Citybox Tallinna
Alennus,  Majoitus

Citybox on hotelli meren rannalla keskellä kaupunkia

Vietin kolme yötä viihtyisässä ja rennossa Citybox-hotellissa meren ja kaupungin välissä, ja nyt on vihdoin aika kertoa siitä sinullekin!

Pidin siitä, miten tämä Tallinnan hotellikartan tuore tulokas yhdistää hotellin ja hostellin hyvät puolet. Se on hotellimaisen tyylikäs ja hostellimaisen rento. Tarjolla on hostelleista tuttuja juttuja kuten yhteiskeittiö ja itsepalvelupesula, mutta palveluakin on tarpeen tullen saatavilla ympäri vuorokauden.

Ihastuin myös siihen, miten näppärällä paikalla meren äärellä lähellä kumpaakin laivaterminaalia Citybox sijaitsee. Lähimmät ostos- ja ravintolakorttelit ovat vain kivenheiton päässä, ja Vanhankaupungin tornit näkyvät astuessasi pääovesta kadulle.

Citybox ulkoa
Tältä Citybox näyttää mereltä päin...
... ja nämä olivat näkymät ikkunasta!

Citybox otti minuun yhteyttä ehdottaen kaupallista yhteistyötä, ja tämä on nyt sellainen – ensimmäinen laatuaan Sooloiluja-sivustolla. 

Minulle oli tärkeää tehdä yhteistyö omalla tavallani. Keskeisin ehtoni oli, että jos en aidosti pitäisi hotellista en myöskään kirjoittaisi siitä juttua. Tällaisessa tapauksessa olisin antanut vain palautetta suoraan hotellille.

Halusin myös, että lukijanikin saavat jotain konkreettista. Citybox antaa koodilla sooloiluja20  varauksestasi 20 % alennuksen! Etu on voimassa 1.3.2023 asti.

Citybox-majoittumiseni jälkeen oli helppoa alkaa kirjoittaa tätä juttua, sillä siitä on paljon positiivista kerrottavaa. Lähdetään siis tutustumaan sekä hotelliin että sen ympäristöön!

Citybox Tallinn

Citybox Tallinna: mikä sijainti!

Osoite: Laeva 1, Uusi Porto Francon alue. Kartalla Citybox on täällä

Citybox on niin lähellä kumpaakin laivaterminaalia, että kävelyyn ei saa kulumaan kymmentä minuuttia. Rotermanniin kipaisee vielä sitäkin nopeammin, sillä matkaa on vain parisataa metriä, ja Nautica-kauppakeskus toiseen suuntaan aivan yhtä lähellä.

Mere puiesteen toisella puolella alkaa Vanhakaupunki, ja samaisen kadun varrella on bussi- ja raitsikkapysäkkejä, joilta on helppoa napata kyyti vaikka Kadriorgiin, Balti jaaman torille tai Telliskiveen.

Ranta on nurkan takana, joten kaupungin kohinan vastapainoksi hotellista voi suunnistaa nauttimaan merellisestä tunnelmasta.

Citybox on tämän rivistön vasemmanpuoleinen rakennus.

Nopea ja helppo sisäänkirjautuminen

Citybox Tallinn on budjettihotelli, jonka palvelut on hiottu toimimaan mahdollisimman omatoimisesti. Niinpä sisäänkirjautuminenkin tapahtui ala-aulassa olevalla itsepalvelupisteellä.

Jotain onnistuin sen kanssa tosin sähläämään, mutta ilahduttavasti ala-aulan nurkassa olevasta toimistosta sain ihmisen avukseni. Tämän huomasin myöhemminkin: kaikki sujui omatoimisesti, mutta tarpeen tullen apua sai nopeasti. Henkilökunnalla oli nokkela teksti paidan selässä, joten heitä oli helppo bongata.

Citybox Tallinna
Citybox Tallinna -hotellin sisääntuloaula.
Näppärä vieras kirjaa itsensä hetkessä sisään.

Citybox Tallinna – yleiset tilat

Koko rakennuksen korkuisessa ala-aulassa aukeaa hienot näkymät kaikkiin kerroksiin. Huristellessani näköalahissillä ylimmän kerroksen huoneeseeni sain ensisilmäyksen kussakin kerroksessa olevaan viihtyisään oleskeluaulaan.

