pirita jahtklubi
Ravintolat,  Tallinna

Kalevi jahtklubi ja täydellisen ravintolaelämyksen rakennuspalikat

Jos hyvä ruoka on laadukkaiden raaka-aineiden ja ammattilaisen kädenjäljen summa, niin sama pätee hyvään ravintolaan. Hyvän ravintolan ainesosat ovat viihtyisä sisustus, sympaattinen palvelu ja maukas ruoka. Keitoksen maustaa erityisen herkulliseksi pienet yksityiskohdat kuten musiikki, kynttilät, ja parhaassa tapauksessa vieläpä takkatuli. Kun näitä sekoittaa sopivassa suhteessa, niin ravintolaelämys hipoo täydellisyyttä. Juuri siihen pääsi Kalevi jahtklubi -ravintola Piritassa.

pirita jahtklubi
pirita jahtklubi

Kalevi jahtklubi osaa tunnelman

Tallinnassa riittää kylmään vuodenaikaan tuulisia ja sateisia päiviä aivan kuten Etelä-Suomen rannikollakin. Kun reissupäivän kohdalle osuu oikein raaka ilma, on mukavaa löytää lämminhenkinen ravintola. Pisteen i:n päälle antaisi takkatuli. Tällaisia paikkoja ei vaan ole pilvin pimein. Tällä reissullamme olimme jo käyneet fiilistelemässä Glorian veinikelderin takan äärellä, joten se ei nyt kelpaisi.

Sitten välähti: muistin näkemistäni valokuvista, että Piritan purjehdusseuran talossa olevassa ravintolassa olisi takka! Koska olin kuullut paikasta muutenkin kehuja, päädyin kääntämään nokan kohti Piritaa – olihan tällä reissulla sopivasti autokin mukana. Toki Piritaan olisi helppo mennä Bolt-taksilla tai julkisillakin, mutta nyt otin oman auton alle ja suunnaksi Piritan.

pirita jahtklubi
pirita jahtklubi

Toiveeni toteutuu heti astuessani sisään: takassa rätisee tuli! Ystävällinen tarjoilija ohjaa pöytään, jossa palaa kynttilä – ja kun tilassa soi vielä tunnelmallinen musiikki, niin paketti onkin valmis. Ei ihme, että lähes jokainen pöytä on täynnä – Piritan jahtklubi taitaa olla monen muunkin suosikki.

pirita jahtklubi

Myös keittiö osaa hommansa

Ruokalistakin on positiivinen yllätys: yhdenkään pääruuan hinta ei ole yli kahta kymppiä. Olin ajatellut, että Piritan suunta olisi ns. ”paremman väen” aluetta ja täten ravintoloissakin olisi kalliimmat hinnat, mutta näin ei näytä olevan. Tilaus sisään ja jännitämään, miten keittiö onnistuu!

Ruokaa odotellessa on mukava katsella ympärilleen – ja valokuvata. Kuvaamisessa on pieniä haasteita, kun jokainen pöytä on täynnä, mutta salakuvausta voi aina harrastaa. Olemme myös paikalla lounas- ja illallisajan välissä, joten väki alkaa vähetä meidän vasta odottaessa ruokiamme.

pirita jahtklubi
pirita jahtklubi

Sisustus henkii merellistä New Englannin rantakaupunkien tunnelmaa. Rakennuskin on kuin suoraan Connecticutin rannikolta: klassinen puinen pursiseuran talo lasiverantoineen ja satamakapteenin torneineen.

Ikkunapöydässä istuen on mukavaa katsella ulkona olevia purjeveneitä, jotka uinuvat talvipeitteidensä alla haaveillen tulevasta kesästä, lämmöstä ja lokkien kirkunasta. Niin teen minäkin!

Ja kun ruoka saapuu ja maistan ensimmäiset haarukalliset on helppoa todeta: Kalevi jahtklubi onnistu täydellisesti! Ei siis ihme, että olin kuullut paikasta niin paljon kehuja. Ainoa ihme on se, että testasin tämän hurmaavan pienen ravintolan vasta nyt.

pirita jahtklubi

Osoite: 17 Pirita tee (Piritan pienvenesatama) 
Virukeskuksesta muutaman minuutin välein mm. bussit 1A, 8 ja 34A
Bolt-taksin käytöstä voit lukea tämän artikkelin lopussa. Siellä myös koodi, jolla saat ensimmäisen kyydin ilmaiseksi. 

Kalevi jahtklubin nettisivut: www.jahtklubiresto.ee

Avoinna: joka päivä 11–23 

Pidätkö sinäkin merellisestä tunnelmasta?

Kolme mukavaa rantaravintolaa 

Tallinnassa meri on lähellä, mutta parhaisiin merimaisemiin pitää tehdä hiukan matkaa keskikaupungilta. Tässä muutama erinomainen vaihtoehto:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.