Kehrwieder kahvinpaahtimo
Kahvilat ja leipomot,  Ostokset

Tuoksuva suklaa- ja kahvikeidas Kehrwieder

Vanhassakaupungissa on edelleen paikkoja, joiden ohi saatan kävellä jopa useampia kertoja päivässä Tallinnassa ollessani, mutta joihin ei tule koskaan poikettua sisään. Tai vielä pahempaa: niihin ei edes kiinnitä enää huomiota, kun silmä on niin tottunut niiden olemassaoloon. Meripihkakauppa tuolla ja pellavamyymälä täällä…

Samaan kastiin kuului Kehrwieder kahvinpaahtimo, kunnes yhtenä päivänä päätin ohi pyyhältämisen sijaan tarttua ovenkahvaan. Oven takaa löysin hurmaavan pienen puodin – vain pienen kivenheiton päässä turisteja mustanaan olevalta Raatihuoneelta!

LUE MYÖS TÄMÄ: Viisi suloista pikkuputiikkia Vanhassakaupungissa.

Kehrwieder kahvinpaahtimo

Kehrwieder ja vastapaahdetun kahvin tuoksu

Kehrwieder tunnetaan paremmin samalla kujalla olevasta kahvilastaan, jonka moni mainitsee suosikkikahvilakseen koko Vanhankaupungin alueella. Ei mikään ihme, sillä se on tunnelmallinen holvikellari, jonka kadun tasolla olevista ikkunoista voi kurkkia Raatihuoneen torin vilinää. Kynttilät lepattavat ja nojatuolit kutsuvat viihtymään.

Mutta nyt en kirjoita kahvilasta, vaan samannimisestä paahtimosta. Kehrwieder nimittäin todellakin myös paahtaa kahvia sen myymisen lisäksi! Kanssani jutustellut omistaja kertoi, että aivan joka päivä paahdin ei ole toiminnassa, mutta silloin kuin on, niin tuoksu on huumaavaa. Se pitää kokea!

Ethän ole missanut tätä: kaikki suosikkikahvilani Tallinnassa. Klikkaa ja laita talteen – ja ota oppaaksi seuraavalle Tallinnan reissullesi!

Kehrwieder kahvinpaahtimo

Kehrwieder tekee myös suklaita

Suklaan valmistus ei ole kätkeytynyt mihinkään keittiön perukoille: pikkuriikkisen paahtimon takahuoneessa, läpikuultavan verhon takaa liikkeen puolelle vilkuileva rouva pyörittelee käsin suklaakonvehteja koko visiittini ajan.

Myynnissä on sekä yksittäisiä konvehteja että suklaalevyjä, jotka on maustettu mitä mielenkiintoisimmilla tavoilla! Ja kaikki niistä todellakin valmistetaan juuri täällä, paikan päällä. Olen harmikseni lähdössä vielä pitkälle kaupunkikierrokselle, joten tuliaissuklaat on pakko jättää ostamatta.

Nyt kun olen jumissa Suomessa eikä vähään aikaan ole asiaa takaisin Tallinnaan, nämä ihanan kuuloiset herkut jäivät kutkuttamaan. Ehkä pitää turvautua heidän verkkokauppaansa!

LUE MYÖS TÄMÄ: Karu Talu on toinen hurmaava suklaakauppa Vanhassakaupungissa. Täältä voit katsoa miten suloinen se on!

Kehrwieder suklaa
Kehrwieder suklaa
Kehrwieder kahvinpaahtimo

Kesällä Kehrwieder valtaa viereisen puutarhan

Nyt alan jo sadatella itseäni… miten minulta on tämä kahvilahelmi voinutkin mennä melkein ohi! Olen kyllä sivusilmällä huomannut, että ihanan Pühavaimun kirkon pihamaalla on kesäisin kahvilapöytiä, mutta en ole koskaan istahtanut sinne kupposelle. Nyt ei voi kuin ihmetellä, että miksi ihmeessä!

Ehkä sitä jotenkin yrittää vältellä turistivirtoja, mutta kyllä siinä samalla voi missata jotain ihastuttavaa. Ja Kehrwiederin kahvila näyttäisi olevan juuri sitä: kirkon sisäpiha on vihreä keidas, johon haluan istahtaa nauttimaan viereisessä paahtimossa paahdettua kahvia ja verhon takaa kurkkineen tädin pyörittelemää suklaakonvehtia. Voi että… tule jo kesä!

Kehrwieder kahvinpaahtimon osoite: Saiakang 2 

Kehrwiederin nettisivut: www.kohvik.ee

Avoinna: joka päivä 10–19

Vanhankaupungin kahvilasuosikkini

Vanhaakaupunkia moititaan turistiseksi, mutta ei se kyllä minua pahemmin haittaa: en taida koskaan saada tarpeekseni sen kapeista kujista ja tunnelmasta. Parhaita paikkoja tunnelmointiin ovat Vanhankaupungin kahvilat, joista nämä ovat suosikkini:

  • Suklaakahvila Pierressä on kaikki kohdillaan: sisustus, terassi, tarjoilut, tunnelma. Lue siitä lisää täältä!
  • Maiasmokk on päivystänyt paikallaan niin pitkään, että se on nähnyt niin tsaarin- kuin neuvostoajatkin. Katso lisää tunnelmia täältä – ja istahda kupposelle, kun seuraavan kerran lähdet Tallinnaan!
Oma Asi Tallinna

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.