Kalaranta Tallinnassa
Kävelyt,  Tallinna

Kalaranta on merellinen kaupunkikeidas

Kalamaja taitaa olla kaikille tuttu. Myös Kalasatamasta ja siellä olevasta Umami-ravintolasta ovat varmasti monet kuulleet, mutta tiesitkö että samalla suunnalla on myös pieni kaupunki-beach nimeltä Kalaranta? Tämän jutun luettuasi tiedät

Kalaranta – siis missä?

Kalaranta  (tai viroksi Kalarand) on niin lähellä kaikkea, että ei tahdo todeksi uskoa. Merelle päin katsoessa oikealla nousevat Linnahallin jyhkeät betonimuurit, ja vasemmalla näkyy Patarein entisen vankilan tiiliseinät. Kalaranta on siis kahden neuvostoajan monumentin väliin puristunut kaupunkikeidas. Tai oikeastaan vain Linnahall on neukkuajalta – Patarei on vanhempaa perua, mutta neuvostohallinto käytti sitä hirmuahallintonsa tarpeisiin hyytävällä tavalla. Siitä voit lukea lisää täällä, mutta nyt palataan aurinkoon, meren kohinaan ja lokkien ääniin.

Patarei Tallinnan kalarannassa
Kalaranta tallinassa on kaunis uimaranta
Kalaranta Tallinna
Linnahall ja kalasatama
Kalarand tallinnassa
Hylky Kalarannassa tallinnassa
Kalaranta Tallinna

Mitäs siellä sitten oikein on?

Kalaranta on helpoin ja nopein paikka päästä nauttimaan meritunnelmasta Tallinnasta. Vain muutama kymmenen metriä vaikkapa suositusta Moon ravintolasta, ja istuskelet rantakivien päällä ihastellen sinistä horisonttia. Kartalla (jonka löydät myös sivun alalaidassa) Kalaranta on täällä

Rantakaistale on kapea, ja vain osa siitä on hiekkarantaa. Kalarannan ranta on nimittäin osittain meren pyöristämää pientä kiveä, mikä ihastutti minua eniten! Ja mikä hurmaavinta, Välimeren tunnelmaa huokuvien sileiden kivien joukossa oli myös huokoisia oransseja ”kiviä”, jotka tajusin aika nopeasti entisiksi tiilenpalasiksi. Noita kiviä ihastellessa ja kuvatessa meni tovi jos toinenkin!

Kalaranta Tallinna
Kalarand tallinnan kalamajassa
Kalaranta Tallinnassa
Patarei Kalarannassa
Kalaranta Tallinnassa

Eikä siinä vielä kaikki. Kalaranta on erityisen kuvauksellinen myös siksi, että ranta-alueen reunalla lepää vanhan puisen laivan jäännökset. Hylyn rosoista kantta pitkin pääsee kävelemään veden äärelle kuin olisi jollain ajan ja meren haurastamalla laiturilla. Hurmaava ja valokuvauksellinen paikka, jolla tuntui moni muukin viihtyvän – ja laukovan kameraansa aivan kuten minäkin!

Hylky Kalarannassa tallinnassa
Hylky Kalarannassa tallinnassa
Kalaranta Tallinna

Missä muualla pääsee rantaan?

Tallinnassa ja sen lähiseuduilla on paljon hienoja rantoja, joista voisinkin tehdä joskus laajemman koosteen. Nostan kuitenkin tässä pari näkemisen arvoista:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.