Vuoden matkailuteko 2020
Ajankohtaista

Todellinen uutispommi: olen ehdolla Vuoden Matkailuteko 2020 -palkinnon saajaksi!

Aina silloin tällöin harmittelen postauksissani, että sanat eivät riitä kuvailemaan jotakin kokemaani. Ehkä aikaisemminkin minulla amatöörikirjoittajana on loppunut verbaaliset työkalut kesken, mutta nyt todellakin kävi niin: miten osaisin kuvailla tunteitani kuultuani olevani ehdolla Vuoden 2020 matkailuteko -palkinnon saajaksi Tallinnassa!

Olen todellakin sanaton saamastani kunniasta. Tuntuu käsittämättömältä, että alle kolme vuotta sitten perustamani Sooloiluja-sivusto ja sitäkin nuorempi Facebook-ryhmäni Tallinnatärpit ovat saaneet näin merkittävän huomionosoituksen.

Palkinto on Tallinnan yrittäjien vuosittainen kilpailu, jonka voittajat julkistetaan suuressa gaalassa. Sinne olen tänään saanut kutsun. En voi vieläkään uskoa tätä todeksi.

Lue täältä, mistä Sooloiluja-sivusto ja Tallinnatärpit sai alkunsa.

Proto keksintötehdas Tallinna
Upea Proto on myös ehdolla Vuoden Matkailuteko -palkinnon saajaksi.

Sooloiluja ja Tallinnatärpit ovat kovassa seurassa

Vuoden yrittäjäkilpailussa on muitakin sarjoja, mutta tänä vuonna tiukin niistä oli juuri Vuoden matkailuteko -kategoria. Ehdokkaita oli kaikkiaan kymmenen, joista finaalin pääsi nämä neljä:

 1. Hektor konttihotelli
 2. Proto keksintötehdas (josta voit lukea lisää täältä)
 3. Museo-vierailukeskus Paksu Margareeta (josta kirjoitin tämän ja tämän jutun)
 4. … ja sitten minä: matkailublogi Sooloiluja ja Facebook-ryhmä Tallinnatärpit.

Tuota nelikkoa katsellessani epäuskoni vain kasvaa. Mikä kunnianosoitus onkaan olla mukana tällaisessa ryhmässä! Moderni Hektor, ainutlaatuinen Proto ja upea Paksu Margareeta – kaikki kohteita, joihin olen tutustunut ihaillen. Tuntuu epätodelliselta nähdä nimensä näiden rinnalla.

Viron merimuseo Tallinnassa
Paksu Margareeta koki täydellisen muodonmuutoksen, ja on nyt myös yksi ehdokkaista Vuoden Matkailupalkinnon saajaksi.

On kiitosten aika

Minulle  jo kilpailuun mukaan pääseminen on todellinen voitto, kävipä itse gaalassa miten tahansa. Haluan kiittää sydämeni pohjasta kaikkia niitä, jotka ovat lähteneet mukaan tälle Sooloiluja-matkalleni:

 • Lukijoilleni ja Tallinnatärpit-ryhmän jäsenille jättisuuret kiitokset! Tuntuu uskomattomalta, että joka ikinen päivä sivustoani lukee satoja minulle tuntemattomia ihmisiä. Kiitos myös sivuston seuraamisesta Facebookista – seuraajien määrä on kivunnut jo lähelle kuutta tuhatta! Tallinnatärpit-ryhmään on liittynyt yli 21.000 jäsentä vajaassa kahdessa vuodessa. Ilman jäseniä ei olisi ryhmää, joten suuri kiitos kaikille jotka olette mukana jakamassa tärppejä, auttamassa muita, innostamassa ja opastamassa. Uskallan väittää, että ryhmän positiivinen ja avulias henki hakee vertaistaan koko suomalaisessa sosiaalisessa mediassa. On suuri etuoikeus toimia tämän valiojoukon ylläpitäjänä.
 • Visit Estonia, jonka Timo Raussi pisti hakemuksen vireille, ja on ihanan aktiivinen toimija Tallinnatärpit-yhteisössä. Myös Visit Tallinn on ollut suurella sydämellä kannustamassa minua blogini alkukuukausista alkaen. Se on todella innostanut jatkamaan. Erityinen kiitos kuuluu hurmaavalle Mall Ojalle, joka myöskin on aktiivisesti mukana Tallinnatärpit-ryhmässä.
 • Tallinnalaiset yritykset: kahvilat, ravintolat, nähtävyydet, baarit, leipomot… Tässä kaupungissa on ollut helppoa ja hauskaa tehdä tätä hommaa! Olen kohdannut valtavan määrän positiivisia ihmisiä, jotka tarjoavat asiakkailleen niitä palveluita joista minä sivustollani ja ryhmässäni kirjoitan. Olen iloinen, jos jutuistani on ollut vähänkään apua näille yrittäjile – erityisesti nyt, kun eletään niin haasteellisia aikoja.

