Viru 21 design-kauppa Tallinnassa
Ostokset

Gate 21 ja matka designin maailmaan

Kävelin eräänä sateisena päivänä omissa ajatuksissani Virukatua myöten ulos Vanhastakaupungista: Viru-portin läpi, ja ohi kukkakaupparivistön. Siitä tulee käveltyä niin usein, että kadun kummankaan laidan puoteihin ei juuri tule kiinnitettyä huomiota… paitsi tällä kerralla!

Havahdun ajatuksistani: osuiko silmiini juuri jotain uutta? Onko tässä aina ollut tällainen kauppa? Gate 21. En ollut ennen huomannut sitä, joten sateenvarjo kiinni ja ovi auki.

Viru 21 design-kauppa Tallinnassa
Viru 21 design-kauppa Tallinnassa

Pakko taas kerran todeta, että Tallinnassa riittää yllätyksiä. Hämmästyin nimittäin melkoisesti tajutessani, että Gate 21 -nimen taakse kätkeytyy aivan uusi designkauppa. Sisään kävellessäni se oli toiminut vasta muutaman viikon.

Minua tervehtii ystävällinen pariskunta, joka osoittautuu paikan omistajiksi. Heillä olisi varmaan ollut oikeita töitäkin, mutta koska minulla oli aikaa, niin juutuin juttelemaan heidän kanssaan pitkäksi aikaa. Sain hurmaavan esittelyn heidän myymistään designbrändeistä, vaikka tässä vaiheessa en ollut hiiskunut vielä sanaakaan siitä, että minulla on tällainen sivusto ja saattaisin innostua kirjoittamaan heidän tyylikkäästä liikkeestään postauksen. Ystävällistä ja avuliasta!

Lue myös tämä: kuulin, että sama omistajapariskunta häärii myös pienen Oma Asi -liikkeen takana. Lue täältä siitä ja muutamasta muusta suloisesta Vanhankaupungin pikkuputiikista!

Viru 21 design-kauppa Tallinnassa

Varoitus designin ystäville: Gate 21 hurmaa!

Kiertelen liikettä kaikessa rauhassa ihastellen sen tyylikästä valikoimaa. Tyylikkään myymälän keskiosan tasot ja seinustojen hyllyt ovat täynnä erinomaisella maulla valittuja tuotteita – silmät ahmivat tyylikästä katsottavaa. Auttavaiset omistajat kertovat, että brändejä on ympäri maailman: Japanista, Tanskasta, Ruotsista, Virosta, Suomestakin.

Kuvat kertokoon enemmän kuin minun muutama sata sanaani. Minun kuvieni lisäksi kannattaa katsoa Gate 21:n tyylikäs Instragram-tili. Tuotteita ihastellessani minua ilahdutti sekä hyvinkin kohtuullisen tuntuinen hintataso että mielenkiintoinen valikoima. Esillä oli paljon sellaista, mihin en ollut aikaisemmin törmännyt. Se on minusta aina mukava yllätys. Valikoiman poiminut henkilö oli osannut löytää uniikkeja, kiinnostavia juttuja.

Viru 21 design-kauppa Tallinnassa
Viru 21 design-kauppa Tallinnassa
Viru 21 design-kauppa Tallinnassa

Minun makuuni olivat aivan erityisesti minimalistiset rannekellot, mutta mieleni olisi tehnyt kotiuttaa myös orgaanisia käsisaippuoita ja ihastuttavan vaaleanpunaisia mukeja hiehkuroisine korvineen.

Sovittelin jalkaani myös huippuhauskan näköisiä mustavalkoisia nilkkasaappaita, mutta voi miten jäikään kutkuttamaan että minun suomalaisugrilaisen jalkani oli veistetty kovin erilaisella lestillä kuin nämä ruotsalaiset hienoudet. Ainoa lohtu oli, että rahat säästyi. Muuten en olisi ehkä malttanut millään luopua niistä.

Viru 21 design-kauppa Tallinnassa
Viru 21 design-kauppa Tallinnassa

Parhaan käsityksen Gate 21:n valikoimista saat kurkkaamalla heidän Instragramiinsa.

Keväällä 2020 aukioloajoissa voi vielä olla jotain koronapoikkeuksia, joten kannattaa tarkistaa ne heidän Facebook-sivuiltaan, mutta tällä hetkellä puoti näyttäisi olevan auki joka päivä kello 12–18

Osoite on Viru 21 (siitä nimi, kun ollaan Viru-portin vieressä, talossa numero 21).  

Kuva: Gate 21
Kuva: Gate 21

2 Comments

    • Henna

      Jep, sama täällä! Listalla oli paljon jo entuudestaan, ja nyt matkustuskiellon aikaan lista sen kun vaan pitenee. Mukavaa nojatuolimatkailua Nora!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.