Kohvik August Tallinnassa on ihana aamiaispaikka, ravintola ja baari
Mennyttä Tallinnaa

Etsinnässä aamiainen Tallinnassa? August on yksi suosikeistani

EDIT: August on kuulemma muuttamassa uusiin tiloihin. Muuton ajan ovet ovat kiinni. Seuraa Sooloiluja Facebookissa, niin kuulet ensimmäisten joukossa milloin ovet ovat taas auki!

– – – – – – – –

Asustan Tallinnan reissuilla omalla ”mökilläni”, joten aamiaisvaihtoehdot ovat joko keitellä itselle puurot kämpillä tai lähteä kaupungille aamupalan etsintään. Aamiainen Tallinnan kohvikeissa tai ravintoloissa on yleensä kohtuullisen hintainen, joten kaurapuuron keittoa useammin tulee lähdettyä ulkoruokintaan heti aamutuimaan.

Aamiainen Tallinnassa taitaa kiinnostaa monia muitakin, sillä yksi yleisimmin minulta kysytyistä vinkeistä on, että mistä saa hyvää aamupalaa kivassa miljöössä. Yksi viihtyisä ja herkullinen on NOP lähellä Kadriorgin puistoa, mutta jos ei jaksa lähteä aamusella vanhan kaupungin ulkopuolelle, on valintani usein August.

Kohvik August on hyvä paikka syödä aamiainen Tallinnassa
Kohvik August on hyvä paikka syödä aamiainen Tallinnassa
Kohvik August on hyvä paikka syödä aamiainen Tallinnassa
Kohvik August on hyvä paikka syödä aamiainen Tallinnassa

August on viihtyisän retro

Olen kävellyt Augustiin sisään ensimmäisen kerran vain sen viihtyisän sisustuksen takia. Paikka on sisustettu rennolla otteella käytetyillä huonekaluilla ja ihanan värikkäillä materiaaleilla. Omistajalla taitaa olla Marimekon mallinen paikka sydämessään, sillä Augustissa on paljon tuttuja kuoseja.

Aamuisin moni Augustin asiakas tuntuu vain nappaavan takeout-kahvin mukaansa, mutta koska minulla ei yleensä ole kiire mihinkään, tykkään viettää rauhallisen aamuhetken uutisia lukien ja keittiön tuotoksia herkutellen. Näin tälläkin kerralla.

Kohvik August Tallinnassa tarjoaa aamiaista, mutta on myös ravintola, baari, kahvila ja klubi
Kohvik August Tallinnan vanhassa kaupungissa on ihana retrohelmi
Kohvik August kutsuu viihtymään
Kohvik August on kiva retrohenkinen paikka, joka on auki aamusta iltamyöhään
Kohvik August ja paras aamiainen Tallinnassa - ainakin vanhassa kaupungissa

Aamiaislista on oikein kattava. Söin herkullisen punajuuri-vuohenjuusto-munakkaan, mutta valinnanvaraa olisi ollut erilaisista puuroista voileipiin ja smoothieihin. Annan myös pisteitä hyvin valmistetuista erikoiskahveista. Kahvien hinnat ovat lähes Suomen tasoa, mutta ruuat vähän edullisempia. F-Hooneen aamiainen on ehkä edullisempi, mutta vaihtelun vuoksi on mukavaa käydä aamupalalla myös vanhassa kaupungissa.

Munakokkelin sijaan coktaileja?

August on saman tyyppinen ravintola kuin Must Puudel, joka on toinen suosikkipaikkani vanhassa kaupungissa. Kummassakin on hauska retrohenkinen sisustus ja ovet ovat auki aamuvarhaisesta iltamyöhään. Listalta löytyy koko päivän tarjoiltavaa aamupalaa, lounasta ja pikkupurtavaa, baarista kaikkea mitä kunnon baarista kuuluukin löytyä.

Joskus olisi kiva osua kaupunkiin silloin, kun Augustissa – tai Must Puudelissa – tapahtuu iltaisin. Heidän fb-sivujensa mukaan toisinaan pelkän baarihengailun lisäksi olisi tarjolla musiikkia ja muuta häppeningiä. Tapahtumalistaa selaillessa tulee väistämättä mieleen, että Tallinnaan ei pääse koskaan tarpeeksi usein!

Kohvik August tarjoilee silmänruuaksi paljon suomalaista designia Marimekosta Erik Bruunin grafiikkaan
Kohvik August Tallinnassa on avoinna aamusta iltamyöhään
Ruokaa, juomaa ja silmänruokaa tarjoaa Kohvik August

Brunssia, kyllä kiitos!

Iltamenojen lisäksi haluan lisätä tekemättömien Tallinna-aktiviteettien listalleni myös Augustin brunssin. Se näyttää kuvien perusteella todella herkulliselta, ja heidän nettisivujensa mukaan sitä olisi tarjolla sunnuntaisin kesäkauden ulkopuolella. Jos olet testannut sen, niin kerro ihmeessä kokemukset!

Mitä seuraavaksi?

Pysy ajan tasalla Tallinnan trendikkäimmistä ruokapaikoista ja viihtyisimmistä baareista. 

Kohvik August Tallinnan vanhassa kaupungissa.

3 Comments

  • Raija

    August näyttää myös ihan kivalta kahvilalta. Mahtaako olla pöytiintarjoilu vai sitten ns karsittu versio,siitä eli tiskiltä tilataan mutta tilaus tarjoillaan pöytiin. Vertailuksi otan Vilnan jossa lähes kaikissa kahviloissa on pöytiintarjoilu paitsi ostoskeskusten kahviloissa.

    • Henna Mikkilä

      Augustissa tarjoillaan pöytiin. Minusta Tallinnassakin on suurimmassa osassa kahviloista pöytiintarjoilu. Arvostan sitä kovasti. Kaikkein turistisimmissa ja ruuhkaisimmissa paikoissa on siirrytty itsepalveluun. Tällaisia ovat vaikkapa Maiasmokk tai Pierre. Kyllä sen ymmärtää, kun näkee kesäkuukausien hälinän.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.