Balti Jaam turg Tallinna
Katukeittiöt

Hennan opas: Balti jaama torin katukeittiöt

Balti jaama turg eli päärautatieaseman vieressä oleva tori on mainio yhdistelmä kauppahallia, toria, ravintoloita, antiikkia, vaatetoria, kirpputoria, mutta myös katukeittiöitä!

Tykkään ostaa Balti jaaman katukeittiöistä syötävää etenkin silloin kun on vauhti päällä eikä ole aikaa istahtaa ruokailemaan pidemmällä kaavalla. Nappaan mukaani milloin täytetyn ohukaisen, milloin uunituoreen hatsapurin. Näiden lisäksi torin kojuissa voi syödä burgerin, pizzan, wrapin, tai tutustua eksoottisempaan kuten taiwanilaiseen, japanilaiseen tai uzbekistanilaiseen katuruokaan.

Valikoimaa löytyy niin paljon, että on aika tehdä Hennan opas Balti jaaman torin katukeittiöihin. Kas tässä, aloitetaan!

Tiedätkö missä Balti Jaaman tori on? Tässä karttalinkki!

Uulitsin hampurilaiset ovat minusta yhdet kaupungin parhaista. Nyt niitä saa myös Balti jaaman torilta!
Sanoin, että en välitä ranskalaisista... kunnes söin näitä Friika baarin "ladattuja" versioita.

Burgereita, kebabeja ja ranskalaisia perunoita

Friikabaar ja ladatut ranskalaiset

En ole erityisen suuri ranskalaisten perunoiden ystävä, mutta siitä huolimatta huomaan silloin tällöin sortuvani Friikabaarin käsintehtyihin ranskalaisiin. Erityisen ihastunut olen ns. loaded fries -versioon, jossa perunoiden päälle on ladattu jos jonkinmoisia herkkuja ja sooseja. Nam! Fb-sivunsa aika hiljaiset, mutta tässä kuitenkin linkki. 

Uulits ja kisa kaupungin parhaista burgereista

Olet ehkä kuullut aikaisemminkin, että olen hyvin tehtyjen hampurilaisten ystävä. Niinpä olen kerännyt suosikeistani tämän oppaan, jonka yksi kärkipaikkoja on Uulits. Ensipuraisut heidän burgereihinsa olen ottanut Kalamajan Soo-kadulla, mutta nyt he ovat avanneet katukeittiön myös Balti Jaaman torille. Viimeksi kieleni vei versio, jossa oli karamelisoitua sipulia ja tryffelimajoneesiatäältä voit katsoa koko ruokalistan. 

Tämä on peilikuva – siis kuva peilistä, jossa mukana meikätädin kintut.

VLND burger

Kun ottaa Viljandi-sanasta vokaalit pois, jäljelle jää VLND – ja sieltä tulee tarinan mukaan myös tämän burgerpaikan inspiraatio. Paikka on suosittu, joten toisinaan pitää varautua jonkinmoiseen odotukseen. Mehukas pihvi, hyvä sämpylä… siinä suosion salaisuus. Täällä heidän Fb-sivunsa. 

Veg Machine

Voiko kaupungin paras burger olla vegaaninen? Moni Veg Machinen hampurilaisia maistanut väittää että voi! Itse en pysty nostamaan yhtä suosikkiburgeria ylitse muiden, mutta Veg Machine on kyllä todella korkealla minunkin listallani. Ruokalistaa voit kurkkia heidän Fb-sivuiltaan.

Kebaboom balti jaaman torilla
En ole järin suuri kebabin ystävä... paitsi täällä. Jestas miten hyviä Kebaboomin kebut ovat!

Kebaboom

Sanoin että en ole suuri ranskalaisten ystävä, mutta pitää myöntää etteivät kebabitkaan ole katuruokien kärkiherkkujani – paitsi Kebaboomissa! Siellä kebabit tehdään nimittäin aitoon Berliinin tyyliin, ja voi että miten hyviä makuja niissä onkaan. Olen syönyt niin aterian, rullan kuin peruskebunkin, joten voit päätellä että pidän heidän murkinoistaan.

Lue myös tämä: Kebaboom yllätti – positiivisia kebabuutisia. Kebaboomin Fb-sivut löydät täältä. 

Loco Roll osaa rullat: makeat ja suolaiset.

Täytettyjä lettuja ja wrapeja

Wrap’n’Roll

Mielenkiintoinen valikoima suolaisia ja makeita täytettyjä wrappeja (vai miten tämä suomeksi kirjoitetaan…?). Itse tykkään poimia niitä kyytiin esim. eväsretkelle puistoon tai meren rantaan, mutta nämä täytetyt herkut ovat myös kelpo pikapala kun ei ehdi istahtaa pidemmällä kaavalla syömään. Myös vegaani löytää täältä syötävää. Wrap’n’rollin nettisivut täällä. 

Loco Rolls

Täältä saa hauskoja jäätelörullia, joiden valmistamista on kiva katsella. Minä syön kuitenkin useimmiten Loco Rollsin täytettyjä lettuja, joissa on hinta ja maut mukavasti kohdillaan. Aukeaa niin ajoissa aamulla, että olen tilannut täytettyjä lettuja Woltilla tai Boltilla joskus jopa aamupalaksi. Heidän Fb-sivut täällä.

Terveellisiä herkkuja

Boost: smootheja ja mehuja

Maailman suurin mehu- ja smoothieketju Boost on rantautunut myös Tallinnaan, Balti Jaaman torille. Kaikki mehut ja smoothiet on valmistettu tuoreista hedelmistä, eivätkä ne sisällä keinotekoisia lisäaineita – edes sokeria. Mainio piristysruiske pitkän kaupunkipäivän lomaan! www.facebook.com/BoostEstonia

Kulhollinen maistuvaa ja terveellistä: Kauss

Terveellisiä poke-kulhoja voit napata mukaan Kauss-kojulta, jonka Fb-sivut ovat täällä

Eugenio's paistaa tuttuakin tutumpaa italialaista katuruokaa – siis pizzaa!

