Soviet kohvik balti jaam telliskivi
Ravintolat,  Tallinna

Neukku-kohvik Balti Jaama turgin ja Telliskiven tuntumassa

Olen aloittanut mission löytää mahdollisimman monta vielä jäljellä olevaa perinteistä neuvostohenkistä kahvilaa, ravintolaa ja muuta näkemisen ja kokemisen arvoista paikkaa. Tämä on niistä ensimmäinen. Kylteissä lukee vain Kohvik, joten en tiedä onko sillä oikeaa nimeäkin. Itse kutsun sitä raitakohvikiksi (kohvik tarkoittaa kahvilaa) ilmeisestä syystä.

Tälläkään reissulla en ollut liikenteessä soolona, vaan merimieheni oli maissa joten hän oli seuranani. Olin tosin tehnyt osan päivää hommia asunnolla ja hän oli ollut evakossa missä lie, joten aurinkoiset ulkokuvat kuvasin omalla kävelyretkelläni. Miehen evakkoretki suuntautui muuten mm. Telliskivessä olevaan Rude Rats -parturiliikkeeseen. Se oli vissiin elämys josta voisi kertoa enemmänkin!

Mutta siis tämä Kohvik. Olen katsellut paikkaa monta kertaa ulkoa päin, sillä se näkyy sille kävelytielle, jota pitkin tulee usein käveltyä Telliskiveen. Kannattaa poiketa, jos haluaa tehdä pienen aikamatkan. Ja tuntuu, että muunkin matkan – paikka tuntuu olevan jossain ihan muussa maailmassa kuin tässä meidän nykyisessä silotellussamme.

kohvik balti jaama turg tallinna

 

kohvik balti jaam telliskivi tallinna
Kanta-asiakas menossa sisään

 

Emme tällä kerralla syöneet mitään, mutta ihan tasan varmasti tulen lähiaikoina maistamaan jotain. Listalla löytyy esimerkiksi kahden euron pelmenejä (nam, pelmenit on ihania!) ja euron puuroa. Mies oli taas vähän aikaa melko hämmennyksissään, että mihin helkkariin häntä taas raahaan, mutta oli lopulta kovinkin innoissaan eksoottisesta aika- ja kulttuurimatkasta. Tällaista ei kotoa löydy!

 

kohvik balti jaam telliskivi tallinna

 

Balti Jaamin alue

Alueella on paljon muitakin eksoottisen näköisiä paikkoja. Jos tällaiset ”elämykset” kiinnostaa, niin kannattaa varmaan lähteä kierrokselle lähiaikoina. Ennustan, että tällaiset uuden itsenäisyyden ajan alussa syntyneet myyntipaikat häipyvät pian historian lehtien havinaan, joten kamera mukaan ja ihmettelemään. Turisteihin suhtaudutaan yleensä joko viileän välinpitämättömästi tai lähes ystävällisesti – mitään vihamielistä en ole retkilläni kohdannut.

Kieli voi välillä olla pieni haaste, mutta onneksi vironkielisistä ruokalistoista yleensä keksii jotain suht tutun kuuloista syötäväksi ja juotavaksi. Ja ainakin vanhemman polven ihmiset puhuvat usein myös suomea. Nuoremmat yleensä tykkäävät ehkä enemmän englannin puhumisesta, mutta niinhän se varmaan meillä Suomessakin on.

Kohvik balti jaam telliskivi Tallinna

 

kohvik telliskivi balti jaam tallinnassa
Kenelleköhän tämä pöytä on varattu? Kohvik oli lähes tyhjä kun tulimme.
merimies majava kohvik tallinna telliskivi
Merimies katselee pöytäkaveriaan lievästi sanoen epäluuloisen näköisenä. Todellisuus: ei ihan onnistunut kuva 🙂

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.