Karu talu suklaakauppa
Ostokset,  Tallinna

Karu Talu ja Erilist: kaksi helmeä Raatihuoneen torin nurkan takana

Karu Talu on kauppa, jonka nimi ei ainakaan ole enne: se on nimittäin kaikkea muuta kuin Karu! Nimi on tietysti viroa, enkä onnistunut vielä selvittämään mitä se oikeasti tarkoittaa. Erilist sen sijaan on nimensä mukaisesti erityinen. Jos nämä pienet puodit eivät ole sinulle vielä tuttuja, niin jatka lukemista!

Voorimehe on lyhyt ja kapea välikatu Raatihuoneentorin ja Pikk-kadun alun välillä. Se lähtee kummastakin päästään niin huomaamattomasta kohdasta, että jäi ainakin minulla pitkään kokonaan huomaamatta. Sen löydettyäni olenkin sitten yrittänyt suunnata askeleeni sitä kautta aina kun niillä kulmilla vanhaa kaupunkia liikuskelen. Pidän nimittäin kovasti niin Voorimehe-kadun tunnelmasta kuin sen varrella olevista pienistä kaupoistakin.

voorimehe-katu ja erilist kauppa
vegaanisuklaata tallinnassa karu talu
taulu karu talu suklaakahvilan seinällä
Karu talu suklaakauppa

Varoitus: Karu Talu suklaakauppa saattaa aiheuttaa riippuvuutta

Karu Talu on ihka oikea Pieni Suklaapuoti! Aivan kuin ihanassa Joanne Harrisin kirjassa tai siitä tehdyssä leffassa, puoti on täynnä tuoksuja ja tunnelmaa.

Pääroolia puodissa esittävät ihanat vegaaniset suklaat, joita löytyy mitä mielikuvituksellisimman makuisina. Suosituin taitaa olla Snickers-patukan henkeen tehty pähkinäsuklaa, mutta kaikki muutkin maistamani ihanuudet ovat vieneet kielen mennessään.

Hienoa näissä kauniissa ja suussa sulavissa herkkupaloissa on se, että valmistuksessa ei ole käytetty mitään eläinperäistä. Karu Talun suklaat sopivat siis myös maitotuotteita vältteleville, eikä niissä ole gluteeniakaan.

Karu Talu on myös pikkuriikkinen kahvila, eli voit jäädä nautiskelemaan suklaaherkkusi paikan päälle kahvikupposen kera.

Osoite: Voorimehe 4

FB-sivut: www.facebook.com/karutalu.chocolate

Aukioloajat: Googlen mukaan, en saanut vielä vahvistusta Karu Talulta itseltään.
Su–ma suljettu
Ti–la 11–18

Karu talu suklaakauppa
vegaanisuklaata tallinnassa karu talu kaupassa
Karu talu kahvila
Karu talu suklaita
Karu talu suklaakauppa
vegaanisuklaata tallinnassa
taulu karu talu suklaakahvilan seinällä
vegaanisuklaata tallinnassa

Erilist on erityisen näkemisen arvoinen

Ehdin käydä monta kertaa Erilist-nimisen kaupan ikkunan takana ennen kuin osuin kohdalle sellaiseen aikaan, että ovet olivat auki. Mutta vaikka puoti olisi kiinni, sen kohdalla kannattaa seisahtua. Ikkunassa on nimittäin sekä mainiot kyltit, että enemmän taideteosta kuin lamppua muistuttavia valaisimia.

Mutta kun ovi on auki, kävele sisään! Kauppa myy hyvällä maulla suunniteltuja ja laadukkaasti valmistettuja laukkuja,koruja, keramiikkaa ja vaikka mitä muuta. Viihtyisästi sisustetun myymälän valikoimista löytyy kaikenlaista itselle, lahjaksi tai tuliaisiksi sopivaa pientä ja suurempaa kivaa.

Ensimmäisen visiittini jälkeen olen piipahtanut sisään aina silloin tällöin – siksikin, että tiskin takana on yleensä superystävällinen ja rupattelevainen (myös suomeksi!) herrasmies.

Osoite: Voorimehe 5–7

Sen enempää nettisivuja kuin aukioloaikojakaan en löytänyt, mutta tuosta kuvasta ne käy ilmi. Käytännössä on auki kun on auki. Ja kun ei ole, niin on kiinni. Melko rento asenne!

erilist ikkuna
erilist ikkuna
omistaja erelist voorimehe-kadulla tallinnassa
lahjatavaraliike vanhassa kaupungissa tallinnassa
erilist laukkukauppa tallinnassa
pientä lahjatavaraa tallinna vanha kaupunki
keramiikkaa erilist kaupassa voorimehe-kadulla
erilist laukkukauppa tallinnassa
erilist-kaupassa on myös taidetta
Koru erilist-kaupassa tallinnassa
erilist ikkuna
voorimehe katu tallinnassa
erilist-kaupassa on myös taidetta

Voorimehe-kadulla on ollut muuten viime viikkoina rakennustelineet rumentamassa sympaattista katua. Toivottavasti homma kohta valmistuu, ja ne häipyvät häiritsemästä valokuvaamista ja fiilistelyä.

Kadun varrella on myös pieni sisustuskauppa, kirppari, levykauppa ja kahvila, joten poikkea ihmeessä seuraavalla reissullasi tälle vähemmän tunnetulle kujalle – ja kerro sitten käytyäsi, että mitä pidit! Voit jakaa tunnelmia vaikka Tallinnatärpit Facebook-ryhmässä. Oletko jo mukana siellä? Jos et, niin kannattaa liittyä. Klikkaa tästä ja tule mukaan!

Shoppailua Tallinnassa? Katso ainakin nämä:

  • Rotermanni on vähän erilainen ostoskeskus. Siellä on muutaman hyvän kaupan lisäksi hyviä ravintoloita. Siksipä kirjoitin siitä oman jutunkin – lue se täältä!
  • Noblessnerin uudistuvalle alueelle (lue vuoden takainen juttu täältä) aukeaa nyt uusia kauppoja. Shishi on niistä ehkä hurmaavin. Sen löydät Tallinnan sisustuskaupat -listaltani.
  • Telliskivi on mainion ravintolatarjonnan lisäksi myös kiva paikka shoppailuun. Lue tämä juttu muutamasta ihanasta pikkukaupasta, äläkä vaan missaa uutta kirjakauppaa, joka on myös ravintola. Juttu Rahva Raamatun uudesta konseptimyymälästä täällä.
Shishi on suuri sisustuskauppa tallinnan noblessnerissa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.