Uusia asuinataloja Noblessnerin alueella Tallinnassa

Kaupunginosat,  Tallinna

Uutta ja tulevaa Tallinnassa: Noblessner

Suuntasin tänään kohti kovalla kyydillä Tallinnan länsilaidalle rakentuvaa Noblessner -nimistä telakka-, satama- ja asuinaluetta. Päädyin alueelle lähes vahingossa, mutta voi mikä yllätys siellä kohtasikaan! Valtava määrä rakennuskoneita ja -miehiä täydessä touhussa rakentamassa mahtavan näköisiä uusia asuintaloja ja muuta kiinnostavan näköistä. Alueella toimii jo vierasvenesatama, ja kesällä käytössä oleva tapahtumakeskus ja kesäravintola, mutta meiningistä päätellen tulossa vaikka mitä uuttakin.

Edit 2020: Noblessner heräsi ruususen unestaan! Lue tämä pitkä postaus kaikista alueen näkemisen arvoisista paikoista. Niitä on paljon! 

Noble cafe hienolla Noblessnerin alueella Tallinnassa
Tässä komeassa entisessä teollisuushallissa on ollut ainakin jo viime kesänä kesäravintola, joka luultavasti herää henkiin taas ensi kesänä.

Noblessner’in alueesta kuullaan vielä!

Minulla oli kävelykaverina mies ja tytär. Heiltä alkoi (taas kerran) usko loppua, kun raahasin heitä mitä merkillisimmille teollisuusalueen kulmille. Tykkään tällaisista rähjäisistä alueista – niissä riittää ihmeteltävää ja kuvattavaa. Talven hiljaisuus ja karuus antoi tällekin paikalle vielä oman säväyksensä. Esim. Tripadvisorin kuvista voi nähdä, että alueella oli ainakin viime kesänä ihan superhoukuttelevan näköinen kesäkahvila. Nyt asian voi päätellä vain kylteistä.

Taloja tuntui nousevan kuin sieniä sateella, joten aika varmaa on että palvelut seuraavat perässä. Uskonkin, että ehkä jo tulevana kesänä paikalta löytyy kiinnostavia uusia ravintoloita tai kahviloita. Noblessner on lähellä Lennusadam-merimuseota, joten ainakin kesäiseen aikaan sinne kävelee helposti keskikaupungista.

Noblessner Tallinna

Tämä osa Noblessner’in aluetta tuntui rakentuvan nyt kovimmalla vauhdilla. Talo näytti niin hienolta, että innolla odotan mitä siihen tulee. Tällaisen sivuston löysin, aikamoisen uuden alueen Tallinna näyttäisi saavan. Toivottavasti väliin jää kuitenkin myös vanhoja rakennuksia kuten vaikka Telliskiven alueella. Juuri sellaiset jutut tekevät tästä kaupungista niin persoonallisen.

Muuta katsomisen arvoista samalla suunnalla

Jos haluat tehdä pidemmän päiväkävelyn, voit käydä ensin vaikka tsekkaamassa kiinnostavan näköisen Voltan alueen. Vanhoihin teollisuusrakennuksiin nousee upeita loft-asuntoja ja muutakin kiinnostavaa. Täältä on myös lyhyt matka Kalamajaan, jossa voit vaikka juoda kahvit T35 leipomossa. Käytiin siellä kerran aamiaisella. Paikka on paikallisten suosiossa, mutta itse en ihastunut siihen niin paljon että kirjoittaisin siitä omaa postausta. Yhden visiitin arvoinen paikka se kyllä on!

T35 Bakery Kalamaja Tallinna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

One Comment

  • marizon ilogert

    Real good info can be found on web blog. ”I don’t know what will be used in the next world war, but the 4th will be fought with stones.” by Albert Einstein.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.