Karakter
Baarit

Karakter: pieni baari, jolla on paljon luonnetta

Karakter on niin eriskummallisessa paikassa, että harva baarikärpänen eksyy sinne vahingossa. Baari on täysin yhdentekevän näköisen, Veerennin kaupunginosassa olevan betonirakennuksen kivijalassa. Talo ei ole edes kadun varressa vaan takapihalla, kulman takana, montussa.

Samassa talorumiluksessa on Riisaikel-kirppis. Se on Tallinnan kirpputorit -listani kärkisijoilla.

Karakter baari veerennissä

Karakterin ikkunoiden takaa hurahtaa satunnaisesti autoja viereiselle parkkialueelle, jonka puomi nousee ja laskee vain muutan metrin päässä baaritiskistä. Kuulostaako luotaantyöntävältä? Väärin. Karakter on ihastuttava!

Karakter
Kuva: Karakter

Betonikuoren sisällä sykkii lämmin sydän

Kuten niin usein aikaisemminkin Tallinnassa, nytkään ei kannata antaa karun ulkokuoren säikäyttää. Minipienessä sisätilassa hehkuu lämpimät valot, ja tiskin takana hymyilee sympaattisen näköinen mies toivottaen vieraat sisään.

Kuva: Karakter
Kuva: Karakter

Rokiksi esittäytyvä kaveri ei ole hiljaisimmasta päästä, vaan alkaa innoissaan kertoa baaristaan. Karakter on syntynyt tarpeeseen: mies kaipasi baaria, jollaisessa haluaisi itsekin viettää aikaa. Juttuja kuunnellessani minulle alkaa hahmottua, että monen muunkin mielestä hyvä baari on rakennettu hänen kuvailemistaan palasista.

Kuva: Karakter

Käsityöolutbaari? Ei. Cocktailbaari? Ei.
No mitä sitten?

Roki jatkaa tarinointia. Hänen käsityksensä hyvästä baarista on sellainen, että kylmäkaapissa ja hanoissa on mukava valikoima kiinnostavia käsityöoluita. Miksikään craft beer -baariksi mies ei halua Karakteria kuitenkaan luonnehtia, sillä hänestä hyvässä baarissa osataan myös cocktailit.

Karakter

Cocktaileista puhuessaan mies vasta innostuukin! Hän kertoo olevansa suuri sour-drinkkien ystävä, joten niitä löytyy Karakterin drinkkilistalta jos jonkinlaisia. Baarimikkoina toimiva jälkikasvuni on tutustuttanut minut näiden happoisenmakeiden drinkkien hienouksiin, joten Karakterin sour-valikoima tuo huulilleni onnellisen hymyn… ja kohta myös lasin.

Kuva: Karakter

Otamme seurueeni kanssa valikoiman erilaisia soureita maistellen niitä ristiin. Roki tiesi mistä puhui: kaikki eri versiot ovat herkullisia! Nostellessani hymyillen hyväksyvää peukkua baaritiskin suuntaan kuulen isännältä, että he järjestävät Sour Power -teemailtoja. Voi korona lopu jo. Sellaiseen haluan joskus osallistua!

Karakter baari ja sour drinkit

Karakter ei siis ole sen enempää olut- kuin cocktailbaarikaan, vaan juuri sopiva sekoitus viihtyisän baarin aineksia. Kun huomaan juomien lisäksi hyllyllä pinon lautapelejä alan vakuuttua, että Karakterissa ainesosat on sekoitettu yhtä oikeassa suhteessa kuin Rokin soureissa.

Eriskummallisesta sijainnista ja vaatimattomasta ulkokuoresta ei siis taaskaan kannattanut vetää johtopäätöksiä. Karakter on nimittäin yksi kiinnostavimpia uusia baareja Tallinnassa: rento korttelibaari, jossa tällainen turistikin viihtyy.

Karakter

Karakterin osoite: Tatari 64, Veerenni 

Karakterin Facebook-sivut: www.facebook.com/KarakterBaar

Aukioloajat: normaalisti ke–la, mutta kannattaa varmistaa heidän Fb-sivuiltaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.