Von Krahli Aed Tallinnassa
Mennyttä Tallinnaa

Von Krahli Aed on Rataskaevu-kadun kestosuosikki

EDIT: Von Krahli Aed on sulkenut lopullisesti ovensa. Jätän kuitenkin tämän jutun sivustolle muistona kaikista hyvistä ruokahetkistä, jotka sain nauttia sen viihtyisässä salissa.

– – – – – – – – –

Jos porukassa on sekä liha- että kasvissyöjiä, on ravintola Von Krahli Aed mainio valinta. Siellä ruokalista on nimittäin rakennettu siten, että jokaisesta ruokalajista on tarjolla sekä vege- että liha- tai kalavaihtoehto. Mainio illallispaikka sekalaiselle ruokaseurakunnalle!

Itselleni Von Krahli Aed on ollut usein se toiseksi paras vaihtoehto. Melkein nolottaa myöntää, että lukuisia kertoja yritettyäni ensin sisään täyteen buukattuun Rataskaevu 16 -ravintolaan – ja epäonnistuttuani yrityksessäni – Von Krahl on valikoitunut siksi seuraavaksi vaihtoehdoksi.

Tämä tunnelmallinen ravintola on kuitenkin kerta toisensa jälkeen niin mainio, että sen pitää vihdoin ansaitsemansa huomio: palvelu pelaa todella ystävällisesti ja ruoka on todella maistuvaa. Otatpa listalta sitten kasvis- tai lihaisamman vaihtoehdon, Von Krahli Aedia voi suositella ensisijaiseksi valinnaksi!

Naapurista löytyy muuten samojen omistajien Von Krahli baar. Se onkin ollut usein ykkösvalintani monella reissullani. Siellä on edulliset hinnat, ja listalta löytyy juomien lisäksi ruokaakin. Siksi kirjoitin siitä oman jutun, jonka löydät täältä. Baarissa on myös kesäterassi, joka pääsi kirkkaasti suosikkiterassieni listalleni.

Von Krahli Aedin naulakko
Von Krahli Aedin takaosa
Ravintolan sisustusta tallinnassa

Von Krahli Aed osaa tunnelman

Ravintola on nimittäin todella viihtyisä. Se on saman tyyppisessä tilassa kuin suosittu lähinaapurinsa, ravintola Rataskaevu 16: kuluneet lautalattiat, paksut kattoparrut ja elämää nähneet punatiiliset tai rapatut seinät. Niille on ripustettu hienoja vanhoja valokuvia ja muita tauluja. Sinne tänne ripotellut pöytä- ja lattialamput luovat tilaan lempeää valoa. Istuimet ovat kokoelma uuden modernimman verhoilun saaneita vanhoja tyylihuonekaluja – sohvia ja tuoleja. Tämä todellakin on paikka, joka kutsuu viihtymään.

Von Krahli Aedissa on etuosan lisäksi alakerta ja takaosa, mutta aivan erityisesti rakastan istua kadun puoleisen ikkunan vieressä olevassa pöydässä. Kaikkein viihtyisintä siinä on talvella, kun ruudun takana ihmiset tarpovat Rataskaevukadun loskassa samalla kun itse siemailen viiniäni kynttilän valossa. Jo tätä kirjoittaessani alan ihmetellä,  että miksi ihmeessä en aina muista mainita tätä ravintolaa ensimmäisten joukossa suosikkiravintoloita listatessani!

Ravintolan sisustusta tallinnassa
Von Krahli Aed Tallinnassa
Ravintolan sisustusta tallinnassa
tuoli ravintolassa tallinnassa
Von Krahli Aed sisustus

Ja sitten se tärkein: Von Krahli Aedin keittiö

Kyllä siellä keittohommat osataan. Kuten aiemmin mainitsin, kaikki annokset ovat saatavissa joko kasvis- tai lihaversiona. Se on hauska konsepti, sillä näin seurueen lihansyöjä ja vegeilijä voivat nauttia samoista mauista. Kasvisvaihtoehto yleensä maksaa vähemmän, joten tällainen kaikkiruokainenkin huomaa usein päätyvänsä vegevaihtoehtoon. Ja sehän on pelkästään hyvä asia niin terveyden kuin planeetankin kannalta!

Osoite: Rataskaevu 8

Von Krahli Aedin nettisivut: restoranaed.ee

Aukioloajat:
Su–to 12–23
Pe–la 12–00

Von Krahli Aed kartalla:

Ravintolan sisustusta tallinnassa
Von Krahli Aedin annos
Von Krahli Aed ikkunapöytä

Mitäs sitten syötäisiin?

Teen kaikkeni, jotta sinä löytäisit parhaat ravintolat Tallinnan laajasta tarjonnasta. Tässä apuja:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.