hektor konttihotelli
Majoitus

Hektor konttihotelli tarjoaa muutakin kuin yösijaa

Merikonteista tehtyjä hotellihuoneita tsaarinaikaisessa veturihallissa: kuullessani ensimäistä kertaa Hektor konttihotellista innostuin ajatuksesta.

En kuitenkaan mennyt tutustumaan siihen, sillä Tallinnassa ollessani asustelen hotellin sijaan omalla asunnollani tai Airbnb:ssä. Hotellien arvioinnin olen jättänyt Tripadvisorille ja keskittynyt muihin juttuihin. Hektorin suhteen tein kuitenkin virhearvion: se on nimittäin paljon muutakin kuin hotelli!

hektor konttihotelli
hektor konttihotelli

Kiinnostukseni heräsi uudestaan kuullessani, että Hektor on kanssani ehdolla Tallinnan yrittäjien Vuoden Matkailuteko -palkinnon saajaksi. Muut ehdokkaat eli Proto ja Merimuseo Paksu Margareeta olivat minulle tuttuja, joten olisi mukavaa tutustua Hektorinkin porukkaan ennen palkintogaalaa. Poikkeuksellisesti en tehnyt sinne ”yllätysiskua”, vaan sovin tapaamisesta ennalta.

hektor konttihotelli

Hektor kutsuu muitakin kuin yöpyjiä

Konttihotelli Hektor on Telliskiven seudun ainoa hotelli. Ulospäin siitä näkyy aika vähän – vain tyylikkäät kyltit ja suuret ikkunat hallin punatiilisissä ulkoseinissä. Ei siis ihme että suu loksahti auki hämmästyksestä kävellessäni sisään: jestas miten hieno tila! Olisin ilman muuta käynyt täällä aikaisemmin, jos olisin tajunnut, mitä rakennuksen uumenissa piilottelee. 

Korkea tila on kaukana perinteisestä hotellin aulasta. Vastaanottotiskin virkaa toimittaa kahvilatiski, ja ikkunoiden vieressä olevat istuskeluryhmät ja suuri pöytä baarituoleineen näyttää trendikäältä co-working-tilalta. Hektor taitaa rynnistää kahvilasuosikkieni listalle tämän yhden näkemisen perusteella!

Kahvilatiskin ääressä istuva Killu Maidlaksi itsensä esittelevä ystävällinen nainen toivottaa minut tervetulleeksi. Hän kertoo olevansa Hektorin johtaja ja yksi sen perustajista. Ilahdun kuullessani pääseväni hänen kanssaan kierrokselle. Olen jo aulassa niin ihastuksissani, että en malta odottaa näkeväni lisää. Ja minä kun kuvittelin, että hotellit eivät olisi minun juttuni!

hektor konttihotelli
hektor konttihotelli

Oleskelutila, joogasali, yhteiskeittiö, työtila… bravo Hektor!

Juotuamme aulassa kahvit lähdemme katsomaan Hektorin hotelliosaa. Huoneet on tosiaankin tehty entisistä merikonteista. Tyylikkään mustaksi maalattuja kontteja on järjestelty riveihin ja päällekkäin kuin halliin sisään olisi pinottu pieni kaupunki. Konttirivistöjen väleissä on puita, valaistus imitoi päivänvaloa, ja jostain kuuluu linnunlaulua!

hektor konttihotelli
hektor konttihotelli
Kuva: Hektor Container Hotel

Käymme yhdessä konttissa sisälläkin. Pieneen tilaan on nokkelalla suunnittelulla saatu mahtumaan laadukas sänky, säilytystilaa sen alle, sekä yllättävänkin tilavat wc- ja pesutilat.

Huoneita ei ole ajateltu oleskeluun, vaan hotellin muut tilat on suunniteltu sitä varten. Aulan lisäksi konttien väliin jätetyllä keskusaukiolla on kutsuva oleskelutila, ja löytyypä talosta rauhallinen lukunurkkauskin.

hektor konttihotelli
hektor konttihotelli

Oppaani Killu näyttää lisää mielenkiintoisia juttuja. Hektor tarjoaa asukkailleen viihtyisän yhteiskeittiön ja työskentelytilan työpöytineen, sillä he haluavat vastata nykymatkailijan tarpeisiin: asukkaat voivat kokkailla omat ruokansa, ja perustaa vaikka väliaikaisen toimiston.

Hektor on hotelli, jossa on paljon hostelleista tuttuja yhteistiloja. Reissuillani olen kaivannut hotelleissa juuri sellaisia asioita!

Kiva pieni yksityiskohta oli Hektorin liikuntatila. Tallinnalaiset jooga-ohjaajat saavat sen käyttöönsä sillä ehdolla, että talossa majoittujat saavat osallistua tunneille maksutta. Tosi symppiksiä ja tuoreita juttuja!

Niin se mieli muuttui

Olen ihastuksissani näkemästäni. Hektor toivottaa lämpimästi tervetulleeksi muutkin kuin yövieraat.

Tallinnatärpit Facebook-ryhmässä kysellään toisinaan rauhallisia ja viihtyisiä paikkoja työskentelyyn. Nyt tiedän mitä suosittelen: Hektoria!

Ja kun vielä päästäisin tästä helkkarin pandemista, jotta porukka pääsisi testaamaan merikontissa majoittumista.

Ai niin, vielä yksi juttu! Hektor lupaa tarjota kahvit, jos viet heille suomenkielisen kirjan. He haluavat tarjota asukkaiden kielistä luettavaa, joten sinä voit auttaa suomalaisia – ja saada siitä hyvästä kupillisen hyvää kahvia. 

Hektorin yhteystiedot

Hektorin nettisivut: www.hektorstay.com

Hektorin osoite on Telliskivi 62. Löydät sen OneSixty-ravitnolan kulman takaa täältä

Lähellä telliskiveä depoo
Tältä rakennus näytti ennen kuin Hektor muutti siihen. Muodonmuutos on tehty upeasti talon arkkitehtuuria kunnioittaen.

Mitä muuta Telliskiven alueelta löytyy?

Vaikka mitä! Ota ensiavuksi tämä suosittu Telliskivi-opaani. Sen luettuasi voit tutustua myös näihin:

  • Valokuvataiteen keskus Fotografiska on hurmannut kymmenet tuhannet kävijät. Oletko sinä jo käynyt?
  • Vähintään yhtä käymisen arvoinen on pikkuriikkinen Dokfotokeskus. Se on yksi suursuosikkejani koko Tallinnassa! Myös sen löydät Telliskiven luovan keskuksen alueelta. Lue lisää tästä pienestä helmestä täältä.

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.