Kuusk hernesto kahvila
Kahvilat ja leipomot,  Ravintolat

Viihtyisä vahinkolöytö Kuusk hernesto

Tallinnan reissuni ovat usein melkoista lompsimista paikasta toiseen. Toisinaan seuraan selkeää päiväohjelmaa, toisinaan taas haahuilen ilman suurempaa päämäärää. Joskus näillä satunnaisilla vaelteluillani törmään vahingossa ja suunnittelematta johonkin mukavaksi osoittautuvaan kauppaan, ravintolaan tai kahvilaan. Kahvila Kuusk hernesto jos joku oli juuri sellainen tapaus!

Kuusk hernesto kahvila

Kuusk hernesto on muotikadun naapurissa

Viime kesänä yhden tällaisen haahuiluretkeni kohteena oli Baltmanin muotikatu. Tiedätkö mikä se on? Baltmanin sateenvarjon alla on joukko virolaisia muotimerkkejä. Olet varmaan kuulut nimen Ivo Nikkolo, ja ehkäpä Mosaic ja Montonkin kuulostavat tutuilta. Ne kaikki kuuluvat Baltman-perheeseen.

Veerennin kaupunginosassa Veerennikadun puistoisella pätkällä on jyhkeä musta rakennus, jossa on näiden vaatemerkkien tehtaanmyymälä-outletit. Tämä muotikatu oli yhden viimekesäisen retkeni kohteena.

Suuria vaatelöytöjä en sillä kerralla tehnyt, mutta sen sijaan lähtiessäni kaupasta kohti seuraavia seikkailuja tielleni osui kiinnostavan näköinen kyltti matalan kaari-ikkunaisen talon seinässä. Kuusk Hernesto… mikähän lie? En ollut kuullut juttuakaan. Mutta sehän ei tämän satunnaisen matkailijan tahtia haitannut: sisään vaan!

Kuusk hernesto kahvila
Kuusk hernesto kahvila

Jestas, Kuusk hernesto onnistui yllättämään!

Mitä ihmettä… miten tämä on voinut jäädä Sooloiluja-tutkani kantaman alapuolelle? Täällä Herne-kadullahan piilottelee sympaattinen pieni kahvila-ravintola!

Sisään astuessani vastaan tulvahtaa tuoreen pullan tuoksu, ja tiskillä onkin vati kaupalla ihanan näköisiä leivonnaisia. Kysyvälle selviää, että tarjolla on myös aamiais- ja lounasannoksia. Tämähän menee saman tien osastolle ”hidden gems” eli salaiset helmet!

Tilaan tiskillä ja astun peremmälle – ja hämmästykseni sen kun vaan lisääntyy. Pieni myyntitiski on pikkuriikkisessä tilassa, mutta lähtiessäni hakemaan pöytää saavunkin yllättävän avaraan ja viihtyisään huoneeseen. Kadulla seisoessani ei tullut mieleenkään, että näin pienessä talossa piilottelisi näinkin iso kahvila. Tai ravintola. En ole ihan varma kumpaa Kuusk Hernesto on, sillä tarjolla on niin kahvilatuotteita kuin ruokaakin.

LUE MYÖS TÄMÄ: Kuusk herneston tyyppinen paikka on myös Uusmaailm-kaupunginosasta löytyvä Kohalik. Klikkaa ja lue sekä siitä että tästä mukavasta alueesta!

Kuusk hernesto kahvila
Kuusk hernesto kahvila
Kuusk hernesto kahvila

Ihana kesäkeidas

Todellisen pisteen ii:n päälle naputtelee takapiha. Käytännössä yksi takaseinän ikkunoista toimii ovena, jonka kautta pääse sujahtamaan vehreälle takapihalle. Tämähän on todellinen kaupunkikeidas, varsinkin kesällä.

Tällä visiitillä testaan keittiötä vai aamupalan ja kahvin verran, joten täydellistä ruokaraporttia en uskalla antaa. Niin viihtyisä paikka Kuusk hernesto kuitenkin oli, että ruokaa testaamattakin uskallan suositella sitä. Mene ihmeessä paikan päälle! Ja käy samalla myös Baltmanin outletissa, mikäli se ei ollut sinulle entuudestaan tuttu.

Kuusk hernesto kahvila
Kuusk hernesto kahvila

Kuusk herneston osoite: Herne 6 

Kuusk herneston Facebook-sivut: www.facebook.com/kohvikkuushernest

Avoinna: ma–ti 9–17
ke–pe 9–22
la–su suljettu

Tallinnan parhaat kahvilat
Klikkaa kuvaa ja katso, mitkä minusta ovat Tallinnan parhaat kahvilat!

One Comment

  • Mudri

    Thanks , I have recently been searching for information about this subject for ages and yours is the greatest I have discovered till now. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.