naganaga tallinnan vanhassa kaupungissa
Baarit,  Ravintolat,  Tallinna

Naganaga yllätti tottuneen Tallinnan kävijän

Naganaga onnistui yllättämään tämän paljon Tallinnassa käyvän ravintolafanin perusteellisesti. Vanhassa kaupungissa ravintola, josta en ollut kuullut mitään – ja joka oli juuri minun makuuni sopivasti boheemi, herkullinen ja edullinen. Miten se olikin jäänyt minulta huomaamatta!

Ennen kaikkea varmaankin siksi, että Naganaga – tai Nãganaga kuten se kai oikeaoppisesti kirjotetaan –  on sivussa vilkkaimmilta kulkuväylilta Vene-kadun toisessa päässä. Aivan vastakkaisella suunnalla kuin Viru kadun vilinät siis.

Kun se vielä on kellarissa, eikä ulospäin kauheasti huutele itsestään, oli yllätykset ainekset kasassa. Sukellettuani ovesta hämmästyin todella: tällainen helmi, ja minä siellä ensimmäistä kertaa vasta nyt!

Nãganagan sisustusta
naganaga tallinnan vanhassa kaupungissa
Naganagan sisustusta

Naganaga on vähän kuin Noku: salainen helmi

Noku on se ravintola, johon tarvitset ovikoodin päästäksesi sisään. Olen olen kirjoittanut siitä joskus aikaisemmin – löydät jutun täältä. Mutta nyt on siis vuorossa Naganaga, sillä se hurmasi minut hyvin saman tyyppisistä syistä.

 • Ravintolaa on vaikea huomata kadulta käsin
 • Sisustus on rennolla retro-otteella sisustettu
 • Ruoka on edullista ja myös maukata – Naganagassa jopa maukkaampaa kuin Nokussa, jossa tulee käytyä useammin lasillisella kuin ruuan takia.
Tauluja Nãganagan seinillä
Nãganagan sisustusta
Ilmapallolamppuja Nãganagan seinillä
naganaga tallinnan vanhassa kaupungissa
naganaga tallinnan vanhassa kaupungissa
naganaga tallinnan vanhassa kaupungissa

Kuvat puhukoon enemmän kuin sanat. Sisustus kellarissa nimittäin todella kutsui viihtymään, varsinkin talven kylmillä pakkasilla. Vanhan talon kellarin seinien koloissa loimotti kynttilöitä, sisustus rönsyili kaikkea mahdollista seinän peittävästä ilmapallolamppujen kollaasista kullattuun kädettömään miestorsoon!

Paikkaa on helppo suositella, kun yhtälöön lisää vielä mainion ruokalistan. Siltä löytyy niin sormiruokaa, koko päivän tarjolla olevaa aamiaista kuin pääruokia, joiden hinnoista vain yksi menee yli kympin. Tästä tuli kerralla yksi vanhan kaupungin suosikkipaikoistani! 

Vaikka Naganaga oli talven pakkasilla viihtyisän tunnelmallinen, voi se olla mainio kohde myös kesän helteillä. Varsinkin viime kesä oli niin kuuma, että keskipäivän lounas viileässä kellarissa olisi tuntunut suorastaan ylellisyydeltä.

Naganagan sisustusta

Haluatko saada enemmän irti Tallinnan reissustasi?

Se on helppoa! Tee vain näin:

Tallinnan parhaat kahvilat

2 Comments

 • Eveliina

  Onkohan blogiin eksynyt väärää tietoa Naganagan sulkemisesta? Ilmeisesti ravintola aikoo jatkaa vielä toimintaansa 🙂

  • Henna Mikkilä

   Kyllä! Mark Twainin sanoin tiedot sen kuolemasta olivat ennenaikaisia. Ihan mahtavaa että Nãganaga on taas auki. Kiitos huomiosta – päivitän postausta uudestaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.