Aulatiloissa on rentoutumaan kutsuvia sohvaryhmiä ja nojatuoleja, mutta myös tehokkaan näköisiä työpisteitä. Jokaisen kerroksen aulatila on erilainen, joten asukkaan on helppo valita omien toiveiden mukainen ympäristö.

Mieheni istuskeli pitkään aulassa lukemassa kirjaa samalla kun työpisteillä istuskeli etätyöläisen näköisiä tyyppejä.

Huone hulppeilla näkymillä

Koin wow-hetken astuessani sisään huoneeseen: mitkä näkymät satamaan ja kaupunkiin! Lähes lattiasta kattoon saakka ulottuvien ikkunoiden takana aukeavaa maisemaa ihastellessani oletin, että kyseessä ei voi olla standardihuone. Kuulin myöhemmin, että tällaisen näköalallisen huoneen hinta vaatimattomampaan perushuoneeseen verrattuna ei ole mitenkään mahdottomasti kalliimpi.

Citybox Tallinna hotellin huone
Citybox-hotellin ylimmän kerroksen kulmahuoneesta avautui melkoiset näkymät!

Tilaa hallitsi leveä sänky, jossa on pari tyynyä kummallekin nukkujalle. Ei siis ollenkaan budjettihotellimainen meininki! Vaikka kustannuksia on minimoitu monessa asiassa, niin sänkyjen laatuun on kuulemma satsattu. Plussaa myös hyvistä yöpöydistä ja -valoista, jotka olivat ilokseni himmennettäviä.

Huoneessa oli myös nojatuoliryhmä ikkunakulmauksessa, ja lisäksi työpöytä. Yksityiskohdissa näkyy hyvä suunnittelu ja hotellin uutuus, sillä esimerkiksi sähköpistokkeita on paljon.

Kylpyhuonekin oli tyylikäs ja toimiva. Ilmanvaihto toimi erinomaisesti, eli ei tarvinnut kärsiä sumuisista peileistä huonekaverin suihkun jälkeen.

Hienoa muuten se, että jokainen Citybox Tallinna -hotellin huone on allergiahuone!

Lyhyesti huoneesta:

 • Laadukas sänky ja vuodevaatteet.
 • Lattiasta kattoon saakka ulottuvat ikkunat. Myös pienemmissä huoneissa oli kivoja ikkunajuttuja. Perushuoneessa mm. leveä ikkunalauta jolla istuinpehmuste. Ihanaa istua ikkunalaudalla! Plussaa myös siitä, että ikkunat aukesivat kunnolla.
 • Hyvä työpöytä, sen valo ja sähköpistokkeet.
 • Himmennettävät valot – maisema näkyi upeasti illallakin!
 • Avoimelle vaateräkille plussaa, sillä unohdan joskus tavaraa oven taakse kaappiin.
 • Seinällä olevista ripustuskoukuista myös plussaa: käytännöllisiä yksityiskohtia.
 • Lavuaarin leveys oli kiva: mahtui paljon purnukoita sen laidoille.
Öiset näkymät huoneen ikkunasta. Näetkö kuun Piritan yllä?

Sain kurkata muunkin kokoisiin huoneisiin. Citybox Tallinn tarjoaa sekä yhden hengen että kulmahuonettamme pienempiä ja edullisempia kahden hengen huoneita.

Lisäksi löytyy perhehuoneita, jossa nelihenkinen perhe nukkuu mukavasti. Junior sviiteissä on kokoa, mukavuuksia ja näkymiä reilummin, mutta budjettihotellin tyyliin hintaa kuitenkin maltillisesti.

Sviitissä on kokoa ja maisemia!
Pienessä kahden hengen huoneessa pääsi istumaan mukavasti ikkunalaudalle.
Perhehuoneessa jälkikasvulle on kerrossänky.

Mukavuudet Citybox Tallinn -hotellissa

Citybox näyttää tyylikkäältä hotellilta, mutta sieltäpä löytyy myös hostelleista tuttuja mukavuksia kuten yhteiskeittiö ja pesutupa.

