Salme kohvik kalamajassa
Kahvilat ja leipomot

Suloinen pikkuriikkinen Salme kohvik

EDIT! Salme-kahvila ei pitkään jatkanut tässä osoitteessa, vaan sen tilalla on nyt toinen yrittäjä. Jätän tämän jutun kuitenkin tänne, sillä näitä menneitä paikkoja on mielestäni mukava muistella. Tässä siis alkuperäinen postaus:

– – – – – – – 

Meillä eletään kiinnostavia aikoja, sillä poikani Max (joka kirjoitti taannoin jutun kapselihotellista) on muuttamassa Tallinnaan. Käydessämme uusiin kuvioihin liittyen asuntonäytöllä Kalamajassa huomasimme Salme- ja Tööstusekadun kulmassa avonaisen kellariliiketilan oven. Sisällä oli porukkaa remonttihommissa, joten uteliaisuuteni heräsi välittömästi!

Huhuilimme sisään, että mitähän tähän mahtaa olla tulossa. Vastaus riemastutti: parin viikon päästä tilaan aukeaisi upouusi korttelikahvila. Sehän sopisi, mikäli nämä tulisivat olemaan Maxin uusia kotikulmia!

Salme kohvik on nyt auki

Mukavat remonttityypit kertovat, että uuden kahvilan nimi on Salme kohvik. Laitan kuppilan Facebook-sivut seurantaan, ja huomaan ilokseni että avajaiset osuvat päivälle, jolloin olen Tallinnassa. Pääsin testaamaan uuden tulokkaan heti ovien avauduttua!

Tiskin takana minua tervehtii samat mukavat tyypit, jotka olimme tavanneet pari viikkoa aikaisemmin remonttitamineissa. Selvisi, että kyseessä oli Salme kohvikin nuori omistajapariskunta. Ystävälliset ja rupattelevaiset kahvilanpitäjät kertovat mitä kaikkea tulee olemaan tarjolla, ja pyytävät istahtamaan alas.

Salme kohvik kalamajassa

Koska Salme kohvik on pikkiriikkinen, myöskään menu ei ole kovin pitkä – ainakaan vielä. Tarjolla on kotitekoista makeaa ja suolaista purtavaa, tuorepuristettuja mehuja ja laadukkaita kahveja. Koska ensivisiitilläni paikka oli vasta auennut, myöskään menu ei ollut vielä lopullinen. Päivitän siis postaustani sitä mukaa kun testailen lisää, tai kuulen teiltä lukijoilta mitä olette siellä herkutelleet.

Salme kohvik kalamajassa

Keskellä Kalamajaa, Noblessnerin tuntumassa

Salme kohvik tupsahti samaan risteykseen, jossa eleli jonkin aikaa Breakfast club (tai T35) -niminen kahvila – ainoastaan risteyksen eri kulmalla. T35 ei onnistunut minua koskaan hurmaamaan, mutta Salme ihastutti kertaheitolla.

Salmessa ilahdutti erityisesti kulmakuppilatunnelma. Sisään käveli tasaiseen tahtiin lähinaapuruston väkeä. Monet tuntuivat olevan omistajille tuttua porukkaa, mikä lisäsi kotoisuuden tunnetta.

Salme kohvik kalamajassa

Paikka on sisustettu vanhoilla huonekaluilla, ja sijainti katutason alapuolella on sekin ominaan lisäämään kodikasta tunnelmaa. Kahvituokio Salme kohvikissa käänsi ajatukseni pimeään vuodenaikaan – tässäpä paikka, jossa varmasti viihtyy hyvää kahvia siemaillen kynttilöiden palaessa ja musiikin helliessä korvia. Salme-kahvilaan palaan varmasti!

Salme kohvik kartalla Tööstuse 33

Salme kohvik Facebookissa facebook.com/salmekohvik

Aukioloaikoja en onnistunut löytämään Salme kohvikin Facebook-sivuilta, joten pitää köpötellä paikan päälle kyselemään. Lupaan päivittää tänne tietoja heti kun niitä saan. Silloin kun itse kävin, ovet aukesivat 11 maissa. Aivan aamuvirkun kahvipaikka Salme ei siis näyttäisi olevan.

Hennan Kalamaja-opas
Klikkaa kuva ja ota Sooloiluja-sivuston Kalamaja-opas avuksesi kaupunginosasuunnistukseen!
Tallinnan parhaat kahvilat
Tallinna on kahviloiden kaupunki. Kuvaa klikkaamalla pääset sivulle, johon olen kerännyt kaikki omat suosikkini.

2 Comments

  • Tuula

    Ihana pikku kahvila! Muutenkin tuolla Kalamajan alueella on ihania kahviloita ja kuppiloita. Tyttäreni on hieman katsellut liiketiloja oman kahvilansa avaamiseksi täällä Pirkanmaalla. Hänellä on haaveissa juuri jokin vanha puutalo.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.