Veski kõrts Mustamäellä Tallinnassa
Ravintolat,  Tallinna

Veski Kõrts – kieli poskessa, mutta vesi kielellä

Huom! Veski Kõrts on muuttanut tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen. En kuitenkaan poista sitä, vaan jätän muistoksi menneistä ajoista. Uusi Veski Kõrts löytyy täältä. Kerro ihmeessä jos olet käynyt uudessa paikassa! Toivottavasti siellä sama mainio meno jatkuu.

– – – – – – – – – – – – 

Veski Kõrts -nimeen ei liity mitään vessahuumoria, tehdään se asia selväksi heti kättelyssä. Veski on nimittäin viroksi mylly, ja se kertookin tämän paikan tunnelmasta paljon enemmän.

Kyseessä on ravintola, jota suuntellessa jollain on selvästi ollut kieli poskessa ja pilke silmäkulmassa. Veski Kõrts on nimittäin hurtilla meiningillä sisustettu runsaudensarvi karun näköisessä rakennuksessa kuuluisan – surullisen tai muuten vaan – Mustamäen kaupunginosan laitamilla.

Tämä ei välttämättä ole ravintola, jonne lähtisin varta vasten. Sen sijaan jos on matkassa autolla (kuten me tällä kyseisellä reissullamme), ja tuntuu siltä että kaikki keskustan paikat on jo kaluttu, niin Veski Kõrts saattaisi olla hyvinkin tutustumisen arvoinen paikka!

Ravintola Mustamäellä Tallinnassa
Veski kõrts Mustamäellä Tallinnassa
Veski kõrts Tallinna
Ravintola Veski korts
Ravintola Veski korts

Veski Kõrts on maukasta perusruokaa ja aitoa meininkiä

Yhdellä reissullamme meillä oli ohjelmassa viedä muutama juliste kehystettäväksi Järsi-nimiseen kehystämöön. Olen vuosien mittaan merkinnyt Googlen karttoihin ravintoloita, joissa en ole vielä käynyt. Tälläkin kerralla otin kartan käteen ja aloin katsella ennen käymättömiä paikkoja kyseisen kehystämön lähistöltä.

Silmiini osui nimi Veski Kõrts. Se oli saanut sekä Tripadvisorissa että Googlessa kasapäin positiivisia arviota, ja muistan että paikka olisi mainittu joskus Tallinnatärpit Facebook-ryhmässäkin. Koska ovet näyttivät aukeavan arkisin jo puoli kahdeksalta, se kuulosti mainiolta aamiaispaikalta.

Ja sitä se juuri oli! Heti ulkona seisovan autorivistön myötä kävi selväksi, että Veski Kõrts tuntui olevan erityisesti paikallisten suosiossa. Sen sijainti lähellä vilkasta Mustamäe tietä ja laajoja teollisuusalueita taannee tasaisen asiakasvirran.

Veski kõrts Mustamäellä Tallinnassa
Veski kõrts Mustamäellä Tallinnassa
Veski kõrts Tallinna
Ravintola Veski korts

Ruoka tilataan tiskiltä, ja siksi homma etenee nopeasti. Otimme suolaiset pannukakut ja salaattipöydästä lisukkeet. Perushauskaa arkiruokaa, mutta oikein maistuvaa. Ja edullista!

Lisäksi kameralle löytyi mukavasti hommia. Karun ulkokuoren alle kätkeytyi mainiolla huumorilla sisustettu paikka, jossa oli niin puusuksia rivissä kuin neukkurkevisiittaa seinillä. Yksi huoneista tosiaan nielaisi sisäänsä tuulimyllyn, joten siitäpä ilmeisesti nimi. Paljon perinteisiä tekstiilejä ja kuvia menneiltä vuosikymmeniltä.

Istuimme ikkunapöydässä ja huomasimme, että yhtäkkiä ei ollutkaan kiire mihinkään. Ehkä menneiden aikojan kiireetön tunnelma tarttui – tai sitten lättysatsin hiilihydraattilataus vain teki tehtävänsä.

Osoite: Tondi 17

Veski Kõrtsin nettisivut: www.veskikorts.ee

Veski Kõrtsin aukioloajat:
Ma–to 7.30–21.30
Pe 7.30–24
La 11–24
Su 11–21

Veski kõrts Tallinna
Ravintola Mustamäellä Tallinnassa
Ravintola Mustamäellä Tallinnassa
Veski kõrts Mustamäellä Tallinnassa

Mistä muualta saa hyvää aamiaista Tallinnassa?

Jos tuntuu siltä, että Mustamäki on liian kaukana, niin tottahan toki Tallinnassa saa maukasta aamiasta muuallakin.

 • Kaikki suosikki aamiaispaikkani Tallinnassa löydät tämän linkin takaa: aamiainen Tallinnassa.
 • Jos nostan jonkun paikan ylitse muiden, voisin mainita Pelgulinnan kaupunginosasta löytyvän Ristikheina kohvikin. Lue tämä juttu ja tee joskus retki tuttujen reittien ulkopuolelle. Uskon että yllätyt positiivisesti!
 • Kirjoja ja ruokaa: siinäpä mukava yhdistelmä. Rahva Raamat -kirjakaupan Telliskiven myymälä tarjoilee myös aamiaista. Lue koko juttu täältä. 
Aamupala tallinnassa

6 Comments

 • Raija

  Nuo Kärysi paikat ovat yleensä aika mielenkiintoisia. On käyty yhdessä jonka nimi on Kultse ….ja jotain. Palvelu oli kyllä äärettömän hidasta, muuten ei mitään vikaa. Samassa rakennuksessa on myös hotelli joten asiakkaita oli iltapäivällä tosi paljon.

  • Henna Mikkilä

   Juu, julkisilla voi tosiaan olla vähän haasteellisempaa löytää perille. Kyllä sitä läheistä isoa Kadaka tietä ilmeisesti jotain busseja menee, joten bussillakin onnistuu kyllä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.