Tallinnan parhaat blinit
Ravintolat,  Tallinna

Tallinnan parhaat blinit

Tiedän kyllä: bliniaika taisi mennä jo. Eikös näitä herkkuja perinteisesti syödä alkuvuonna ennen paastonajan alkua? Rohkenen kuitenkin kirjoittaa tämän postauksen siitä huolimatta, että laskiainen oli ja meni ja paasto on alkanut. Maallistuneet blinien syöjät voivat näin jatkaa herkuttelua paastosta piittaamatta, ja perinteitä noudattavat toivottavasti saavat tästä ideoita ja apua ensi vuoden ”virallista” bliniaikaa ajatellen. Missä siis on minun mielestäni Tallinnan parhaat blinit?

Nostan esiin kolme ravintolaa, joissa olen erityisesti nauttinut näistä herkuista. Koulukuntia on monia, enkä pysty sanomaan mihin niistä kuulun. Sen verran kuitenkin osaan määritellä, että eniten pidän blinien paksusta versiosta – joissain tallinnalaispaikoissa on tarjolla myös ohuita. Syön mieluiten lisukkeena perinteiset smetanat ja mädit, mutta kyllä minulle sienisalaatit ja muutkin maistuu.

Lähdetään siis retkelle blinien maailmaan! Aloitan kolmen kärjen hänniltä, eli pronssimitalistilla siirtyen siitä kohti paikkaa, joka minun mielestäni paistaa Tallinnan parhaat blinit.  

Restoran moon ja tallinnaan parhaat blinit
Kuva: ravintola Moon

Restoran Moon

Moon on ravintola, jonka olisin vielä hetki sitten maininnut ykkössuosikikseni Tallinnan blinipaikkojen joukosta. Moon kertoo keittiönsä olevan moderni slaavilainen, ja se varmasti pitää paikkansa – listalta löytyy nimittäin niin borssikeitot, suolakurkut hunajan kanssa kuin Kievin kanakin. Ruoka on maukasta ja sisustus mukavan raikas pienellä venäläisellä otteella, joka näkyy esimerkiksi tekstiilien ja tapettien kuvioissa.

Mutta ne blinit: erinomaiset. Mäti tuoretta ja itse lätyissä makua ja oikeaa rakennetta. Moon ei tässä asiassa ole pettänyt koskaan. Mutta ykköseksi se ei enää yllä, sillä ohi kiilasi viime aikaisten testieni jälkeen kaksi muuta paikkaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Mooniinkin kannattaisi mennä. Todellakin kannattaa! Mutta varaa pöytä, sillä paikka on todella suosittu.

Moonin osoite: Võrgu 3 

Moonin nettisivut: restoranmoon.ee

Aukioloajat:
Ma–la 12–23
Su 13–21

Ravintola Tsaar ja tallinnan parhaat blinit
Ravintola Tsaar ja tallinnan parhaat blinit

Tsaar nappasi blinikisani kakkossijan

Tässäpä aivan uusi tuttavuus! Veikkaan, että Tsaar on erikoisessa paikassaan Pärnu maantien varrella jäänyt monelta kokonaan huomaamatta. Suosittelen kuitenkin tutustumaan, varsinkin mikäli venäläinen keittiö kiinnostaa.

Tallinnatärpit Facebook-ryhmässäni välillä aina kysellään venäläisten ravintoloiden perään, mutta vastauksia on tullut kitsaanlaisesti. Vaikuttaa siltä, että Tallinnan venäläisravintoloiden tarjonta ei olisi kauhean hyvä. Sitä suuremmalla syyllä kehotan tutustumaan Tsaariin, sillä sen listalla on niin klassisia zakuskoja, borssia, blinejä, pelmenejä, suolakurkkuja… kaikkea mahdollista!

Tällä visiitilläni keskityin kuitenkin blinien syöntiin, olihan etsinnässä Tallinnan parhaat blinit. Yllätykseni oli melkoinen, kun Tsaarin herkut syötyäni minun oli pakko todeta sen menevän entisen kestosuosikkini Moonin edelle!

