Uutta Tallinnassa
Ajankohtaista

Uusia tuulia elokuussa 2020

Sanotaan, että Tallinna ei tule koskaan valmiiksi. Vanhan tarun mukaan Ülemisten järvessä asuva ukko kysyy tallinnalaisilta joka vuosi, että joko kaupunki on valmis. Tähän pitää aina vastata ”ei”. Myönteisestä vastauksesta ukko päästäisi Ülemistejärven vedet valloilleen, ja hukuttaisi järven alapuolella olevan Tallinnan kaupungin. Viime reissun perusteella uskallan vakuuttaa, että Tallinna ei todellakaan ole tullut valmiiksi – niin paljon uusia paikkoja sinne on taas tullut.

Kirjoitan näistä omia postauksiaankin, mutta haluan listata tähän löytämiäni ja kuulemiani paikkoja tuoreeltaan matkan jälkeen. Näin te Tallinnaan menijät voitte rientää näitä testailemaan. Osassa en ehtinyt vielä edes käymään, joten olisin iloinen jos saisin tähän postaukseen kommentteja niiltä jotka ovat!

Tässä siis joukko uusia kiinnostavia ravintoloita, baareja ja kahviloita elokuulta 2020. Osa on auennut aivan lähiaikoina, osa jo muutamia kuukausia sitten – kaikki ovat kuitenkin minulle uusia tuttavuuksia.  Mennään siis asiaan!

Salme kohvik kalamajassa

Pieni kahvila Kalamajassa

Tämä on uusin, joten otetaan se ensimmäiseksi: Salme- ja Tööstusekadun kulmaan aukesi viime viikolla viihtyisä pieni korttelikahvila. Nimi on Salme, ja täällä on sen fb-sivut. Kartalla Salme on täällä. Malta mielesi, postauskin Salmesta on tulossa!

Kalaravintola Rannassa

Täällä en ehtinyt itse käymään mutta vinkkaan, jotta joku muu menisi pian testaamaan! Paikan nimi on Põhja Õng, ja se löytyy Kalasatamasta rakennuksesta, jossa joskus toimi Klaus ja myöhemmin Umami. Pohjaongen fb-sivut ovat täällä, ja Googlen kartalta löydät sen myös.  Jos menet syömään, niin kerro ihmeessä tämän postauksen kommenteissa kokemuksiasi! Niin minä kuin muutkin lukijat odottavat innolla.

Baari jossa on luonnetta

En malta odottaa, että ehtisin kirjoittaa pidemmän artikkelin tästä pikkuriikkisestä baarista nimeltä Karakter. Se on niin erikoisessa paikassa Veerennin kaupunginosassa, että eipä sieltä luulisi löytyvän mitään tällaista. Katso kartalta, missä se on.  Karakterin fb-sivuilta voit kurkkia enemmän tunnelmia, ja jäädä sitten vaan odottelemaan Sooloiluja-postausta!

Popular on nyt Sonora

Lisää paikkoja joissa en ehtinyt itse käymään: ravintola ja baari nimeltä Sonora. Se on Vanhankaupungin laitamilla lähellä Virukadun porttia eli täällä.  Samoissa tiloissa toimi ennen Popular-niminen paikka, jonka rennosta meiningistä tykkäsin. Toivottavasti tämä uusi paikkakin on käymisen arvoinen – kuvien perusteella ainakin näyttää tyylikkäältä! Kurkkaa tunnelmia heidän fb-sivuiltaan

Uutta Tallinnassa

Neljä siskosta kokkailee Liivalaialla

4 Sisters Kitchen on paikassa, jossa ei juuri turisteja liiku. Itse asiassa siellä ei pahemmin näytä liikkuvan muitakaan jalkankulkijoita, sillä tämä tyylikäs aamiais- ja lounaspaikka on vilkkaan Liivalaia-kadun varressa. Söin siellä erinomaisen aamiaisen, ja haluaisin palata myös lounalle. Katso lisää tunnelmia heidän fb-sivuiltaan, tai kurkkaa karttaa nähdäksesi mistä 4 Sisters löytyy.

