Guru intialainen ravintola
Ravintolat

Uusi Guru kaupungissa

Onpa kivaa päästä kertomaan uudesta mainiosta ravintolasta! Nyt on nimittäin tulossa juuri sellaisia uutisia: Vanhankaupungin laitamille Aia-kadulle on ilmestynyt tänä keväänä Guru-niminen intialainen ravintola. Samalta kadunpätkältä kantautui muutama viikko sitten surullisia huhuja suositun Lusikas-ravintolan sulkemisesta, joten on mukavaa päästä kertomaan myös positiivisia kuulumisia samoilta nurkilta.

Guru houkutteli tyylikkäällä sisustuksellaan

Bongasin Guru-ravintolan käydessäni sen naapurissa olevassa symppiksessä Pikkpoiss-kahvilassa (Edit: Pikkpoiss on valitettavasti sulkenut lopullisesti ovensa). Pikkpoisista lähtiessäni huomasin samaan, vähän aikaa sitten valmistuneeseen rakennukseen tulleen uuden ravintolan. Paikka näytti niin tyylikkään kutsuvalta, että merkitsin sen saman tien ”vielä testaamatta” -listalleni. Rajojen auettua uudestaan nyt keväällä pääsin vihdoin kävelemään Guruun myös sisään. 

Guru intialainen ravintola

Olipa Guru kutsuvan näköinen! Ensimmäisenä katseenvangitsijana oli katossa oleva upea kattolamppu ja -lyhtyrypäs. Messinginväriset itämaishenkiset valaisimet loivat tilaan viihtyisää valoa ja tunnelmaa. Gurun sisustus näytti muutenkin tyylikkäältä: mukavan itämaista tunnelmaa, mutta kuitenkin modernilla otteella. Tyypilliset intialaisten ravintoloiden kliseet puuttuivat kokonaan.

Guru intialainen ravintola
Guru intialainen ravintola

Guru osaa myös kokata!

Mutta ruuan takiahan sitä ravintolaan mennään – myös Guruun. Ruokaa tilatessamme kuulemme, että Gurulla on samat omistajat kuin Villa Thailla ja Ginger Cafella. Nolottaa myöntää, etten ole testannut vielä kumpaakaan, mutta sitäkin enemmän olen kuullut molemmista kehuja. Odotusarvot Gurun keittiötä kohtaan nousevat siis jo ennen kuin ruokamme edes valmistuu.

Ja kun annoksemme tulevat pöytään, niin korkealle viritetyt odotukset lunastetaan kirkkaasti: kummatkin ovat todella herkullisia ja kauniita. Myös astiat ovat ilo silmälle, joten kokonaisuus todellakin toimii.

Guru intialainen ravintola

Gurun vierailumme osui ensimmäisiin päiviin, jolloin Viro otti taas vastaan turisteja – kaupungissa oli siis edelleen melko tyhjää. Siksi olimme Gurussakin pitkään ainoat asiakkaat.

Omistaja osui paikalle kanssamme samaan aikaan, ja hän kertoi innokkaasti mm. siitä, miten tarkasti kokki valitsee mausteensa, ja miten hän haluaa valmistaa perinteisiä intialaisia ruokia modernilla otteella. Ainakin meidän mielestämme siinä oli onnistuttu loistavasti.

Guru kutsuu siis luokseen uudestaankin, ja haluan ehdottomasti testata myös Villa Thain ja Ginger Cafen. Ovatko ne sinulle tuttuja paikkoja?

Alennus Sooloiluja-sivuston lukijoille

Lisäys alkuperäiseen postaukseen: Gurun omistaja ilahtui tästä postauksesta niin paljon, että hän lupasi kaikille lukijoille 10 % alennuksen. Sano vaan tunnussana ”Sooloiluja”. Paitsi että jos sinulla on syntymäpäivä (plus miinus viisi päivää), saat 15 % alennuksen ja lasin proseccoa.

Guru intialainen ravintola

Gurun osoite: Aia 10a 

Gurun nettisivut: restoranguru.ee

Aukioloajat: su–to 12–22
pe–la 12–23

6 Comments

 • Maarit Nevalainen

  Hei. Kävimme Gurussa helmikuussa 2020 ja aivan mieletön ruoka ja tunnelma. Omistaja jutusteli myös kanssamme tovin, upea paikka kera miellyttävän omistajan. Huomenna menossa illasta syömään ehdottomasti Guruun, suosittelen.❤️

  • Henna

   Kuulostaa tosi mukavalta – ja hyvin samanlaiselta kuin meilläkin. Nyt sopii vaan toivoa, että Guru (kuten niin monet muutkin kivat paikat) kestäisi tämän merkillisen ajan yli. Asiakkaita on niin pelottavan paljon vähemmän kuin normaalisti. Siksi on mukavaa, että me suomalaiset löydetään näitä uusia kivoja paikkoja ja käydään niissä!

 • Suvi

  Olenkin toivonut uutta intialaista Tallinnaan! Tämä menee ehdottomasti testiin, näyttää todella tyylikkäältä. En ole kuullutkaan noista toisista ravintoloista, kiitos jälleen vinkeistä. 🙂

  • Henna

   Minullakin on nuo kummatkin vanhemmat, samojen omistajien paikat edelleen käymättä, vaikka olen kuullut niistä paljon hyvää. Ne pitää kyllä todellakin päästä myös koeajamaan. Intialainen ja thaikkuruoka on niin hyvää!

 • Saara Hakala

  Ginger cafen chrispy mushrooms on aina listalla kun on pidempi Tallinna-reissu. Guru lähtee testeukseen seuraavalla reissulla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.