiskin takana eivät juuri englantia tai suomea puhuneet, mutta ystävällistä palvelualttiutta kyllä löytyi. Sijainti on sivussa turistivirroista, Torupillin alueella.

Jos lähdet retkelle Kapike kirppikseen, niin samalla suunnalla voit testata vaikka jonkun näistä erinomaisista ravintoloista: Rudolf, 7ürti tai Mantel & Korsten

facebook.com/kapike.kirbukas

Osoite: Kunderi 37 

Kapike Kirbukas
Kapike Kirbukas

Loppurahalla irtsareita

Listaan lopuksi vielä kirpputoreja, joita pidän käymisen arvoisena, mutta jotka eivät ole hurmanneet ihan niin paljon kuin nuo ylempänä Tallinnan kirpputorit -listallani olevat. 

  1. Uuskasutuskeskukset. Niitä taitaa Tallinnan alueella olla kaikkiaan kuusi tai seitsemän! Katso osoitteet täältä.  Hyvin järjestettyjä ja siistejä paikkoja, joissa hinnat eivät päätä huimaa. 
  2. Sõbralt Sõbrale on Tallinnassa kolmessa osoitteessa, joista turistille helpoin löydettävä on varmasti Balti Jaaman torin yläkerta. Täältä löydät kaikkien osoitteet ja aukioloajat. 
  3. Pop kirbubutiik on kellarikerroksessa lähellä Solariskeskusta, Viron ulkoministeriötä vastapäätä. Itsepalvelukirpputori, joka on ainoa laatuaan näin keskellä kaupunkia. Sen Fb-sivuilta voit kurkkia aukioloajat sekä viimeisimpiä myyntiin tulleita tuotteita. 
Tallinnan kirpputorit
RiiSaikelin siistiä valikoimaa.

Vähemmän tallatuilla poluilla

Nämä kolme ovat sivussa normaaleilta turistien suosimilta alueilta. Ota siis linkkien takaa löytyvä kartta suunnistusavuksi, jos lähdet ostoksille näihin:
  1. Repeat voisi olla suosikkieni listalla, sen verran kiinnostava kirppis se on. Sivussa turistien reiteiltä, Kassisaban puoleisessa päässä Lillekülaa, osoitteessa Tulika põik 4. EDIT: Repeat on sulkenut tässä osoitteessa, mutta kertoo etsivänsä uusia tiloja. Seuraa tilannetta heidän Facebook-sivuillaan.
  2. Julias best saa pisteitä siitä, että se postailee ahkerasti uusia tuotteita Fb-sivuilleen. Paikan päälle menevä voi naputella navigaattoriin osoitteksi Endla 60
  3. Sarapuu kirbukas Pelgulinnassa. Itsepalvelukirppis vajaan kilometrin päässä Telliskivestä Ristiku-kadulla. Heidän nettisivuiltaan voit kurkkia valikomaa – toki vain pientä osaa siitä.
Nämä ihanuudet löysin Kapikesta.
RiiSaikling – retki Veerenniin kannattaa.

Viimeisiä viedään: Telliskiven ja Kalamajan alue

  • Telliskivi kirbukas lähellä Telliskiven luovaa keskusta, kadun toisella puolella olevan talon toisessa kerroksessa. Itsepalvelukirpputori, jossa vaatteiden lisäksi jonkin verran esim. valaisimia ja muuta kodinsisustustavaraa. Facebook-sivu täällä ja karttalinkki tässä
  • Kalamaja basaar on suosittu itsepalvelukirpputori Soo-kadulla, nuorekkaassa ja trendikkäässä Kalamajan kaupunginosassa. facebook.com/KalamajaBasaar
  • Balti Jaaman torin yläkerrassa oleva Basaar on uudenlainen kirppiskonsepti, jossa kauppaa käydään puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Basaarin Fb-sivut täällä.
Aarete Laegas Pelgurannan kaupunginosassa.

Sooloiluja-sivuston Hennan listoja on jo vaikka kuinka monta! Ravintolat, kahvilat, viinibaarit, terassit… tämän linkin takaa löydät ne kaikki!

4 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.