MEM kahvila Kalamajassa
Kahvilat ja leipomot

MEM on koko Kalamajan olohuone

MEM kahvilan aukeaminen Kalamajan Vana Kalamaja -kadulle ilahdutti vähintään yhtä paljon kuin aikaisemmin sen tiloissa toimineen Levier-kahvilan lopettaminen suretti. Mukavaa, että näille kulmille tuli taas kahvila!

Erityispisteitä MEM’ille siitä, että tilaa on tuplasti enemmän kuin Levierissä oli. Liekö tämä yksi siihen siihen, että paikasta näyttää tulleen heti avaamisensa jälkeen kulmakunnan ihmisten toinen olohuone – kahvilassa istuskelee usein paikallista väkeä nauttien herkuista ja tunnelmasta.

Heti virhe: MEM ei olekaan kahvila!

Jututtaessani paikan omistajaa Elvis Braueria selviää, että eihän MEM edes ole kahvila: hän kutsuu sitä brunssibaariksi. Kuulostaa hyvältä! Brunssiannoksia on siis tarjolla joka päivä, koko aukioloajan.

Kuva: MEM café / Elvis Brauer
Kuva: MEM café / Elvis Brauer

Brunssi tai aamiainen, kumpikin käy. Olen suuri aamiaisten ystävä, joten minua harmittaa että tätä herkkua on Suomessa tarjolla niin harvoissa kahviloissa. Tallinna tarjoaakin sitten hoitoa tähän harmistukseen toden teolla, sillä hyviä aamupalapaikkoja on vaikka kuinka paljon. Olen koonnut kaikki käymisen arvoiset aamiaispaikat tänne. Ota lista avuksesi, jos sinullekin maistuu toisen keittämät puurot tai paistamat munakkaat.

MEM kahvila Kalamajassa
MEM kahvila Kalamajassa
MEM kahvila Kalamajassa

MEM singahtaa tälle tallinnalaisten aamiaispaikkojen listalleni heti kun vaan ehdin postausta päivittää, koska se tarjoilee aamiaista ja brunssia koko päivän. Ruokalistalla on monia suosikkejani. Sieltä löytyy pari erityistä superherkkuani, nimittäin uppomunat ja french toast! Annan kummastakin oikein kirkkaan lisäpisteen papukaijamerkin kera. Ja tottahan toki MEM menee myös brunssilistalleni. Sen löydät täältä.

Kuva: MEM café / Elvis Brauer
Kuva: MEM café

MEM on koko kylän olohuone

MEM kahvila on asuintalon alakerrassa, osittain katutason alapuolella. Ikkunoista voi mukavasti katsella jalkakäytävällä kiitävien ihmisten kiireisiä askeleita, tai koulusta palaavien lasten tapsuttelua.

MEM on niin Kalamajan sydämessä, että sitä voi todella kutsua korttelikahvilaksi. Vilkkaimmat turistivirrat ovat etäällä täältä puutalojen siimeksestä. Oletko muuten lukenut Kalamaja-oppaani? Se kannattaa ottaa avuksi, mikäli haluat tutustua enemmänkin tähän viehättävään alueeseen.

MEM kahvila Kalamajassa
Kuva: MEM café / Elvis Brauer

MEM’in omistaja Elvis Brauer kertoo vielä, että normaalin brunssibaareilun lisäksi he järjestävät myös mm. elokuvailtoja ja keikkoja. Niistä minulla ei ole ajantasaista tietoa, joten kannattaa seurata heidän somekanaviaan ja katsoa mitä siellä tapahtuu oman Tallinnan reissusi aikoihin.

MEM leipoo myös tilauksesta, sekä järjestää cateringeja erilaisiin tilaisuuksiin. Kalamajan tilaa voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin. Elviksellä on hyvä meininki!

Osoite: Vana Kalamaja 21 

MEM’in Facebook-sivut: facebook.com/memcafetallinn

Avoinna: arkisin 8:30–18
La 10–18
Su 10–17

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.