Flower Garden cafe
Kahvilat ja leipomot,  Ravintolat,  Yleinen

Herkkuja ja kukkia keltaisen talon kivijalassa: Flower Garden Cafe

Tallinnassa osataan mielestäni yksi asia erinomaisesti: ravintolayrittäjät tuntuvat uutta ravintolaa suunnitellessaan miettivän, millaista ravintolaa kaupungissa ei vielä ole. Ei avata kymmenettä pastaa, burgereita ja pizzaa tarjoavaa kuppilaa, vaan yritetään keksiä oma, erikoinen juttu. Vana Kalamaja -kadulle auennut Flower Garden Cafe on mainio esimerkki tästä: se on sympaattinen perheravintola, jossa on saman katon alla on myös kukkakauppa. Toista samanlaista ei Tallinnasta löydy!

Flower Garden cafe

Flower Garden Cafe oli onnekas vahinkolöytö

Tämän ravintolan kanssa kävi kuten monta kertaa aiemminkin: huomasin sattumalta ohi kävellessäni, että tuttuun liiketilaan oli tullut uudet ikkunateipit. Seuraava askel oli laittaa päivän suunnitelmat pikavauhtia uusiksi ja kävellä sisään ihmettelemään. Näin Flower Garden Cafenkin kanssa.

Ovella minua tervehtii sympaattinen, paikan omistajaksi esittäytyvä mies. Saan penkin pyllyni alle ja menun käteen, ja vähän sen jälkeen myös tarinan uuden ravintolan takana.

Flower Garden Cafe on todellinen perheyritys, sillä ravintoloitsijan äidillä on samassa tilassa pieni kukkakauppa. Puolet kadun puoleisesta osasta on siis ravintolapöytiä ja toinen puoli kukkakauppaa. Mainion erilainen yhdistelmä!

Flower Garden cafe
Flower Garden cafe

Ensimmäinen kohtaamiseni tämän uuden paikan kanssa tapahtui aamulla. Ovet aukeavat arkisin jo ennen kahdeksaa, sillä Flower Garden Cafe tarjoilee aamupalaa. Aamupala-annosten lisäksi ravintolan keittiössä leivotaan myös kotitekoista leipää ja makeita leivonnaisia. Valikoimat vaihtelevat päivittäin.

Cafe-nimestään huolimatta Flower Garden Cafe on täysiverinen ravintola, jossa tarjolla on kohtuullisesti hinnoiteltuja päivän lounasannoksia ja illalla herkkuja á la carte listalta. Toistaiseksi olen syönyt sekä aamiaista että lounasta, ja kummallakin kerralla ihastellut lautasellani olleita makuja.

Flower Garden cafe

Vain kukkakauppa on toistaiseksi testaamatta. Lounasta syödessäni mietin, että ravintolan ja kukkakaupan yhdistäminen on sympaattinen idea. Tilattuasi ruuan voit mennä valitsemaan haluamasi kimpun kukat, jotka floristirouva sitoo sinulle valmiiksi sillä aikaa kun syöt ruokasi. Pois lähtiessä voi sitten vaan napata kukkapaketin mukaan!

– – – – – – – 

Flower Garden Cafen osoite on Vana Kalamaja 7a 

Heidän Facebook-sivultaan löydät aukioloajat ja ruokalistat. 

Toinen tuore tulokas samoilla kulmilla: 818 Streetfood

Lähes Flower Garden Cafeta vastapäätä samalla kadulle on auennut toinenkin uusi paikka. Uudehkon kerrostalon alakerrassa oleva 818 niminen pieni katukeittiö on keskittynyt ennen muuta hampurilaisiin.

Olen syönyt siellä kerran kelpo burgerin, mutta haluan käydä siellä toistamiseen ennen kuin päästän sen Tallinnan parhaat hampurilaiset -listalleni. Sinä voit kuitenkin ottaa tämänkin listallesi mikäli kaipaat hyvin valmistettua nopeaa syötävää lähellä Balti Jaaman asemaa. 

818 löytyy osoitteesta Vana Kalamaja 6 

Heidän Fb-sivut ovat täällä

2 Comments

  • Tuula

    Ihania ravintoloita ja kahviloita! Ystäväni on jo useamman vuoden haaveillut oman kahvilan perustamisesta täällä Tampereella ja on vihdoin hieman katsellut alustavasti liiketiloja. Pitänee ehdottaa hänelle inspiraatiomatkaa Tallinaan kunhan tämä korona tilanne tästä hieman hellittää.

    • Henna Mikkilä

      Minusta Tallinnaan kannattaa todellakin lähteä hakemaan inspiraatiota, sillä täällä osataan usein luoda kahviloihin mukavan persoonallinen tunnelma.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.