Furry owl Tallinnassa
Mennyttä Tallinnaa,  Tallinna

Sukellus hiililuukusta kellariin: Furry Owl baari

Hauska ilmiö Tallinnassa ovat sellaisissa tiloissa olevat baarit ja ravintolat, jotka Suomessa eivät saisi edes lupaa startata toimintaa. Vene-kadulla piilotteleva minipieni Furry Owl on malliesimerkki tällaisesta.

Jos baarin nimi on karvainen pöllö, voi ehkä kuvitella ettei kyseessä ole mikään hienohelmojen paikka. Furry Owl baari virittää jotenkin Harry Pottermaisiin tunnelmiin: on pöllöä, erikoista sisäänkäyntiä, hämyistä sivukadun tunnelmaa. Juuri kaikkea sellaista, joka kutsuu tätä täti-ihmistä astumaan sisään! Tai tämän baarin kohdalla pudottautumaan.

Furry owl Tallinnassa

Furry Owl piilottelee vanhankaupungin siimeksessä

Furry Owl -baari on niin erikoisessa paikassa, että se jää enimmältä osalta Vene-kadun kulkijoista kokonaan näkemättä. Tähän Tallinnan pienimmäksi baariksi itseään kutsuvaan paikkaan nimittäin käytännössä sukelletaan kadulta.

Sisäänkäynti on kaukana tavallisesta ovesta. Oven sijaan baariin mennään aukosta, jota peittää baarin ollessa kiinni vihreäksi maalatut luukut. Korkeutta niillä ei ole kuin noin puolet normaalin oven korkeudesta. Kyseessä on ehkä entinen hiililuukku, josta on joskus aikoinaan heitelty halkoja tai hiiliä talon kellariin.

Furry owl Tallinnassa
Baari vanhassakaupungissa Tallinnassa
Baari vanhassakaupungissa Tallinnassa

Ja talon uumeniin sukelletaan edelleenkin. Baari ei ole katutasossa, vaan talon kellarissa. Heti oven takaa laskeutuu nimittäin jyrkät portat syvälle talon uumeniin. Alhaalla hehkuu lämmin valo ja kuuluu kutsuva musiikki. Saan houkuteltua pitkänhuiskean mieheni vääntämään itsensä sisään luukuusta, vaikka ensisilmäyksellä aukko on niin ahdas, ettei se kutsu edes normaalimittaista ihmistä käymään sisään.

Alas päästyämme meille selviää toden teolla paikan pienuus. Istuimia löytyy ehkä kymmenelle, eikä seisomaankaan paljon enempää taitaisi mahtua.

Juomat on hinnoiteltu kohtuudella, sillä reilun lasillisen viiniä juo neljällä eurolla, eikä oluestakaan montaa euroa köyhdy. Valikoimista löytyy toki vähän hintavampia käsityöoluita, mutta ei niitäkään ole kauhean ahneesti hinnoiteltu.

Furry owl Tallinnassa
Baari vanhassakaupungissa Tallinnassa
Baari vanhassakaupungissa Tallinnassa
Vene-katu Tallinna

Furry Owl – miksi sinne?

Eipä sitä iltaisella baarikierroksella kauheasti syitä tarvita. Itse viihdyn paikoissa, joissa kukkaro ei kevene kohtuuttomasti, ja joissa musiikki ei soi niin kovalla ettei kuule omaa ääntään.

Furry Owl on viritellyt soittolistani minulle mieluisaan asentoon ainakin niinä kertoina kun olen siellä istunut. Tunnelma on mutkaton – ja kuten alussa sanoin, minua kiehtoo jo yksin se, että baari ylipäänsä voi olla niin oudossa paikassa kuin tämä! Lähde siis katsomaan, innostutko sinäkin Furry Owl -baarin meiningistä. Ja jos et, niin voitpahan ainakin kertoa käyneesi hiilikellarissa… mikäli se sallinen nyt joskus on ollut. Sovitaan että on.

Osoite: Vene 27 

Furry Owlin Facebook-sivut: www.facebook.com/FurryOwlBaar

Aukioloajat:
Ma–ti suljettu
Ti–Su 21–02
Paitsi silloin kuin ei ole avoinna. Välillä voi käydä niinkin.

Muita rennon boheemeja baareja

Jos olet kuten minä, ja pidät rennon boheemeista paikoista, niin tässäpä muutama, jotka kannattaa tsekata:

Furry owl Tallinnassa

4 Comments

  • Henna

   Nyt en kyllä muista kysyneeni. Alkoholitonta olutta saa tosi monissa paikoissa, ja olisiko jotain limujakin. Kyllä luulisi että on!

 • Raija

  Ekalla kerralla muutama vuosi sitten kun oltiin Tallinnassa ,meidät sai muuan ravintoloitsija houkuteltua paikkaan joka oli,kellarissa mutkikkaiden rappusten takana. En olisi edes halunnut sinne mennä…paikka oli ihan viihtyisä tavallisen kansalainen tyylinen. Vähän vaikea oli löytää ruokavalioon sopivaa annosta. Lopulta otin selkänojaa joka oli todella hyvää. Paikan nimeä en muista ,ehkä joku tietää mistä paikasta on kyse. Sijainti oli muistini mukaan ihan lähellä sitä ns kukkatoria jossa tähdet myyvät myös jotain muutakin.

  • Henna Mikkilä

   Reipas meininki Raija – arvostan! Aika hulluihin paikkoihin sitä tulee itsekin välillä työnnettyä nokkansa, mutta ainakaan vielä ei ole tapahtunut mitään. Toivottavasti sama meininki jatkuu! Nyt suosittelen kaikille seikkailijoille Põhjalan tehtaan aluetta. Jos kiinnostaa, niin katso täältä millaisesta alueesta on kysymys.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.