Tsaarin blineissä oli erinomainen maku ja rakenne, ja lisukkeet olivat raikkaita. Viinikin oli kohtuudella hinnoiteltu, joten nostan iloisena peukkua tälle uudelle tuttavuudelle!

Seuraavalla Tallinnan reissullani haluan syödä ruokalistalta muitakin annoksia. Tsaar on arkisin auki jo varhain, mainostaen itseään myös aamiaisravintolana. Sekin pitää jossain kohtaa testata, sillä vaikka Tallinnassa paljon kivoja aamiaispaikkoja onkin (katso kaikki suosikkini täältä), ei uusia tuttavuuksia koskaan ole liikaa.

Tsaarin osoite: Pärnu mnt 22 

Tsaarin nettisivut: tsaar.ee

Aukioloajat:
Ma–pe 8–23
La–su 11–23

Ravintola Tsaar ja tallinnan parhaat blinit
Ravintola Tsaar ja tallinnan parhaat blinit
Kalambuur ravintola Tallinnassa
Suloinen pieni Kalambuur. Klikkaa kuvaa, niin pääset lukemana pidemmän jutun tästä ravintolasta, joka on yksi suosikkejani koko kaupungissa!

Tallinnan parhaat blinit paistaa Kalambuur

Töttöröö, on aika julkistaa blinikilpailuni voittaja! Kultaisen mitalin kaulaansa saa ihana pieni perheravintola Kalambuur, jonka keittiössä blinit valmistetaan suvun vanhalla reseptillä. Perheen juuret menevät Siperiaan, mikä ehkä kuuluu heidän nimestään Koržets, ja kuulemma maistuu blineissä.

Voit lukea tästä hurmaavasta perheravintolasta ja sen omistajasta, koko Viron tuntemasta kalamiehestä Vladislav Koržetsista lisää täältä. Nyt kerron ainoastaan heidän blineistään. Ne ovat niin minun makuuni, että en pysty Kalambuurin vierailuillani mitenkään vastustamaan niiden kutsua. Rakenne, maku, lisukkeet… kaikki täydellistä viiden tähden blinilaatua. Siksi olen siis sitä mieltä, että Tallinnan paras bliniravintola on Kalambuur! Ja jos luet tuon linkin takaa löytyvän pidemmän postauksen, niin saatat vakuuttua siitä, että sinne kannattaa kyllä mennä muidenkin kalaherkkujen takia.

Osoite: Toompuiestee 8, Hirvepark 

Kalambuurin nettisivut: kalambuur.ee

Avoinna: talvisin vain perjantaisin ja lauantaisin kello 17–22. Kesällä laajemmat aukioloajat.

Blinit tallinnassa
Kalambuur ravintola Tallinnassa

Puuttuuko sinun suosikkisi tältä listalta?

Jos puuttuu, niin lisään sen mielelläni! Kommentoi ihmeessä ja kerro oma suosikkisi, niin voin päivittää tätä postausta.

Olen ymmärtänyt että blinejä tarjoillaan ainakin Raatihuoneentorin laidalla olevassa Troikassa, sekä samojen omistajien Mere Puiesteen varressa olevassa Cafe Troikassa. Myös klassinen Gloria-ravintola tarjoaa kuulemma oman versionsa, mutta koska ne ovat minulta vielä testaamatta, en sisällytä niitä vielä listalleni. 

2 Comments

  • Sari-Campasimpukka

    Minulla ei ole kokemusta kuin Moonista ja se oli kyllä hyvä nyt alkuvuoden reissulla. Noita kahta muuta pitää kyllä kokeille! Tarjoillaanko niissä siis ympäri vuoden blinejä?

    • Henna Mikkilä

      Ymmärtääkseni kyllä. Kalambuur on tosi ylpeä perheen reseptillä tehdyistä siperialaisista blineistään, joten käsitin kyllä että niitä olisi aina listalla. Tsaar puolestaan on venäläinen ravintola, joten veikkaan että sielläkin ovat listan kivijalkoja.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.