Söökla on retroruokala Tallinnassa
Mennyttä Tallinnaa

Söökla tarjoilee ruokaa silmille ja massulle

Mistäköhän mahdoin alunperin kuulla tästä paikasta? En muista. Olisiko ollut niin, että silmä osui siihen Google-kartalla katsoessani mitä löytyy Arsi-maja taidekeskuksen lähettyviltä. Niin tai näin, tämä Söökla-niminen ravintola oli mitä mainioin löytö!

Taisinpa muuten saman tien tehdä virheen: Söökla ei kutsu itseään ravintolaksi, vaan kuten vironkielinen nimikin antaa ymmärtää ruokalaksi. Ja sellaiselta se näyttääkin. Mutta ei mennä vielä siihen, vaan peruutetaan vähän taaksepäin ja siihen, miten onnistun sinne ylipäätään löytämään.

Se ei nimittäin käynyt ihan helpolla. Vaikka olin Söökla-nimen kartalta nähnytkin, meinasi usko loppua kesken, kun yritimme löytää sitä keväisessä vesisateessa kädet kohmeessa ja lahkeet märkinä. Mies alkoi taas vähän ilmoitella mielipidettään siitä, että mitäpä jos välillä mentäisiin ihan vaan johonkin helposti löydettävään ravintolaan, jossa muutkin turistit syövät. Vaan kun Sööklan ovi löytyi, niin mielikin muuttui.

Yksityiskohtia retroravintolassa tallinnassa
Yksityiskohtia retroravintolassa tallinnassa
Söökla Tondin aseman vieressä Tallinnassa
Söökla Tondin aseman vieressä Tallinnassa
Söökla Tondin aseman vieressä Tallinnassa
Söökla Tallinnassa
Söökla Tallinnassa

Söökla tarjosi palan painikkeeksi aikamatkan 80-luvulle

Oven takaa aukesi melkoinen retroruokala! Suuri sali on sisustettu hulvattomalla kokoelmalla 80-luvun huonekaluja, tekstiilejä, astioita, sisustustavaraa, lehtiä, kirjoja, matkamuistoja… kuvat puhukoon puolestaan. Siinä meinasi kuvaajalla ruoka jäähtyä, kun kiertelin ympäri salia myhäillen niin Misha-karhuja, rintaneulakokoelmia kuin huonekalujen hämmentäviä kasarikuosejakin. Olimme syömässä lounasajan lopulla, joten sain onneksi haahuilla tyhjässä ruokasalissa kamerani kanssa ketään häiritsemättä.

Söökla Tondin aseman vieressä Tallinnassa
Söökla on retroruokala Tallinnassa
Yksityiskohtia retroravintolassa tallinnassa
Söökla Tallinnassa
Yksityiskohtia retroravintolassa tallinnassa
Söökla Tallinnassa

Lounas Sööklassa ei paljon kukkaroa kevennä

Eikä kyllä kevennä vatsaakaan, sillä edulliseen hintaan saat melkoisen reippaan annoksen kotoisaa arkiruokaa. Lounaslista vaihtelee päivittäin, ja hinnat ovat kalleimmissakin annoksissa vain viiden euron luokkaa. Keitot maksoivat 2,50 ja iso osa päivän annoksista 3,50. Hullun edullista siis.

Söökla avaa ovensa jo aamiaisaikaan, mutta vain arkipäivisin. Yhdeksästä yhteentoista tarjolla on aamiaisannoksia kuten puuroa, pannukakkuja ja munakkaita. Siitä eteenpäin on vuorossa lounasmenu.

Retrohenkiselle ja edulliselle lounaalle pääsee helpoiten ja nopeimmin kiskoja pitkin. Nõmmen suuntaan menevät paikallisjunat pysähtyvät Sööklan vieressä olevalle Tondin asemalle, ja raitiovaunujen 3 ja 4 päätepysäkki on aivan sen ikkunoiden takana.

Paikkaa voi varata myös yksityistilaisuuksiin, ja mikäli Sööklan nettisivuilta oikein ymmärsin, niin sali on myös suosittu yksityisten kasaribileiden pitopaikka. Ei ihme, sillä ympäristö sopii siihen enemmän kuin hyvin!

Söökla Tondin aseman vieressä Tallinnassa
Yksityiskohtia retroravintolassa tallinnassa
Söökla on retroruokala Tallinnassa
Yksityiskohtia retroravintolassa tallinnassa

Sööklan aukioloajat:
Arkisin 9–16
La–su suljettu

Osoite: Pärnu maantee 142

Facebook-sivut

Lisää retroa? Täältä pesee!

Tässä rautaisannos paikkoja, joiden sisustuksessa on mahtava retromeininki – joissain aito, toisissa sisustussuunnittelijan tekemä. Sooloiluja viihtyy näissä kaikissa!

Kohvik August tarjoilee silmänruuaksi paljon suomalaista designia Marimekosta Erik Bruunin grafiikkaan

5 Comments

 • Sari - Campasimpukka

  Ai, että tykkään tämmöisistä jutuista. Myönnän, että olen kauhea vellihousu, enkä lopulta mene moniinkaan paikkoihin, joihin pitää vähän etsiytyä, mutta on kiva lukea niistä. Ja sitten pieni kysymys, voisikohan postauksesi olla blogissa pikkuisen isompaa fonttia? Nyt pitää kaivaa silmiklasit päähän, että näkee tai tsuumailla. 😀 Ei mikään valtava vaiva kumpikaan tietty.

  • Henna Mikkilä

   Rohkeus kävellä tällaisiin paikkoihin kasvaa kun menee vaan! Kyllä minuakin välillä jännittää – ja toisinaan rohkeus loppuu kesken. Mutta aina kun menee, niin tyytyväinenhän sitä lopulta on. Hyvä vinkki tuo fonttiasia. Luetko yleensä puhelimella vai läppärillä? Sivusto näkyy kauhean eri tavoilla eri alustoilla ja käyttöjärjestelmissä. Pitää tutkailla asiaa.

   • Sari - Campasimpukka

    Luen sekä puhelimella, että koneella. Minun läppärini näyttö ei ole kauhean iso, joten teksti tosiaan on melko pientä. Olen vastikään omassa blogissani suurentanut fonttia ja sain jostain neuvon, ettei rivin pitäisi olla kovin pitkä, niin että se saa ikäänkuin yhdellä vilkaisulla luettua, joten kun kappaleen leveys ei ole kovin suuri, teksti tietysti pitenee… Ja kun olen tietokoneessa ompun käyttäjä, sitä tottuu siihen, miten sillä näkyy. Joskus jos vilkaisee omaa tai tuttuja blogeja windows-koneella, näky on usein tosiaan aika erilainen.

    • Henna Mikkilä

     Tuo tekstin koon ja kappaleiden pituuden suhde tosiaan on yksi haaste – ja rivi ei tosiaan saisi olla liian pitkä. Ne tosiaan saisi maltillisemmaksi tekstikokoa suurentamalla, mutta sitten taas kokonaispituus kasvaa. Melkoinen palapeli :). Olen tosi kiitollinen palautteesta, ja tutkin todellakin asiaa. Minulla on visualistina se ongelma, että tekstiä katsoo enemmän ulkonäön kuin luettavuuden kannalta. Graafikkojen ammattitauti.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.