Little Italy eli Accademia boutique Tallinnassa
Ostokset

Tallinnan Little Italy

Tunnetko käsitteen Little Italy? Se tarkoittaa italialaisen väestön asuttamaa kaupunginosaa jossain muualla kuin Italiassa. Little Italy -termiä käytettiin ensimmäisen kerran 1800-luvun lopulla New Yorkissa, josta se on levinnyt vähitellen muuallekin.

Viime reissullani keksin, että Tallinnassahan on oma pieni Little Italynsa! Un momento per favore – jatka lukemista, niin kuulet missä.

Little Italy eli Accademia boutique Tallinnassa

Hurmaava Mario ja Marion hurmaava kauppa

Minulle välähti Little Italy -ajatus käydessäni taannoin Rataskaevukadulla olevassa pienessä Accademia Boutique -vaatekaupassa. Täällähän on meininki kuin maailmalta tutuissa iltalialaisten kaupunginosissa! 

Kauppaa isännöi sympaattinen italialainen Mario Melani. Kyseessä on aito perheyritys, sillä Marion virolainen vaimo emännöi seinän takana olevaa Mary Queen -laukku- ja kenkäkauppaa. Vierestä löytyy myös Tallinnan ehkä italialaisin pieni kuppila.

Viimeisimmällä käynnilläni puodissa tapasin myös Marion äidin, ja he kummatkin kertoivat vuolaasti miten perheellä on vuosikymmeniä toiminut vaatefirma Italiassa – näyttivätpä vielä upeita vanhoja kuviakin.

Little Italy -tunnelmat vaan vahvistuivat, kun Mario kysyi haluaisinko nauttia shoppailun ohessa kahvia. Vastattuani myöntävästi hän kipaisi hakemaan kupillisen cappuccinoa viereisestä pienestä Osteria del Gallo Nerosta. Ihana meininki!

Little Italy eli Accademia boutique Tallinnassa
Little Italy eli Accademia boutique Tallinnassa

Accademia ei tietysti ole käymisen arvoinen ainoastaan italialaisen perhemeiningin, vaan ennen kaikkea vaatteiden, laukkujen ja kenkien takia. Mario kertoo, että lähes kaikki putiikin tuotteet on valmistettu Italiassa – osa Marion perheen ateljeessa. Ja ne, jotka eivät ole oman yrityksen tuotantoa, Mario käy valitsemassa Italiassa.

Itse pidän Accademiasta sen takia, että vaikka kauppa näyttää hienolta putiikilta, hinnat eivät kuitenkaan huitele taivaissa. Laukut ovat nahkaa ja muutenkin materiaalit laadukkaita. Eivät hinnat tietenkään mitään henkkamaukkaa ole, mutta laatuunsa nähden oikeinkin kohtuullisia. Ja parasta on se, että saat kaupan päälle hyvällä italialaisella maulla varustettuja vinkkejä ja tyylineuvoja.

Little Italy eli Accademia boutique Tallinnassa

Ai niin, ja kaupassa voi tavata myös Alman. Hän on musta leppoisa koiruus, joka ei kaupantekoa juuri huomaa tai häiritse. Mutta jos haluat rapsutella, niin ei hän myöskään pistä yhtään pahakseen!

Kengistä italialaiset tunnetaan!

Accademia Boutiquen seinänaapurissa olevaa Queen Mary kenkäkauppaa pyörittää siis samainen perhe. Siellä puotia pitää Marion vähintään yhtä hurmaava vaimo. Hän on virolainen, mutta niin eloisa ja rupattelevainen, että menisi milloin tahansa italialaisesta!

Little Italy eli Accademia boutique Tallinnassa

Kenkäkaupassa on mielestäni suomalaiseen makuun (ainakin omaani) sopiva valikoima, sillä monista virolaiskenkäkaupoista poiketen suurin osa kengistä on matalampaa sorttia. Nyt kesäiseen aikaan hyllyillä on mm. mukavan näköisiä sandaaleita, hauskoja bling bling -tennareita ja ihanan värikkäitä loafereita.

Yhtenä syksynä ostin täältä itselleni mainiot kiiltonahkaiset, sadetta pitävät chelsea-bootsit. Mainio tuote!

Ja sitten herkuttelemaan

Marion kauppojen naapurissa on pieni Osteria del Gallo Nero, joka on aidon oloinen italialaiskuppila. Listalla on antipastojen lisäksi mm. bruschettaa, panineja ja salaatteja. Toisinaan tarjolla on myös lasagnea, ja toki listalla on myös jälkiruuaksi vaikkapa Tiramisua.

Viineistä en ymmärrä niin paljon, että osaisin kehua tai moittia Gallo Neron valikoimia, mutta ainakin minun juomani lasilliset ovat olleet mitä mainioimpia italialaisia valkoisia ja punaisia. Ja tietysti se kahvi, jota olen hörppinyt niin ravintolan kuin Marion kaupankin puolella.

Little Italy eli Osteria del Gallo Nero Tallinnassa
Little Italy eli Osteria del Gallo Nero Tallinnassa

Gallo Nero on kahdessa kerroksessa, joten jos katutasossa ei ole tilaa, voit sujahtaa kellarikerrokseen. Kummassakin on sympaattisen italialaistyyppinen sisustus. Talvella lämpimät sävyt kutsuvat viihtymään, ja kesällä suuret ikkunat ovat auki kadulle. Tykkään kovasti! Kannattaa siis lähteä katsomaan, pääsetkö sinäkin täällä Rataskaevukadulla Little Italy -tunnelmaan.

Osteria del Gallo Nero

Osoite: Rataskaevu 4 

Facebook: www.facebook.com/pg/osteriagallonero

Avoinna: ma–ke 16–22
to–la 11–22
su 11–18

Accademia Boutique & Queen Mary

Osoite: Rataskaevu 2 ja 4

Facebook: facebook.com/AccademiaBoutique

Avoinna: joka päivä 10–19

Rataskaevu tarkoittaa rataskaivoa.

Mitä muuta Rataskaevukadulta löytyy?

Meidän Tallinnan asuntomme on aivan näillä kulmilla, joten Rataskaevukadun paikat ovat tulleet tutuksi. Sinäkin voit muuten majoittua asunnossamme Airbnb:n kautta. Katso kuvia ja varaa täällä!

Tässä kaivokadun suosikkejani (nimet ovat linkki pidempään juttuun):

Booking.com

4 Comments

 • kaarina piispanen

  ”Katso kuvia ja varaa täältä” -linkkisi ei vienyt suoraan sinun sivuille vaan aukenee koko maailmaa tarjoavalle sivulle.

 • Heinonen Anne-Maarit

  Olipa taas niin letkeästi kirjoitettu juttu sekä ihanat kuvat ! Pidän näistä sinun tarinoistasi sekä henkilökuvauksistasi sekä aina, ihan aina, valokuvistasi! Täytynee ottaa Rataskaevu kohteeksi ehkä jo seuraavalla matkallani joka jo ajatuksissa kutkuttelee.

  • Henna Mikkilä

   Voi miten ihanaa saada tällaista palautetta – kaunis kiitos Anne-Maarit! Rataskaevukatu on minusta mukava, kun siellä tosiaan on näiden suloisten pienten kauppojen lisäksi myös rivissä lempiravintoloitani.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.