Uusmaailm Tallinna
Kaupunginosat,  Kävelyt,  Ravintolat,  Tallinna

Kävely uuteen maailmaan ja Kohvik Kohalik

Aamulla oli ihana aurinkoinen ja lämpimän tuntuinen ilma, joten otin piväkävelyn kohteeksi Kohvik Kohalik -nimisen kortteliravintolan, joka on vajaan parin kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Se sijaitsee Uus Maailm nimisen kaupunginosan sydämessä. Kaksi mukavaa kärpästä siis samalla iskulla: kävelyä ristiin rastiin kivan boheemin kaupunginosan katuja, ja sen päälle lounas suositussa kortteliravintolassa. 

Uus maailm Tallinn
Kaikki on ihanasti rempallaan
Kehysliikkeen sisäänkäynti Uus Maailm
Uus Maailm Tallinna

Uus Maailm on nimi joka kannattaa painaa mieleen

Uskon nimittäin, että tästä tulee vielä uusi THE alue Tallinnassa –samaan tyyliin kuin Kalamaja tai Telliskivi ovat tällä hetkellä. Uus Maailmassa järjestetään ymmärtääkseni kesäiseen ja syksyiseen aikaan jotain tapahtumia ja festivaalejakin, joista löytyy tietoa alueen omilta nettisivuilta. En ole itse koskaan osunut paikalle, mutta pidän aivan varmasti silmät ja korvat auki, jotta joskus sattuisin oikeaan aikaan paikalle.

Kovin paljon varsinaisia nähtävyyksiä täältä ei löydy, mutta pidän alueesta ennen kaikkea kamerakävelyn kohteena. Hauskasti nimettyjen katujen (mm. Väike ja Kesk-Ameerika) varret ovat enemmän tai vähemmän rempallaan olevia puutaloja, kiinnostavia muraaleja ja muita seinämaalauksia ja jos jonkinlaista kuriositeettia. Tämä kaupunginosa kyllä kuuluu varmana taas siihen kategoriaan, että kehoitan lähestymään sitä varoen – minulla kun on välillä niin todella merkillinen maku sen suhteen, että mikä on hienoa ja kiinnostavaa!

Vihreä ovi Uus Maailm
Baskeritäti Uus Maailm
Uus Maailm Tallinna
Kuusk Hernesto Kohvik Restoran
Uus Maailm Tallinna
Mummo Uus maailm Tallinna
Uus Maailm Tallinn

Kohvik Kohalik on kevelyretken arvoinen paikka

Bongasin tämän Kohvik Kohalik -nimisen ravintolan muistaakseni Like a Local -nettisivuilta. Se on muuten ollut erinomaisen hyvä vinkkipankki monella eri kaupunkilomareissulla. Vastaavia sivustoja ja appeja on varmasti kymmeniä muitakin, mutta juuri tämän kanssa olen onnistunut löytämään monta paikkaa, jotka kyllä muuten olisi jäänyt ainakin minulta löytämättä. 

Söin lounaaksi taivaallisen hyvän hapankaalikeiton, ja jo sitä lusikoidessani päätin että tänne pitää tulla ilman muuta uudestaan! Pihalla on suuri terassi, ja veikkaanpa että täällä on kesällä kunnon grilli- ja puutarhajuhlien meininkiä. Seudulla asuu nuorta hipsterin oloista väkeä, joten tunnelma voi olla oikeinkin kiva ja rento. 

Ja koska kyseessä selvästi on paikallisten suosima kortteliravintola, hinnat olivat todella kohtuullisia! Taisin maksaa keitostani ja pienestä oluesta yhteensä noin viisi euroa. Kiva hinta heikommastakin pöperöstä, mutta tämäpä oli vielä kaiken lisäksi aivan älyttömän maukasta!

Kohvik Kohalik Uus Maailm
Kohvik Kohalik Uus Maailm Tallinna
Kohvik Kohalik Uus Maailm
Kohvik Kohalik Uus Maailm Tallinn
Kohvik Kohalik Uus Maailm Tallinn
Kohvik Kohalik Uus Maailm Tallinn
Kohvik Kohalik Uus Maailm Tallinn
Kohvik Kohalik Uus Maailm Tallinn

Kohvik Kohalik tarjoaa myös aamiaista (ainakin viikonloppuisin), kuten lukuisat muutkin tallinnalaiset kahvilat ja ravintolat. Olen aiemmin kirjoittanut ainakin F-Hooneen, Nopin ja Viktuksen aamiaisista. Kaikkein parhaan kuvan kaupungin aamiaistarjonnasta saat klikkaamalla itsesi artikkeliin Tallinnan parhaat aamiaiset. Sinne olen koonnut kaikki suosikkini!

Aamiainen ulkoruokinnassa on tosi kivaa arjen luksusta, varsinkin kun hinnat ovat virolaistyyppisesti paljon kotimaisia hintojamme edullisempia. 

2 Comments

 • Mia Kari

  Kohvik Kohalik on meille ollut paikallisen vinkkaamana mieluisa ruokapaikka usean vuoden ajan. En muistanut reittiä sinne tänään suoraan ja Google maps ohjasi samaan paikkaan mikä sinunkin jutun karttalinkkinä, mutta ravintola ei olekaan enää siellä missä ennen. Epäusko meinasi iskeä kun luki Google mapsia, vertaili kuvia ja silti edessä oli eri rakennus kuin ennen vaikkakin nimi Kohvik Kohalik täsmäsi.
  Entinen Kohvik Kohalik (mistä sinun kirjoituksen kuvatkin) on osoitteessa Koidu 82 ja on muuttanut nimeään tuon osoitteen mukaiseksi. 😀

  Mutta nyt testataan tämä uusi Kohvik Kohalik, arvostelut tuntuvat olevan ainakin kohillaan.👍🏻

  • Henna

   Kiitos että herättelit – postausta pitää tosiaan muuttaa! Kävitkö siis tuossa Koidu 82:ssa? Kohalik on nimittäin edelleen olemassa, mutta nyt Sitsin alueella Koplikadun varressa Pohjois- Tallinnassa. Olen käynyt siellä jokusen kerran ja tykkään kovasti.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.