juur ravintola ulemiste tallinna
Mennyttä Tallinnaa

Juur on juuri kaupungin laidalla

Välillä meillä on auto mukana Tallinnassa, välillä ei. Koska ällä kerralla oli, päätimme käydä testaamassa Ülemisten kaupunginosassa olevan Juur-nimisen ravintolan. Olin nähnyt siitä kuvia, ja Tripadvisor oli antanut suht hyvää palautetta joten ei muuta kuin nokka kohti Tallinnan lentokentän suuntaa ja Juur’ta. 

Eipä muuten ollutkaan sitten helppo paikka löytää. Harhailtiin kiitettävän kauan karujen neuvostoaikaisten teollisuushallien reunustamia katuja ja ihmeteltiin että missä hitossa se paikka oikein on! Ja kun se lopulta löytyi, alkoi lähes yhtä epätoivoinen parkkipaikan metsästys. Merta edemmäs kalaan siinä tuli lähdettyä, sillä lopulta selvisi että sen saman hallin, jonka toiseen päähän ravintola oli rakennettu, toisessa päässä olisi ollut parkkihalli. Ei heti olisi uskonut, sillä kyse oli täysin viimeistelemättömästä kylmillään olevasta tiilihallista. Erikoinen ratkaisu!

juur ravintola ulemiste tallinna
juur ravintola ulemiste tallinna

Tosi tyylikäs paikka sieltä avautui, kun viimein päästiin isoista ovista sisään. Minulla oli seurana merimies ja tytär – vain poika oli jäänyt kotiin Turkuun. Paikka näytti aivan yhtä tyylikkäältä kuin näkemissäni kuvissa. Sali oli lähes tyhjä, sillä ehdimme paikalle aivan hetki ennen lounasajan päättymistä

Juur niin hyvää kuin toivoit?

No valitettavasti ei ihan. Hinnat tuntui heti kättelyssä vähän korkeahkoilta siihen nähden, että oltiin sen verran kaukana keskustasta. Tietysti lounaan perusteella ei pitäisi mennä tekemään liian suuria johtopäätöksiä, mutta jotain toivomisen varaa maut jättivät.

Paikka on sen verran hienon näköinen, että jos on jostain muusta syystä asiaa Ülemisten suuntaan (siellä on kaupungin monipuolisin kauppakeskus ja lentokenttä), niin kyllä täällä todellakin kannattaa käydä. Ehkä omalle kohdalle osuu paremmat pöperöt. Positiivista on se, että joku on startannut ravintolan näin erikoiseen osaan kaupunkia. Tiedän että Tallinnasta löytyy muitakin paikkoja, joiden sijainti on enemmän tai vähemmän eriskummallinen. Yhden naisen etsivätoimistoni lupaa pitää silmät auki ja raportoida jatkossakin löydöistään.

juur ravintola ulemiste tallinna
juur ravintola tallinna ulemiste
juur ravintola tallinna ulemiste
juur ravintola tallinna
juur arkkitehtuuri tallinna
juur ulemiste ravintola tallinna
juur ravintola ulemiste tallinna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.