Kaksi paikkaa pizzan ystävälle

Pizzaa totta kai löytyy katuruokakeskittymästä – myös Balti jaaman torilta. Eugenio’s on herkkukauppa, mutta heillä on myös pieni pizzakeittiö Loco Rollsin vieressä. www.facebook.com/egastonomia.ee

Toinen pizzapaikka on uudempi tulokas, josta olen kuullut jo useampiakin positiivisia kokemuksia. Nimi on Lala pizza, ja Fb-sivunsa löytyy täältä. Tämän haluan päästä pian itsekin testaamaan! 

Baot ovat taiwanilaista katuruokaa, jota pääsee maistelemaan tässä Baojaam-nimisessä paikassa.

Keittiöitä maailman eri kulmilta

Taiwanilaisia herkkuja kokkailee Baojaam

Baojaamin taiwanilaiset katuruokataskut olivat yhteen aikaan niin suosittuja, että kojulla oli lähes aina jonoa. Vaikka suurin hype on ehkä laskenut, baot ovat edelleen yhtä maukkaita: plussaa siis siitä, että nykyään niitä saa vähän lyhyemmällä odotuksella. Baojaamin Fb-sivuillla ruokalistat, aukiolot ja muut.

Maistuva pala Japania: Tokumaru

Sushi, maki, kimchi, ramen, yakisoba, hosomaki, don, poke… kuulostaa japanilaiselta, ja sitä se myös on: Tokumaru kokkailee japanilaista katuruokaa lähellä Balti Jaaman katukeittiöalueen ulko-ovea. Tarjolla useimmiten myös valmiita annoksia, joita voi poimia kiireessä mukaan. Tokumarun Fb-sivut täällä

Balti Jaaman torilla pääsee maistelemaan myös eksoottisempia herkkuja. Tämä koju tarjoilee uzbekistanilaista ruokaa.

Testaa myös nämä:

Pelmeenejä jos jonkinlaisilla täyttelillä kokkailee saman niminen katukeittiö eli Pelmen.

Jomottaako kahvihammasta?

Tottahan toki Balti Jaaman ruokatorin kojuista saa myös kahvia ja herkkuja kupposen seuraksi. Ristikheina on ihana kahvila Pelgulinnan sydämessä, mutta sillä on myös pieni kahvila Balti Jaaman torilla. www.facebook.com/ristikheina

Aivan torialueen laidalla oleva B12 on vegaanikahvila, jossa tarjolla myös aamupalaa ja lounasta. www.facebook.com/VEGB12

Surf cafe on erikoistunut hyviin kahveihin, ja saapa sieltä kuulemma kaupungin parhaan pehmeän jäätelönkin. Heidän Fb-sivunsa täällä

Loco Roll täyttää lettujaan niin makeilla kuin suolaisillakin herkuilla.
Aika uskomattomalta kuulostaa, mutta Veg Machinen vegaaninen burger on monen mielestä kaupungin paras – vaikka vertaisi lihaisiin versioihin!

Yhteystiedot

Missä? Lähellä Tallinnan päärautatieasemaa, Koplikadun alussa ja lähellä Telliskiveä. Tässä karttalinkki.

Miten löytää kaikki eri kojut? Torin oman kartan avulla. Löydät sen tämän linkin takaa.

Aukioloajat ma–la 9–20, su 9–18, mutta kuten muidenkin palvelujen osalta tämäkin kannattaa tuplavarmistaa torin omilta sivulta.

8 Comments

 • Satu

  Kuulostaa kivalta! Onko tuolla myös pöytiä, joihin pääsisi istumaan ja ruokailemaan aterimien kera, jos haluaa nauttia vähän paremmalla ajalla? Ja onko joka ravintolalla omat pöytänsä vai voivatko saman seurueen jäsenet hakea ruokaa eri paikoista ja istahtaa samaan pöytään syömään?

  • Henna

   Anteeksi viive vastauksessa! Kyllä siellä jokunen pöytäkin on, mutta etenkin viikonloppuisin aika ruuhkaista voi olla. Mutta se siis onnistuu hyvin että ruoka haetaan eri paikoista – pöydät ovat kaikkien yhteisiä.

 • Tiina Auranen

  Hyvä kooste mun yhdestä lempipaikasta Tallinnassa. Baot, burgerit, kebabit jo kokeiltu, mutta vielä riittää maisteltavaa 😋😍! Kiitos taas Henna.

  • Henna

   Tosi kiva kuulla! Niin totta että testailtavaa ja maisteltavaa riittää… etenkin kun sinne tulee aina myös uusia paikkoja.

 • Ake Salmela

  Tuttu paikka ja olet kyllä tehnyt tosi kattavan jutun eri mestoista ja lempiruoka mahiksista Balti-jaama torin tarjonnasta . Hyvä kooste ja varmaan houkuttelee torille uusia kävijöitä . Hyvää laatua .

  • Henna

   Onpa kiva kuulla että vakuutti – kiitos! Mietin tosiaan että tarjontaa siellä on niin paljon, että jotenkin olisi hyvä sitä esitellä. Muistan nimittäin itse miten muutamalla ensimmäisellä kerralla olen ollut enemmän tai vähemmän ”kuutamolla” yrittäessäni löytää itselle sopivaa ja maistuvaa syötävää. Nyt löytyy jo!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.