Mennyttä Tallinnaa

Uusi Tallinna-tuttavuus Valhalla

Mainiolta Balti Jaamin torin alueelta löysin puolivahingossa kivan näköisen sisustus- ja lahjatavarakaupan nimeltä Valhalla. Olipa kiva löytö vanhojen shoppailu-tuttavuuksien rinnalle. Ihana uudistuva Tallinna!

Valhalla on tuore design-merkki, jonka tavaroita myy myös mm. Kaubamaja ja Tallinnan Stockmann. Vain tästä liikkeestä löytyy koko valikoima. Kantavana ideana on käyttää Viron luonnosta otettuja graafisia valokuvia tuotteiden tekstuurina. Valikoimissa oli astiapyyhkeitä, patalappuja ja -kintaita, tuoksukynttilöitä, kasseja ja vaikka mitä muuta.

Tallinnassa ei minusta ole mikään maailman paras sisustuskauppatarjonta. Ehkä jopa päinvastoin aika kökkö. Itse jaksan yleensä shoppailla mieluummin sisustuskamaa kuin rampata sovituskopeissa, siksi tämä asia jopa vähän harmittaa. Senpä takia tällaisen uuden tuttavuuden löytyminen on niin kiva asia! Brändillä näyttää olevan myös tyylikäs verkkokauppa. Sieltä saa vähän käsitystä siitä minkälaista tavaraa heillä on. Ja ei: tämä ei ole “kaupallinen yhteistyö” kun en sammoisista tajua yhtään mitään! Onpahan vaan kiva kertoa kivoista paikoista. Tämä oli juuri sellainen.

Valhalla interior tallinna telliskivi
Tyylikkäitä tuoksukynttilöitä
Mustavalkoisia sisustustyynyjä
Valhalla interiors myymälä telliskivi tallinna

Väriskaala oli tyylikkään mustavalkoista, mutta siellä näkyi myös kivoja tehostevärejä kuten kaislan vihreää, vahvaa turkoosia tai Viron lipun sinistä. En ostanut tällä kertaa kuin yhden patalapun kämpille, mutta mietin että tämä jos joku on kiva paikka hakea tuliaisia tai lahjoja. Hintataso oli ihan Suomen tasoa, mutta kun kyseessä on Virossa valmistettu ja suunniteltu sarja, niin vähän keskivertoa korkeampi hintataso lienee ihan hyväksyttävää.

Valhalla design interior telliskivi
Valhalla sisustuskauppa Tallinna
valhalla interior design telliskivi
valhalla interior design telliskivi

Liike on rakennettu terassin päällä kököttävään konttiin. Sitä katsoessa tuli taas kerran mieleen, että ei taitaisi Suomessa onnistua tällainen Tallinnan malli. Kaipa siihen on paljon päteviä syitä, että meillä asioiden tekemistä säädellään kovalla kädellä, mutta on se vaan hauskaa että Virossa löytyy niin ravintoloita kuin kahviloitakin mitä merkillisimmistä koloista. Elävää ja iloista!

Kirjoitin paikasta Tripadvisor-arvostelunkin. Minusta on kivaa jaella tähtiä, silloin kun aihetta on. Tällaiselle pienelle, persoonalliselle paikalle toivoo kaikkea mahdollista menestystä.

Valhalla – mutta mitä muuta alueelta löytyy?

Valhallan lähellä on monta kivaa ruokapaikkaa ja baaria. Tällä kävelyllä kävimme lounaalla itsellemme uudessa tuttavuudessa St. Vitus -baarissa. Kurkimme myös sisään pariin aikas villiin paikkaan, niistä kirjoitin ihan omat jutut: itse nimeämäni Raitakohvik ja Svetan baari. Telliskivi uudistuu huimaa vauhtia, tuntuu että melkein joka visiitillä siellä on jotain uutta. Ei siis juuri ole kertaakaan, ettei tulisi pyörittyä niillä nurkilla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.