Keittiö vaikutti hyvin varustellulta, vaikka en siellä itse kokannutkaan. Pisteitä myös talon tarjoamista kertakäyttöastioista – mekin käytimme niitä tilattuamme ruokaa Boltilla ja Woltilla.

Keittiön yhteydessä myös kahvikone sekä hyvin varusteltu välipala-automaatti, jossa näytti olevan muutakin kuin suklaapatukoita ja energiajuomaa.

Citybox hotellin keittiö
Citybox-hotellin keittiössä on tilaa sekä kokkailla että syödä.

Olin iloinen löytäessäni Cityboxista myös pesutuvan. Kiitosta nopeista pesuohjelmista ja hintaan sisältyvästä pesuaineesta, samoin nopeista pesuohjelmista: päivästä ei kulunut liian suurta osaa pyykkejä odotellessa.

Kaikista kerroksista käytävältä löytyi myös silityshuone.

Koko hotellissa oli ilmainen wifi, johon ei tarvittu salasanaa.

Omaa parkkihallia hotellilla ei ollut, mutta viereinen EuroPark (alue EP42) maksoi vain 4 euroa vuorokaudelta.

Pyykkituvassa oli niin pesukoneet kuin kuivausrummutkin. Maksaminen tapahtui näppärästi luottokortilla. Kuva: Citybox.

Citybox Tallinna – mitä lähistöltä löytyy?

Harva meistä kaupunkilomailijoista tulee hotelliin viettämään aikaa, joten kurkataanpa mitä lähistöltä löytyy:

Nähtävää

 • Citybox on meren ja kaupungin välissä. Uusi upea A- ja D-terminaalin yhdistävä silta on aivan vieressä.
 • Vanhankaupungin laidalle kävelee viidessä minuutissa.
 • Aika lähellä hotellia on uuden risteilylaivaterminaalin promenadi, josta aukeaa upeat maisemat meren suunnasta kaupunkiin ja aallonmurtajalta merelle.
Risteilylaivaterminaalin kävelypromenadi on näkemisen arvoinen. Se on pienen kävelymatkan päässä Citybox-hotellilta.
 • Arkkitehtuurimuseo on niin lähellä, että jos et ole sitä ennen nähnyt niin Citybox Tallinn -hotellissa asuessasi se kannattaa käydä katsastamassa! Lue siitä lisää täältä.
 • Cityboxin sijainti on mainio myös, mikäli haluat lähteä kävellen tutustumaan Tallinnan muuttuvaan rantaviivaan eli Kalarantaan, Patareihin ja Noblessneriin. Sinne johtavan kävelytien päähän, Kulttuurikattilan viereen on vain muutama sata metriä (karttalinkki).
Viron arkkitehtuurimuseo Tallinnassa
Arkkitehtuurimuseo on aivan Cityboxin naapurissa.
Linnahall on näkemisen arvoinen betonikolossi –sekin lähellä hotellia.

Aamiaista ja muita herkutteluja

Kaikki kaupungin ravintolat ovat helposti saavutettavissa Cityboxin keskeisen sijainnin vuoksi, joten niitä on turhaa listata erikseen. Aamupalapaikoista voisin mainita muutaman:

 • Hotellin alakerrassa on uusi aamiais- ja lounasravintola Loulou. Testasin ja totesin erittäin hyväksi! Louloun ruokalista täällä.
 • Louloun aamiainen oli niin hyvä, että tuotti vaikeuksia lähteä seuraavana aamuna testaamaan muitakin vaihtoehtoja. Rotermannista löytyi kuitenkin mm. erinomainen Levier ja suosittu leipomo Røst.
 • Boltilla tai Woltilla saatavillasi on koko kaupungin aamiaispaikat! Tilaa herkut hotellin ovelle ja syö omassa huoneessa tai yleisissä tiloissa.
Aamiaiskahvila Loulou
Uusi aamiais- ja lounasravintola Loulou yllätti positiivisesti. Tätä kannattaa testata vaikka ei edes majoittuisi Cityboxissa.

Shoppailuja

Sekä kauppakeskus Nautica että Rotermannin korttelit ovat kirjaimellisesti kivenheiton päässä. Vielä niitäkin lähempänä on lokakuussa aukeava uusi Manna-vaateputiikki, ja Treimann-sisustuskauppa, joka muutti juuri kolme kertaa entistä suurempiin tiloihin ja lähemmäs Cityboxia. Viru-keskukseen kävelee viitisen minuuttia Rotermannin läpi.