Mallimamman samppanjabaari

Mull on tunnetun virolaisen mallin, mallitoimiston omistajan, vaatesuunnittelijaan ja mitä vielä kaikkea vielä – Beatrice Fenicen samppanja-lounge Pikk-kadulla. Voit lukea Beatricesta lisää hänen omilta sivuiltaan.

Beatricella oli ennen Olevimäellä hurmaava Nano-niminen kesäravintola, mutta hän on joutunut luopumaan siitä ja siirtynyt Pikk-kadulle emännöimään pientä baariaan. En tiedä, mitä on tapahtunut – jos joku osaa täydentää tarinaa, niin kertokaa ihmeessä tämän postauksen kommenteissa.

Kävin nauttimassa Mullissa kaupungin ehkä parhaan pavlovan ja lasin upeaa samppanjaa. Hinnasto ei ole näkyvillä, joten hinta ei ollut halvimmasta päästä, mutta kerrankos sitä törsätään. Mullin fb-sivut ja karttalinkki.

Viinibaari puiston siimeksessä

Tämä on vähän hassu postaus, sillä täälläkään en ehtinyt itse käymään, koska reissullani oli niin paljon ohjelmaa. Sain Pan y Vinosta kuitenkin kahdelta eri lukijaltani niin ylistävää palautetta, että menkää ihmeessä testaamaan.

Tämä viinibaari on minulle tuttu Lai-kadulta, ja se pääsi mukaan viinibaarien listallenikin. Se muutti Pikk-kadulle, ja löydät sen Roheline turgilta eli siitä pienestä puistosta jossa on Hell Huntin terassi. Kerrothan kommenteissa tästäkin, mikäli menet käymään! Pan y Vinon fb-sivut ovat täällä.

Kirjasto, josta ei saa lainata

Kiinnostavammaksi vaan menee –  Biblioteq on nimittäin uusi tulokas Tallinnan salakapakoiden joukkoon. Se on auki vain sellaisina iltoina, jolloin siellä ei ole yksityistilaisuutta. Illat selviävät parhaiten seuraamalla heidän Facebook-sivujaan. Minun piti käydä täällä, mutta niin vain jäi sekin seuraavaan kertaan. Kerro sinä, jos ehdit ennen minua! Biblioteq on intialaisravintola Gurun naapurustossa.

Eikä tässä ollut edes kaikki! Pysy taajuudella, niin lupaan että kuulet muistakin kiinnostavista, tällä reissulla löytämistäni paikoista. On helppoa taas todeta, että Tallinna ei ole valmis!

Eckerö Line ja Sooloiluja alennus
Eckerö Line antaa lukijoilleni kaikista matkoista 20 % alennuksen! Klikkaa kuvaa, lue ohjeet tai laita tuotekoodi talteen tulevia reissuja varten.

6 Comments

  • Henna

   En oikein osaa edes sanoa, sillä en ole koskaan nähnyt mitään ruoka- tai juomalistaa. Paikka on monella tavalla erikoinen. Otin samppanjalasillisen ja pavlovan, ja lasku oli muistaakseni 24 euroa. Pavlova tosin olin aivan huikean hyvä ja todella suuri, ja samppanja erinomaista. Luksusta siis… mutta tosiaan yleisestä hintatasosta minulla ei ole tietoa.

 • Lotta

  Beatrice siirtyi koska vuokraisäntä muutti entisen baari/ravintolan tiloihin ja löysi nopsaan paikan Pikk kadulta.

  • Henna

   Ai siinä kävi niin! Harmi tavallaan, kun se sisäpiha oli niin hurmaava. Mutta ihana tämä uusi paikkakin on. Kiitos nopeasta vastauksesta!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.