Kohvik Klaus ja aamiainen: herkullista ja kaunista
Mennyttä Tallinnaa

Tallinnan paras aaminen? Testissä Kohvik Klaus

EDIT: Kohvik Klaus on nyt historiaa – ovet pantiin viimeistä kertaa kiinni vuoden 2018 lopulla. Tilalla on ihanan Umamin pop-up ravintola, josta veikkaan kesän 2019 suosikkiravintolaa. Umamin vanhasta paikasta voit lukea täällä – ja pysyä kuulolla, kunnes saan kirjoitettua uudesta Umamista!

Aamupalan etsinnässä auttaa täydellinen lista Tallinnan parhaat aamiaispaikat. Lue ja laita talteen!

Tuossa alla kuitenkin vanha juttu Klausista. Jääköön havisemaan historian lehdille.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Missä on Tallinnan paras aamiainen on kysymys, joka tuntuu toistuvan Facebookin Tallinna-ryhmissä tasaisin väliajoin. Usein vastauksissa vilahtelee sana hotelliaamiainen, mutta itse syön aamupalani mieluummin kaupungin lukuisissa hyvissä kahviloissa. Tällä kerralla suuntana Kalaranta ja Kohvik Klaus.

Klaus on siitä erilainen kuin moni muu Tallinnan ravintola, että se on lähellä merenrantaa. Muita paikkoja rannasta ei juuri löydykään, joten merinäköalaa hakevan pitäisi suunnistaa Piritan suuntaan, josta löytyy mm. (ainakin ennen salmonellakohua) supersuosittu Noa. Vaan aamiaiselle ei lähde kukaan Piritaan saakka, joten siksi kohteena Kalaranta ja Klaus.

Kohvik Klaus on paikka jossa viihtyy
Kohvik Klaus on myös Vietnami Salv
Kohvik Klaus on täynnä kivoja yksityiskohtia
Tyylikäs ja viihtyisä Kohvik Klaus

Klausin naapurissa oli ennen Eesti Disaini Maja eli Estonian Design House, mutta nyt se on muuttanut Solaris-keskukseen, ja Klaus on ottanut haltuunsa koko talon alakerran. Myös konsepti on laajennuksen myötä muuttunut: Kohvik Klausiin on liitetty nimi Vietnami Salv, ja sen mukana ruokalista on vankasti vietnamilaisvaikutteinen. Mutta nyt ollaan aamiaisella, eikä sillä ole mitään tekemistä Vietnamin kanssa!

Kohvik Klaus ja sen legendaarinen brunssi

Vieläkään en ole päässyt sitä testaamaan. Siis Klausin brunssia. Olen lukenut siitä niin monessa blogissa ja lehdessä, että ei voi muuta kuin uskoa että se on loistava. Sen voi päätellä myös siitä, että ilman pöytävarausta ei ole mitään toivoa päästä herkuttelemaan. Vielä jonain päivänä olen kaupungissa semmoisena viikonlopuna, että brunssi on tarjolla – ja olen muistanut tehdä myös pöytävarauksen.

Kohvik Klaus on myös baari
Kohvik Klausin ikkunapöytä on lähes aina varattu
Kohvik Klaus tarjoaa todella hyvää aamiaista Tallinnassa
Kohvik Klaus ja sen sisustus on täynnä kivoja yksityiskohtia
Kohvik Klaus on nyt myös Estonian Design Housen entisissä tiloissa
Kohvik Klaus'in aamiaislista. Brunssi on kuulemma todella upea!

Tämä ei nyt kuitenkaan ollut se kerta kun sain testattua brunssin. Mutta sen perusteella miten äärimmäisen herkullisen ja huokuttelevan kauniin aamiaisen söin, voin helposti uskoa että se on maineensa veroinen.

Tällä reissulla en sooloillut yksin, vaan olin saanut mökkimatkalleni seuraa. Seuralaiseni otti listalta puuron, joka osoittautui täysiosumaksi. Puuro oli haudutettu ihanan pehmeäksi, ja sen päällä oli tuoreita marjoja ja kompottia. Oma valintani oli pannukakut, jotka saattaisi ehkä jonkun muun makuun olla liian makea setti heti päivän alkuun, mutta ei tämän herkkupepun! Kumpaakin annosta on siis helppo suositella.

Kerään lähitulevaisuudessa kattavan listan kaikista suosikkiaamiaispaikoistani, mutta ennen sitä voit lukea paikoista, jossa on minun mielestäni Tallinnan paras aamiainen. Tykkää myös Sooloiluja-Facebook-sivusta! Sinne päivitän kuulumisia viimeisimmiltä Tallinnan reissuiltani. 

Kohvik Klaus oli läytänyt Arabian astioita kattaukseensa
Kohvik Klausin aamiainen ja kivoja sisustuksen yksityiskohtia
Kohvik Klaus'in toinen puoli on auki vain kun väkeä on paljon
Kohvik Klaus - ehkä Tallinnan paras aamiainen ja brunssi
Kohvik Klaus ja aamiaispannukakut
Kohvik Klaus on Kalasatamassa Tallinnassa

Kaupan päälle merimaisemia ja kulttuuria

Vanhan kaupungin, Telliskiven ja Kalamajan tutuilta kulmilta kannattaa lähteä Klausiin siksikin, että samalla kerralla näet merenrantaa, ja jos oikein innostut niin voit startata vaikka pienen päiväkävelyn pitkin Kulttuurikilometri (kultuurikilomeeter) -reittiä. Reitin varrella on muutamia upeita muraaleja, ja länteen päin kävellessä näet hyytävän historian omaavan Patarein vankilan ja Lennusadam-museon. Se on minusta yksi Tallinnan hienoimmista museoista.

Toinen kiinnostava museo samoilla kulmilla on Eestin nykytaiteen museo EKKM. Se on auki vain lämpimämpänän vuoden puolikkaana, joten jos olet liikenteessä huhti–marraskuussa, niin kävele sisään tähän musoon, joka näyttää enemmän purkutuomiota odottavalta satamavarastolta kuin taidemuseolta. Yllätyt varmasti, mutta saatatpa yllättyä positiivisesti!

Muistathan seurata Sooloiluja myös Bloglovin’illa!

4 Comments

 • Sari – Campasimpukka

  Ai tämä olisi ollut just sopiva seuraavalla reissulle, jos avautuisi hieman aikaisemmin. Ajetaan aamulla laivasta klo 8 ja ruokalistan reunasta kuvastasi lunttasin, että aukeaa ysiltä. Jos jäätäisiin Tallinnaan, malttaisin odottaa vajaan tunnin, mutta kun jatketaan heti matkaa, en taida. Mutta laitan muistiin! 🙂

 • Inka

  Sulla on todella kauniita kuvia! 🙂 Palaan ehdottomasti tämän blogin pariin, kun suunnittelen seuraavaa Tallinnan reissua! Niin paljon hyviä kahvila- ja ravintolavinkkejä! Toki lukisin mielelläni sinun ravintolavinkkejä muualtakin kuin Tallinnasta 🙂

  • Henna Mikkilä

   Kiitos Inka – kiva että olet löytänyt luettavaa! Ja niin Tallinnassa kuin Turussakin näitä kivoja paikkoja riittää, joten uutta luettavaa tulee kyllä. Kesä meni enemmän Tallinnan suunnalla, mutta nyt syksyn tullen tiedossa on taas enemmän juttuja Turusta ja sen lähistöltä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.