Poska kohvik lähellä tallinnan bussiasemaa
Ajankohtaista,  Ravintolat,  Tallinna

Poska kohvik, miksi löysin sinut vasta nyt!

Kivasti sisustettu kahvila-ravintola, jossa on edullista ja herkullista ruokaa, hyvää musiikkia, ystävällistä palvelua ja kynttilät pöydillä: sitä on Poska kohvik lähellä Tallinnan linja-autoasemaa. Poska on siis kaikkea sitä, mistä minun mielestäni hyvä kahvila tai ravintola on rakennettu. Mutta miten ihmeessä löysin tämän helmen vasta nyt!

Poska on hidden gem

Poska kohvik on kellarissa, johon sukelletaan katutason alapuolella olevasta ovesta. Se on myös paikassa, joka ei mitenkään kuulu kaltaiseni turistin normaaleille reiteille. Oli siis täysin sattumaa, että satuin tuon oven alunperin edes huomaamaan.

Sisällä odottikin sitten iloinen yllätys: kutsuvan näköinen tila, jonka perällä olevan tiskin takaa iloinen rouva huikkaa heti tervehdyksen. Pari sanaa viroa soperretttuani hän kääntää vielä kielen suomeksi!

Heti ensi silmäyksellä Poskassa on kaikki viihtyisän kahvila- tai ravintolavisiitin ulkoiset palikat kasassa: lempeästi jazzahtavaa musiikkia, kynttilöitä pöydillä ja sohvilla pehmeitä tekstiilejä.

Lue myös tämä: kaikki Kadriorgin alueen nähtävyydet! Poskasta on vain muutaman minuutin kävelymatka Kadriorgiin.

Poska kohvik lähellä tallinnan bussiasemaa
Poska kohvik lähellä tallinnan bussiasemaa
Poska kohvik lähellä tallinnan bussiasemaa
Poska kohvik lähellä tallinnan bussiasemaa

Leveissä ikkunasyvennyksissä on lämmintä valoa luovia lamppuja, kirjoja ja viherkasveja – aivan kuin oltaisiin jonkun kotona. Sivupöydällä on vieraskirja, mikä vielä lisää kodikasta tunnelmaa.

Auringonvalo siivilöityy tunnelmallisesti katupölyn huurtamien lasien läpi. En malta olla miettimättä, että miten ihmeessä olen onnistunut missaamaan näin kutsuvan paikan! 

Hehkutus jatkuu: myös ruoka on erinomaista!

Tilaan tiskiltä ruuan ja istahdan pöytään odottamaan. Annoksen saapuessa ja ottaessani siitä ensimmäisen haarukallisen ihastukseni sen kun vaan lisääntyy. Kermainen kanapastani on todella herkullista! Valitsin sen päivän lounas -listalta, minkä vuoksi myös hinta oli todella kohtuullinen. Tutkiessani varsinaista ruokalistaa senkään annosten hinnat eivät kauheasti lompakkoa kurittaisi. 

Lue myös: Kivi Paper Kääridissä söin yhden kaikkein parhaista pasta-annoksista Tallinnassa.

päivän lounas tallinnassa poska kohvik
Poska kohvik lähellä tallinnan bussiasemaa
Kahvila tallinnassa lähellä bussiasemaa
kahvila tallinnan linja-autoasema

Pikainen paluu: Poska kohvikia tuli ikävä

Koska Tallinnassa on niin paljon tarjontaa, en yleensä käy uudestaaan samassa paikassa kovinkaan nopeasti. Poskaan halusin kuitenkin palata pian, sillä ensivisiittini oli niin ihastuttava. Halusin testata Poskan aamiaisen, ja sekin osoittautui suorastaan erinomaiseksi.

Joku lukijani ehkä muistaakin uppomunaintoni. Poskassa tätä herkkua oli tarjolla, joten pakkohan se oli testata – ja voi että olikin hyvää! Kahvin lisäksi otin punajuuri-inkiväärimehun, joka sekin oli liki täydellisen makuinen. Minusta ja Poskasta tuli siis hyvät kaverit viimeistään tämän reissun jälkeen.

Lue myös nämä: myös Rahva Raamat osaa uppomunien teon. Toinen paikka, jossa käyn aika ajoin uppomunailemassa on Ristikheinakohvik Pelgulinnassa, lähellä Telliskiveä. Katso kuvat tästä hurmaavasta pienestä kortteliravintolasta.

poska-kahvilan sisustusta
aamiainen tallinnassa
Uppomunat aamiainen tallinna
hyvää leipää tallinnassa tarjoilee poska kohvik

Missä ihmeessä Poska on?

Aika sivussa normaaleilta turistireiteiltähän tämä pieni helmi sijaitsee. Mutta jos lähdet sinne suunnalle seikkailemaan, niin haluat ehkä nähdä samalla alueella muutakin. Ainakin nämä pari mahtavan näköistä seinätaideteosta kannattaa käydä katsastamalla samalla reissulla. Alla olevassa kuvassa näkyvä punainen auto ei ole maalaus, vaan seinälle hinattu oikea auto! Se löytyy bussiaseman vieressä olevan hostellin seinältä. 

Toki aivan nurkan takaa löytyy suosittu Karnaluks, jota eräs Tallinnatärpit-ryhmäläinen kuvailee käsityöihmisten ”tavarataivaaksi”. Valikoimista löytyy lankoja, kankaita, pitsejä, nauhoja, nippeleitä, helmiä, hileitä, nappeja ja vaikka mitä. Käsitöiden ystäville nämä kulmat ovatkin siis ihan tuttuja.  

Osoite: Laulupeo 1 

Poskan nettisivut: poskakohvik.ee

Aukioloajat:
Ma–pe 8–20
La–su 9–20

Oletko sinäkin aamiaisihmisiä? Jos olet, niin tutustu myös näihin:

Aamupala tallinnassa

4 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.