4 Sisters
Ravintolat

Tänne harva turisti eksyy: 4 Sisters keittelee aamiaista ja lounasta

Olen aamupalaihminen. Tallinnan reissuilla nautin siitä, miten lukuisat kahvilat tarjoilevat hyvää haudutettua puuroa, klassista englantilaista aamupalaa tai tyylikkäitä eggs benedictejä. Vaihtoehtoja riittää, joten listasin kaikki hyvät aamiaispaikat tälle sivulle. Mutta lista kaipaisi päivitystä, sillä löysin jälleen mainion, itselleni uuden aamiaispaikan. Saanko esitellä: 4 Sisters!

4 Sisters

4 Sisters on sivussa turistireiteiltä

Eräänä kesäisenä päivänä minulla oli suunnitelmissa kiertää Veerennin kaupunginosaa tutustuen Lutherin entisen vaneritehtaan alueeseen, Baltman-ketjun outletiin, pariin kirpputoriin ja muutaman kahvilaan. Päivästä tulisi pitkä, joten se oli hyvä startata kunnon aamupalalla.

Hennan Vielä testaamatta -kartalta löysin sopivasti Veerennin alueen pohjoislaidalla merkinnän: 4 Sisters. Paikan Facebook-sivujen mukaan ovi aukeaa jo kahdeksalta, ja tarjolla on aamupalaa. Se olisi siis täydellinen aloitus pitkälle päivälle!    

Kävelen sisään jokseenkin kolkon näköisen kerrostalon päädyssä olevaan kahvilaan. Sisällä odottaa iloinen yllätys: täällähän on kaikkea muuta kuin kolkkoa! Olen tullut korkeaan tilaan, johon tulvehtii valoa suurista ikkunoista. Pidän näkemästäni heti ensi silmäyksellä. 4 Sisters on tyylikkään kutsuvasti sisustettu, ja tasolla minua odottaa valikoima erilaisia aamiaisherkkuja. Lupaavaa!

Tiskillä on täytettyjä croissanteja, smoothie-kulhoja, hedelmäsalaattia… ja puuroa! Sillähän päivä lähtee loistavasti käyntiin. Houkuttelevia lisukkeitakin on mistä valita. 4 Sisters näyttää ansaitsevan paikan kaupungin parhaat aamiaispaikat -listallani saman tien.

4 Sisters

Seuraavalla kerralla lounaalle

Puuroa lusikoidessani jatkan tyylikkäästi sisustetun tilan ihastelua. 4 Sisters on sivussa turistien reiteiltä ja satamasta, joten veikkaan sen olevan ennen kaikkea paikallisten suosiossa. Lähistöllä on paljon toimistorakennuksia, mikä selittää että paikka on auki vain arkipäivisin. Viikonloppuisin näillä kulmilla ei taida pahemmin potentiaalisia syöjiä näkyä.

Neljä siskosta on arkisinkin auki vain iltapäivä kolmeen, joten tämä on paikka jossa käydään nimenomaan aamiaisella ja lounaalla. Päätän jättää sen nimen edelleen Vielä testaamatta -listalleni, sillä haluan tulla tänne syömään myös lounasaikaan.

Tässä vähän esimakua kävelyretkestäni Veerenniin. Siitä kuulet myöhemmin lisää!

Lounasta en ole kuitenkaan aikeissa syödä samana päivänä, sillä vatsa täynnä puuroa lähden suunnistamaan kohti Veerenniä. Retkelläni tekemistäni löydöistä kuulet lähiaikoina lisää. Niihin kuului mm. itselleni uuden kirpputori (sen löydät tältä Tallinnan kirppikset -listaltani), viinikauppa, baari, parikin kivaa kahvilaa… ja seikkailu Lutherin entisen vanerihuonekalutehtaan alueella porttivahdin pistävän katseen tukeutuessa selkääni… mutta kaikesta siitä lisää toisella kerralla!

– – – – – – – – –

4 Sisters ravintolan osoite: Liivalaia 14 

Facebook-sivut löydät täältä: facebook.com/4SistersKitchen

– – – – – – – – –

Missä muualla niitä aamiaispaikkoja on?

Tallinna tosiaan on täynnä kivoja aamupalapaikkoja. Olen listannut kaikki suosikkini tänne, mutta tässä pari suosikkiani:

  1. Ristikheina kohvik. Tämän taidan sanoa aina ensimmäisenä, jos joku kysyy suositusta kivasta aamupalapaikasta. Lue täältä, miksi se on minusta niin ihana.
  2. So Brooklyn on amerikkalaistyylinen diner, jonka ykkösherkkua ovat detroitlaisen Paulin leipomat bagelit. Lue So Brooklynistä täältä ja Paulista täältä.
Tallinnan parhaat kahvilat
Booking.com

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.