Rotermanni Tallinnassa

Citybox Tallinn / alennuskoodi

Koodilla sooloiluja20 saat varauksestasi 20 % alennuksen! Tarjous on voimassa 1.3.2023 saakka. 

Varauksen voit tehdä täällä

18 Comments

 • Anneli

  Huone hyvä, sijainti loistava. Itsepalveluautomaatti epäergonominen ja ei-käyttäjäystävällinen, huonosti toimiva kosketusnäyttö, syvä korttiaukko, josta kortin poistaminen hankalaa isokätiselle, maksupääteosan numeronäyttö minikokoa. Kiitos 20 % alennuksesta, palaan uudestaan ilman sitäkin. Huone saatiin käyttöön ennen klo 15, joten matkatavarahuonetta ei tarvittu.

  • Henna

   Nämä on hyviä huomoiota, jotka voisin välittää myös Cityboxin suuntaan! Minullakin oli koko majoittumisen ajan ainoat todelliset haasteet juuri sisäänkirjautumisautomaatilla, joten niissä ilmeisesti on haasteita.

 • m_

  Onko Cityboxissa millaiset kylpy- ja käsipyyhkeet huoneissa on? Lähinnä kiinnostaa, että onko erikseen isot ja pienet pyyhkeet. Löytyykö matkalaukkujen säilytyspaikka? Yleinen kysymys: annatteko yleensä tippiä henkilölle, joka avaa oven matkalaukun säilytykseen?

  • Henna

   Hei! Nyt en muuten ole satavarma pikkupyyhkeistä – omasta vierailustani kun on jo vähän aikaa. Suuret pyyhkeet totta kai oli, mutta kyseessä kuitenkin budjettihotelli joten voisiko olla niin että pieniä ei ole? En ole varma. Tuo tippikysymys onkin hyvä. En ole tainnut antaa. Ehkä olisi tyylikästä.

   • Tanja

    Hei! Kyllä huoneissa on pikkupyyhkeet. Hotellissa on myös maksuton matkalaukkujen säilytys muistaakseni kolmannessa kerroksessa. Ihan siinä ruokailutilaa/ keittiötä vastapäätä. Henkilökunta avaa oven ja antaa respasta kortin, jolla sinne pääsee.

 • Minna Annola

  Wautsi, itse kaipaan iltaisin televisiota, ymmärsinkö oikein, että huoneissa ei ole töllötintä??

  • Henna

   Jep, näin on. Itse taas en koskaan edes avaa hotellin (tai kodin) telkkaria joten en sitä kaipaakaan. Ymmärrän kyllä että iso investointi laittaa joka huoneeseen tv kun kyseessä on kuitenkin budjettihotelli vaikka sitä ei monesta jutusta huomaakaan.

  • Pirjo Kokko

   Kävimme tänään tutustumassa ja ihastuimme miten toimiva onkaan. Myös kahvila/ravintola oli tosi kiva alakerrassa.
   Kiitos esittelystä ja ale koodista. Sinne siis seuraavalla reissulla?.

 • Anni Majander

  Oioi. Kuulostaa oikein mainiolta paikalta.
  Huomasitko kokeilla, onko sänkyjen lukuvalo suunnattava, vai valaiseeko se vain suoraan alas?
  Tärkeä pointti sängyssä lukevalle (muuten ei tule uni).

  • Henna

   Oli suunnattava! Ja tosiaan isot pisteet minulta siitä että myös himmennettävä – olen tällainen valofiilistelijä 🙂

  • Nina

   Oliko tämä huonetyyppi double with a view? On tosiaan ihan parhaat lukuvalot, olisi kiva tietää minkä merkkiset ne ovat!

   • Henna

    Tämä oli ymmärtääkseni juuri se double with a view. Ja samaa mieltä valoista! Voin kysyä, jos sattuvat tietämään.

 • Kirsi Heikkinen

  Olipa kiva lukea tämä juttu. Sisareni bongasi tämän majoituspaikan jokin aika sitten ja varaus on tehty parin viin päähän to 21. – la 23.10.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.