loca pizzeria tallinna
Ravintolat,  Tallinna

Loca on hullun värikäs katukeittiö

Loca tarkoittaa espanjaksi hullua, ja tämän paikan kohdalla nimi saattaa olla enne. Ainakin tämä pikaruokapaikan sisustus on hullun räiskyvä verrattuna tavallisiin pizza-burgerpaikkoihin. Hullua on myös se, että kirjoitan paikasta, jonka ruokiin en mitenkään ihmeemmin ihastunut. Tämä vaan oli niin mahtavan näköinen, että haluan jakaa sen kanssanne!

Loca piilottelee kapean Tatarikadun alussa lähellä Vapauden aukiota. Sen läheisyydessä on Jahu tänavagurmee, joka on yksi suosikkikatukeittiöistäni koko kaupungissa. Kerron siitä muutaman sanan lisää tämän postauksen lopussa.

Tatari on mukavan persoonallinen reitti Vanhastakaupungista Liivalaian yli etelään, Veerennin kaupunginosaan. Sieltä löytyy mm. mukava pieni Kuusk Hernesto kahvila-ravintola ja Baltmanin outlet-keskittymä. Baltmanin brändejähän ovat mm. Ivo Nikkolo, Monton, Mosaic ja muita virolaismerkkejä. Mutta nyt ollaan siis Liivalaian alkupäässä ja Locassa. Näistä virolaismerkeistä joskus myöhemmin lisää.

loca pizzeria tallinna

Löysin Locan sattumalta, kun majoituimme taannoin pari yötä saman kadun varrella olevassa Airbnb-asunnossa. Huomioni kiinnittyi värikkääseen sisustukseen, joten päätin palata joku toinen kerta kameran kanssa.

(Meillähän on Tallinnassa omakin asunto, joka on oman käyttömme lisäksi muidenkin varattavissa Airbnb:n kautta. Joskus käy niin, että kesken reissun saatan joutua yöksi tai pariksi ”evakkoon”, kun meidän asunnolle tulee vieraita. Haluatko nähdä millainen asuntomme eli Tallinnan kesämökkimme on? Täällä on sen Airbnb-ilmoitus). 

loca pizzeria tallinna

Loca ja pikalounas

Sopiva hetki Locan testaamiseen avautui jo seuraavalla reissulla. Nälkä kurni vatsassa käytyäni kierroksella Linnahallissa, ja normaali lounasaika oli juuri päättynyt. Pikainen pysähdys Locassa olisi siis paikallaan, varsinkin kun kamerakin oli sopivasti mukana.

Aiemmin ulkoa päin tekemäni havainnot osoittautuivat todeksi:  Locan seinät ovat ihan mielettömän hienot! Kuvat on kuulemma maalannut paikan omistaja. Vaatimattoman näköisessä talossahan piilottelee minitropiikki jättiläistukaaneineen, kolibreineen ja gekkoineen.

loca pizzeria tallinna
loca pizzeria tallinna
loca pizzeria tallinna
loca pizzeria tallinna

Tilaan tiskiltä pizzan, heitän takin päältä ja tartun kameraan. Kävi tuuri, että olen ainoa asiakas. Silloin kehtaa paremmin ottaa kuvia. Ruoka tulee, mutta siitä en sitten enää muistakaan ottaa kuvaa – sen verran kova nälkä kurni suonissani. 

Sanoin alussa, että ruoka ei hurmannut. Haluan korjata sen verran, että ei siinä missään nimessä mitään vikaakaan ollut! Söin kelpo pizzan, mutta sillä Loca ei ainakaan vielä päässyt Tallinnan parhaat pizzat -listalleni. Kelpo väli- tai yöpalaa paikka kyllä tarjoaa.

Lista on laaja, ja tarjolla on kaikkea mahdollista pikaruokaa: burgereita, aasialaista, wrappeja, pelmenejä… kaipa tänne pitää tulle joku toinenkin kerta testaamaan muutakin kuin pizzaa. Loca taitaa olla yösyöpöttelijöiden suosiossa, sillä paikka on perjantai- ja lauantai-iltaisin auki aamukahdeksaan saakka!

Osoite: Tatari 1 

Nettisivut: löytyy täältä

Aukioloajat:
Su–to 16–02
Pe–la 16–08

loca pizzeria tallinna

Ai niin se naapuri, eli Jahu Tänavagurmee

Sehän minun piti vielä mainita! Locan läheisyydessä oleva Jahu on pitkäaikainen suosikkikatukeittiöni, joka on päässyt parinkin suosikkilistani kärkipaikoille Jahun burgerit ovat mielestäni yhden kaupungin parhaista, ja niinpä se meni heilahtaen Tallinnan parhaat hampurilaiset -listalleni.

Jahussa paistetaan myös pizzoja, joiden pohja leivotaan juureen. Juuri niin tulee minun makuuni parhaat pizzat! Siksipä Jahu on myös Tallinnan parhaat pizzat -listallani, jonka löydät täältä.

Pikaruualle on aikansa ja paikkansa – tässä omia suosikkipaikkojani

Hyvässä ravintolassa herkuttelu on yksi lempipuuhistani, mutta välillä tekee mieli myös nopeaa ja syntisen epäterveellistä pikapalaa. Kuulisin mielelläni sinun suosikki pikaruokapaikkasi, joten kommentoi mielellään!

pizza tallinna
Klikkaa kuvaa, niin tiedät missä minusta paistetaan kaupungin parhaat pizzat!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.