Wilma Schlizewski ja Shit and stuff
Baarit,  Ostokset,  Tallinna

Wilma Schlizewski ja Shit and Stuff: tästä ei kauppa paljon villimmäksi mene!

Olin tietysti kuullut ja lukenut, että Wilma Schlizewski pyörittää Tallinnassa tatuointiliikettä ja kauppaa.  Jotenkin olin vaan aina osunut paikalle sellaiseen aikaan, että ovi oli lukossa. Vihdoin tällä Viron reissulla tähtäsin tarkemmin, ja sehän kannatti: vihreän oven takaa aukesi varsinainen blingbling-taivas – tai helvetti. Shopping unlike anywhere else!

Samoilla kulmilla Balti Jaama turgin alueella on muuten myös boheemi ja rento Sveta bar ja sen vintage-kauppa, mutta sekin taitaa jäädä Wilman puodille kakkoseksi niin blingissä, retrossa kuin sekopäisyydessäkin.

Wilma Schlizewski aka Tallinnan Pohjan akka ei esittelyjä kaipaa

Emäntä itse (joka varmaan inhoaisi emäntä-sanaa yli kaiken) oli paikalla myymälässä, ja olipa se mukavan tuttavallinen ja vauhdikas kohtaaminen. Madame esitteli liikkeestä löytyvää kamaa laidasta laitaan, ja on kyllä helppo väittää että suurinta osaa näkemästäni en kuvitellut olevan olemassakaan. Jösses mitä tavaraa! Paikka on siis todella menemisen ja näkemisen arvoinen. Ja ihan pomminvarma kohde, jos pitää löytää vaikka persoonallinen lahja tai tuliainen jollekin. Wilma jättää kyllä Tigerit sun muut kakkoseksi!

Shit and Stuff myy Tallinnan villeimmät kengät
Wilma Schlizewskin Shit and Stuff Balti Jaama turgin naapurissa
Blingbling pääkallo Shit and stuff kaupassa

Wilma Schlizewski on tietysti teeveestä ja vaikka mistä tuttu, mutta silti tällaiselle ventovieraallekin superystävällinen, ja todella hauska juttukaveri. En meinannut malttaa ollenkaan lähteä jatkamaan matkaa. Varsinkaan, kun tarjolla olisi übereiden shoppailujen lisäksi ollut hyvinkin edullisen ja houkuttelevan baarin antimia. Kyseessä on siis todellakin eksoottisemman sorttinen täyden palvelun talo: perustavanlaatuinen sekatavarakauppa, baari ja tatuointiliike.

Tällä kerralla en ottanut sen enempää neuvoa-antavaa kuin tatuointiakaan, mutta ihan tyhjin käsin en silti joutunut lähtemään. Ostin todella kivan niitti-blingbling-nahkajäljitelmäisen iltalaukun (kyllä, tytöllä ei koskaan voi olla liikaa sellaisia) ja mustan blingbling-goottihenkisen kaulakorun. Täyteen tarpeeseen tietysti sekin!

Wilma Schlizewskin kenkäkauppa on Tallinnan säihkyvin
Pieniä ja isoja lahja-ideoita Wilma Schlizewskin Shit and stuffissa
Shit and stuff on myös baari Kopli-kadulla
Wilma Schlizewski ja Vladimir Putin

Sekin pitää muuten vielä mainita, että jos minä näytän edes puoliksi niin hyvältä kuusikymppisenä kuin Wilma Schlizewski, niin syön blingbling hatullisen tekopaskaa (jota kaupasta varmasti myös löytyisi) hyvällä ruokahalulla.

Shit and Stuff on Balti Jaama Turgin naapurissa

Jos näille kulmille tulet (ja miksi et tulisi), niin käy tsekkaamassa myös mainion Balti Jaama torin tarjonta. Olen kirjoittanut aiheesta postauksenkin, mutta tarjontaa on niin runsaudensarven lailla, että yhteen postaukseen tuskin sain mukaan kaikkea käymisen arvoista.

Balti jaama torin vohvelikahvila
Balti jaama torin vohvelikohvik
Cupcake vohvelikahvilassa

Shit and stuffin lisäksi kävin tsekkaamassa tällä reissulla myös:

Piipahdus torilla kannattaa – sieltä löytyy aina jotain kivaa, ja usein myös edullista ostettavaa. Kävin tällä keikalla myös korjauttamassa nahkahanskani kolmella eurolla, ja teettämässä muutaman avaimen suunnilleen samalla rahalla.

Vegan kohvik Toormoor
Lounas Toormoor vegaanikahvilassa
Toormoor on Balti Jaama torilla
Vegaani kahvila ja ravintola Toormoor Tallinnan torilla
Virolainen tumma leipä Pagarini leipomosta

Pysy Sooloilijan matkassa

Semmoinen tuokio Wilma Schlizewski’n seurassa! Kuule viimeisimmät tarinat ja vinkit Tallinnasta seuraamalla Sooloiluja-kanavia:

Pagarini leipomo lähellä Shit and Stuff -kauppaa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.