DIm sum food club Solariksessa
Ravintolat

Dim Sum Food Club: kiinalainen juttu Solariksessa

Tiedätkö mitä dim sum on? Itse sain siihen ensikosketuksen Los Angelesin China Townissa. Suuren pyöreän pöydän ääressä istuen söimme erilaisia nyyttejä ja pikkuruokia, joita suuressa salissa pyörinyt tarjoilijoiden armada kantoi pöytäämme.

Tallinnassa pääsee hiukan saman tyyppisen elämyksen ääreen ravintolassa nimeltä Dim Sum Food Club.

DIm sum food club Solariksessa

Suomessa dim sumeiksi kutsutaan usein tietyn tyyppisiä lihalla tai äyriäisillä täytettyjä nyyttejä, mutta itse asiassa termi pitää sisällään laajemman kattauksen pikkuruokia. Dim sum on kiinalaisessa keittiössä sama kuin anti pastit italialaisessa tai brunssi amerikkalaisessa: syödään paljon erilaisia pieniä annoksia. Lue lisää dim sumista täältä.

Tallinnassa tätä touhua pääsee testaamaan Solariksen kauppakeskuksessa, jonka perukoilla Dim Sum Food Club sijaitsee. Törmäsin siihen kävellessäni ulos Artis-leffateatterin päivänäytöksestä – ravintolan ja leffateatterin sisäänkäynnit ovat aivan vierekkäin.

Artis on muuten yksi kolmesta leffateatterisuosikistani Tallinnassa. Lue täältä mitä ne kaksi muuta ovat.

Parin tunnin leffan jälkeen oli juuri sopiva nälkä, joten kiinalaiset pikkuannokset kuulostivat hyvältä ajatukselta. Toisin kuin aikoinaan Los Angelesissa, Solaris-keskuksessa ruoka tilataan tiskiltä. Valittuani laajalta listalta dumpligseja (mitä ikinä ne suomeksi ovatkaan) ja baoja siirryin pöytään odottamaan elektroninen kutsulaite mukanani. Se piippaisi kun annokseni olisi valmiit noudettavaksi.

DIm sum food club Solariksessa

Ruokaa odottaessani ihastelen viihtyisää tilaa. Dim Sum Food Club ei ole sisustettu ollenkaan tyypilliseen kiinalaisravintoloiden tyyliin. Se muistuttaa ennemminkin Telliskiven tuntumassa olevaa OneSixtyä sillä erotuksella, että Dim Sum Food Clubin valtavien ikkunoista tulvii sisään valoa, ja niiden takana aukeaa hienot näkymät viereiseen puistoon.  

En ehdi ihastella sisustusta kovinkaan pitkään, kun laitteeni piipaa ja saan hakea ruokani. Kaikki annokseni ovat erinomaisia! Ei ihmekään, sillä myöhemmin kuulen että Dim Sum Food Clubin takana on kovan luokan ammattilaisia, jotka ovat hankkineet kannuksia opiskelemalla mm. Lontoon Le Cordon Bleu ruoka-akatemiassa ja työskentelemällä Michelinin tähtiäkin ansainneissa keittiöissä ympäri Eurooppaa.

DIm sum food club Solariksessa

Dim Sum Food Clubin idea on tarjota nopeaa ja rentoa Nikkei-keittiön inspiroimaa pikaruokaa ripauksella fiinimpää otetta. Minusta tämä onnistui erinomaisesti! Paikka oli sopivassa suhteessa rento ja hieno, ruoka maittavaa ja sitä oli helppoa ja nopeaa tilata. Pisteitä myös siitä, että juomat oli hinnoiteltu maltillisesti. Tänne tulen varmasti uudestaankin, kuuluuhan Artis elokuvateatterikin Tallinnan reissujeni vakiokohteisiin.

Dim Sum Food Club on Solaris-keskuksessa, sen Rävala puiesteen puoleisen pään toisessa kerroksessa. Tässä karttalinkkiä. 

Dim Sum Food Clubin Facebook-sivuilta löydät aukioloajat ja ruokalistat www.facebook.com/dimsumfoodclub

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.