Kilpailun virallinen lehdistötiedote löytyy täältä  Gaala järjestetään 6. lokakuuta, jolloin selviää kunkin sarjan voittaja.

Pidän tasaisesti peukkuja sekä itselleni että upeille kanssakilpailijoilleni. Mahdoton sanoa, kuka on oma ennakkosuosikkini. Varmaa on ainoastaan se, että olen kovassa seurassa ja aivan tolkuttoman iloinen!

18 Comments

 • Heinonen Anne-Maarit

  Sinun voittoasi toivovat me 20 000+ fb-Tallinantärppien seuraajaa Sooloiluja blogin seuraajat sekä lukuisat tallinalaiset ravintoloitsijat ja muut yrittäjät jotka ovat saaneet runsaasti uusia asiakkaita sinun takiasi. Terveisiä Sica la Vagan virolaiselta omistajalta ( istun parhaillaan terassillaan) jolle mainitsin sinut ( niin kuin aina teen jos päädyn paikkaan sinun ansiostasi). Kerroin ehdokkudestasi eikä kehuille meinannut tulla loppuja. Meidän silmissämme olet jo voittanut!

  • Henna

   Voi miten kauniisti sanottu Anne-Maarit – toit juuri auringon päivääni! En edes tiedä miten vastata, sillä olen liikuttunut ystävällisyydestäsi. Kaikki te 20.000+ tärppiläistä ja lukijaani olette yhdessä tehneet tästä ilmiön, joka antaa minullekin iloa ja voimaa joka päivä. Meissä on positiivista joukkovoimaa, josta sinä kannustavilla sanoillasi olet erinomainen esimerkki. Kiitos.

  • Henna

   Kiitos ihana Tapio! Sinä olet minulle todellinen esikuva ja joka ikisen Vuoden Matkailuteko, joten arvostan kannustavia sanojasi todella paljon.

  • Henna

   Tuntuu ihan superihanalta saada tällaista palautetta – kiitos Johanna! Itselläni on jo nyt aivan voittajafiilis tästä ehdokkuudesta, joten kävi kisassa miten hyvänsä olen aivan onneni kukkuloilla.

 • Raija Grönvall

  Ei muuta voi, kuin onnitella! Hienoa, sinä voitat. Ja se, että vastailet meille ’ihailijoillesi’, vaikka ilmeisesti sinulla saattaa olla muutakin puuhaa. ?

  • Henna

   Dialogi teidän hurmaavien lukijoideni kanssa on aivan parasta tässä hommassa! Ja on aidosti todellinen voittajafiilis jo ehdokkuudesta, kävi itse kisassa miten tahansa.

 • Stefan Rehn

  Sydän pakahtuu sinun ja Sooloiluja-sivuston puolesta ehdokkuuden johdosta. Sanoisin, että yksittäisen ihmisen ideoima sivusto ja se ylläpito on Euroopan mittspuunkin tasolla uskomaton teko!

  • Henna

   Loistavaa! Ja tämän viikon saa vielä reissata ilman pelkoa karanteenista. Varovaisesti ja vastuullisesti tietysti kannattaa olla, mutta nyt pari päivää Tallinnassa olleena sanoisin että se on hyvin helppoa kun ihmisiä on niin vähän joka paikassa.

 • Maija Simola

  Upeaa! Onnittelut jo ehdokkuudesta. Kyllä se on täysin ansaittua! Eihän sinun juttuja luettuaan ja hienoja kuvia katsottuaan voi muuta kuin lähteä Tallinnaan! Ja arvaa vaan, kuinka monta kertaa.??
  Myös Tallinnatärpit-ryhmän positiivisuus on minusta ihan vetäjänsä ansiota.

  • Henna

   Kiitos ihanan positiivisista sanoistasi Maija! Positiivisuus on mukava ”tauti” sillä se tosiaan tarttuu helpolla ja on todella mukava polttoaine elämässä.

  • Henna

   Kiitos Terhi onnitteluista! En tahdo ollenkaan ymmärtää olevani tuolla ehdokaslistalla, niin huikealta se tuntuu.

  • Henna

   Voi kiitos Kari! Minulla on jo tästä ehdokkuudesta todellinen voittajafiilis. Tuntuu uskomattomalta olla ehdolla tuollaisten suurten ja minunkin hehkuttamieni kohteiden kanssa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.