Ökut smoothie-bar sammallogo
Kahvilat ja leipomot,  Tallinna

Ökut: smootheja ja korttelikahvilan tunnelmaa Kalamajan sydämessä

Ökut oli keikkunut Hennan Tallinna: vielä testaamatta -listallani pitkään ennen kuin vihdoin menin kurkkaamaan mitä tuon Googlen karttapisteen alta oikeassa elämässä löytyisi. Kalamajan puutalokorttelien siimeksestä, yhden vanhan talon kellarikerroksesta löytyi mitä ihastuttavin pieni smothiebaari, joka oli kyllä paljon muutakin.

Paikka on taattua Tallinnalaista tunnelmaa: retrohuonekaluja, tunnelmallista valaistusta, chilliä musiikkia ja tietysti herkullista syötävää ja juotavaa – sen takiahan sitä näissä kai ennen kaikkea käydään. Vaikka tämäkin on kyllä sellainen pieni olohuone, että voisi sinne ihan vaan viihtymäänkin mennä.

Kalamajan smoothiebaari ökut
Kalamajan smoothiebaari ökut
Tuoreita aineksia Kalamajan smoothiebaarissa
Ökut smuutibaar tallinnassa

Kun ensimmäisen kerran kävin tutustumassa Ökut smoothiebaariin olin pienellä tutkimusmatkalla sellaisella Kalamajan alueella, joka oli itselleni vielä vähän tuntemattomampi. Ekskursio kannatti! Löysin nimitäin samalla keikalla myös kukkakaupan, josta tuli saman tien yksi Tallinnan reissujeni must-kohteista ja lempilapsi, jota suosittelen kaikissa käänteissä muillekin. Kyseessä on Lillebaar Pojeng -niminen kukkakauppa, joka ansaitsi kaikessa ihanassa kukkaloistossaan oman postauksensa

Mutta siis Ökut. Pieni suloinen kahvila, josta saa smoothietia, tuorepuristettuja mehuja, laadukasta pienpaahtimokahvia ja lämpimiä leipiä. Muutama porras katutason alapuolella oleva lämminhenkinen tila kutsuu viihtymään – ja parasta on se, että suurin osa tarjottavista herkuista on vieläpä terveellisiä! Ökut baarista tuli kerta heitolla yksi Kalamajan suosikkikohteistani. Tänne on kiva piipahtaa herkuttelemaan, sillä aivan varmasti tulen näille nurkille jatkossakin ostamaan kukkia kotiin viemisiksi. 

Kalamajan smoothiebaari ökut
Sokeriruokopillit tallinnalaisessa smoothiebaarissa
Ökut smoothie-bar sammallogo
Kalamajan smoothiebaari ökut
pienen tallinnalaisen smoothiebaarin sisustusta

Kävely tänne vähän ”syvemmälle” Kalamajaan kannattaa, sillä Ökut smoothiebaarin lähellä majailee myös kakkukahvila Koogipood. Herkuttelin siellä Napoleon-kakun palan, joka vei kielen mennessään. Mietiskelin sen kerroksia syödessäni, että olisipa hauska idea ostaa joskus kotiin viemisiksi kokonainen kakku. Kotiväki (ja naapuri, jonka kanssa meillä on kermakakkujen jakamisen ystävyys, yhteistyö ja avunantosopimus) ilahtuisi varmasti! Tai jos ei, niin lusikoisin toki hyvällä ruokahalulla tuliaiskakkun omiin suihini.

Ökut smoothiebaarin osoite: Vabriku 39

Facebook-sivut: www.facebook.com/trutallinn

Aukioloajat:
Mi–pe 9:30–17:30
La 10–15
Su suljettu

Ökut on ihana, mutta mitä muuta nähtävää Kalamajassa?

Kalamaja on ollut jo jonkin aikaan trendikäs alue, ja sen idylliset korttelit ovatkin jo monelle tuttuja. Vaan oletko jo tutustunut näihin paikkohin:

One Comment

  • kkuisen

    Bedankt voor iemands geweldige posting! Ik heb er echt van genoten om het te lezen, je bent een geweldige auteur. Ik zal onthouden om een ​​bladwijzer voor je blog te maken en misschien kom ik er ooit op terug. Ik wil je aanmoedigen om door te gaan met je geweldige werk, fijn weekend!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.