Sfäär Tallinnassa hurmasi
Mennyttä Tallinnaa

Surullista, että Sfääriä ei enää ole

EDIT 6.8.2019 > Sfäär on tullut tiensä päähän, ja se on suljettu. Jätän tämän jutun kuitenkin sivustolle, sillä paikka oli kaunis ja ruoka äärimmäisen hyvää.

Sfäärin muistoksi herättäisin keskustelua siitä, että muistetaan me Tallinnan kävijät syödä monipuolisesti eri ravintoloissa – testataan uusia, kokeillaan ja ihastutaan. Näin ravintolatarjonta pysyy monipuolisena, ja pienillekin ravintolahelmille riittäisi kävijöitä.

– – – – – – –

Alkuperäinen postaus:

Sfäär on yksi jäsen Mere Puiesteen ravintolarivistössä. Onko tämä rivi sinulle tuttu? Sellaiset paikat kuin Kaks Kokka, Ö, Scotland Yard ja Supelsaksad seisovat samassa rivissä – eivät samojen omistajien, mutta vieri vierekkäin. Aiemmin olen kirjoittanut vain Supelsaksadista, katso huikean värikkäät kuvat täältä.

Nyt on siis vuorossa Sfäär. Söin lounaan, jonka ansiosta siitä tuli kerta rysäyksellä yksi suosikkipaikoistani. Tällä kerralla jopa kerron syömistäni annoksista! Yleensä en sitä tee, mutta nyt ihastuin niin paljon että käytäntöön tulee poikkeus.

Ravintola sfäär on kauniisti sisustettu

Tämä on Sfäär 2.0

Sfäär on järjestysnumeroltaan kaksi. Ensimmäinen Sfäär oli kyllä samaisessa paikassa, mutta konsepti aika tavalla erilainen. Silloin ravintolan lisäksi samoissa tiloissa toimi myös design-kauppa. Vaikka ensimmäinen Sfäär oli suosittu, tyylikäs ja trendikäs, pidän tästä kakkosversiosta vieläkin enemmän.

Ravintola on skandinaavisen tyylikäs, mutta samalla erittäin viihtyisä. Suurista ikkunoista tulvii valoa ilmavan korkeaan tilaan.

Joka puolella on viherkasveja. Erityisesti ihastutti suurilehtisten köynnöskasvien peittämä ikkuna. Tarkemmin katsottuani tajusin, että kyseessä oli kurkku – köynnöksissä tosiaan roikkui isoja kypsiä kurkkuja! Mikä hauska idea.

Sfäärin tyylikäs sisustus
Sfäär ja isot ikkunat
Sfäärin tyylikäs sisustus
Ravintola sfäär ja kurkkuköynnös
Sfäärin tyylikäs sisustus

Ihana syy ihastua Sfääriin: ruoka!

Yleensä en innostu kertomaan yksityiskohtia syömistäni ruoista, mutta nyt on pakko tehdä poikkeus – sen verran paljon pidin keittiön antimista. Sfääriin mennessäni en ollut erityisen nälkäinen, joten päädyin tilaamaan kaksi alkuruokaa ja lasillisen rapsakkaa Rieslingiä.

Kummatkin annokset olivat todella herkullisia! Ensimmäinen oli graavia siikaa – tai jotain muuta vaaleaa kalaa, en muista ihan satavarmasti. Mutta setti, jonka osana se tuli, oli hurmaava: minicroissant, pehmeä kananmuna, yrttistä majoneesia ja upean rapsakkaita, perinteisiä mummonkurkkuja. Niin keväinen ja raikas!

Toinen alkuruoka – minulle siis pääruoka – oli parsaa ja hollandaisekastiketta. Todellinen kevätklassikko, mutta voi miten herkullinen versio klassikosta se olikaan! Perinteisiä osasia täydensivät parmesanjuusto ja hasselpähkinät. Kombinaatio toimi niin erinomaisesti, että tekisi mieli lähteä saman tien uusintakierrokselle. Tosin pahaksi onneksi taisin poimia annoksen lounaslistalta, joten sitä ei taida edes löytyä varsinaiselta ruokalistalta.

tallinnan sfäär ja parsaa keväällä
Sfäärin tyylikäs sisustus
Sfäär lähellä rotermannia

Sfäär antaa lukijoilleni alennusta

Oletko jo jäsen Tallinnatärpit nimisessä Facebook-ryhmässä? Tämä(kään) postaus ei ole kaupallinen yhteistyö, mutta Sfäär haluaa antaa lukijoilleni ja ryhmän jäsenille 10 % alennuksen kaikista ruoista toukokuun 2019 loppuun saakka. Jos siis olet kaupungissa ennen kesäsesongin alkua, niin tämän viihtyisän paikan voi nyt testata kymmenen prosenttia edullisemmalla hinnalla kuin normaalisti sanomalla taikasanan ”Tallinnatärpit”.

Sfäärin ruokalistan ja muuta infoa löytät parhaiten heidän Facebook-sivuiltaan. Kartalla Sfäär on täällä.

Lahjomaton Sooloiluja

Sfäär olisi halunnut tarjota minulle aterian ja näyttää paikkoja, mutta valitsin itselleni sopivamman tavan: kävin vaivihkaa syömässä omalla lompakollani, kertomatta kutsujalle tulostani. Näin saan aidon kuvan siitä, pelaako palvelu ja onnistuuko keittiö.

Sfäärissä kaikki toimi – kuten niin monessa muussakin Tallinnan ravintolassa. Olen listannut kaikki suosikkini Tallinnan parhaat ravintolat -listalleni. Myös Sfäär ansaitsi paikkansa listallani.

Sfäär hurmasi, mutta mitä muita ravintoloita Sooloiluja suosittelee?

Yritän kirjoittaa juttuja sitä mukaa, kun käyn testaamassa kivoja ravintoloita. Tässä viimeisimmät löydöt:

  • Ravintola Radio on viritetty herkulliselle taajuudelle. Lue juttu tästä uudesta tulokkaasta, jossa on sekä ravintola, viinibaari että viinikauppa.
  • Ülo on samojen omistajien kuin suosittu Rataskaevu 16. Ei siis ihme, että myös siellä osataan sekä hyvä ruoka että ystävällinen palvelu. Katso kuvat ja lue juttu täältä.
  • Kaikki suosikkini koottuna yhteen paikaan: Tallinnan parhaat ravintolat, ole hyvä!
Sfäärin tyylikäs sisustus

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.