Yleinen

Haluatko sponsoroida Sooloiluja-sivustoa – ilman, että se maksaa sinulle mitään?

Sooloiluja on epäkaupallinen sivusto. Lukijan kannalta se tarkoittaa sitä, että täällä ei ole mainosbannereita eikä kaupallisia yhteistyöpostauksia. Miksi näin? kerron kohta lisää.

Minun, eli Sooloiluja-sivuston ylläpitäjän Henna Mikkilän kannalta se tarkoittaa, että sivusto ei tuota minulle suoraan mitään rahallista hyötyä. Epäsuorasti olen kyllä ansainnutkin sivustollani, sillä sen ansiosta olen solminut kertaluontoisia yhteistyökuvioita mm. Tallinkin ja Bypias-nimisen brändin kanssa. Sivuston sisältöön ne eivät ole kuitenkaan vaikuttaneet millään tavalla.

Toisinaan saan skeptistä palautetta. Joillekin tuottaa vaikeuksia uskoa, että tekisin tätä ilman rahallista korvausta. Se on ymmärrettävää. Toisaalta olen saanut myös kannustusta: monen lukijani mielestä olisi oikein, että hyödylliseksi koettu sivustoni myös tuottaisi minulle jotakin.

On siis aika puhua hiukan rahasta!

TOP 5 tallinnavinkit Matkamessuilta
Minä Tallinkin osastolla vuoden 2020 Matkamessuilla. Klikkaa kuvaa, jos haluat lukea siitä lisää.

Epäkaupallinen – miksi?

Sooloiluja on epäkaupallinen, koska startatessani päätin niin. Sivustoni kivijalkaan valettiin seuraavat periaatteet:

 • Sivustolle ei tule mainoksia.
 • En tee kaupallisia yhteistyöpostauksia, joissa joku maksaisi minulle siitä että kirjoittaisin hänen tuotteestaan tai palvelustaan. Valitsen käymäni kohteet itse, enkä yleensä ota yrityksiin ennalta yhteyttä. 
 • Maksan itse kaiken, mistä kirjoitan: ruokani, juomani, sisäänpääsyni ja majoittumiseni. Koen sen olevan ainoa tapa arvioida, että hinta ja laatu ovat oikeassa suhteessa.

Näistä olen pitänyt kiinni, ja aion pitää jatkossakin.

Bypias-brändin kuvauslokaatioiden etsintä on yksi esimerkki sivustoni kautta saadusta yhteistyöstä. Klikkaa kuvaa, jos haluat lukea siitä lisää.

Miten minulla on muka varaa tällaiseen?

Oletko lukenut tämän pidemmän tarinani siitä, miten päädyin potkujen kautta Airbnb-majoittajaksi, perustamaan tämän sivuston ja Tallinnatärpit-ryhmän?

Minulla on kaksi asuntoa lyhytaikaisessa vuokrauksessa Airbnb:n kautta. Niistä saamani tulot ovat pääasiallinen tulonlähteeni. Alunperin Sooloiluja-sivuston oli tarkoitus olla pieni kohdeopas Airbnb-asunnoissani asustaville, mutta se levisi nopeasti laajempaankin käyttöön. 

Airbnb vaatii minulta läppärillä vietetyn ajan lisäksi satunnaista pyykkäystä, silitystä ja siivoamista, joten aikaa on liiennyt Sooloiluja-sivuston ylläpitoonkin. Alkuperäinen tarkoitus, eli reissuvinkkien antaminen Tallinnan asukkailleni on tietysti edelleen tallella. Koronan vuoksi Airbnb-kalenteri tietysti tyhjeni ja tulot romahtivat, mutta luotan siihen että majoittujatkin taas palaavat. 

Klikkaa itsesi tänne, mikäli haluat nähdä Airbnb-asuntoni. 

Etkö voisi myös tienata Sooloiluja-sivustolla?

Tähän kysymykseen olen saanut vastata sivuston alkutaipaleelta asti. Homma oli ensin niin vaatimatonta, että en pitänyt kysymystä ollenkaan relevanttina. Tämähän oli vain mukava harrastus muiden askareideni ohella.

Sivuston lukija- ja sisältömäärien kasvaessa on kuitenkin myönnettävä, että työmääräkin on lisääntynyt melkoisesti. Vaatimattoman alun jälkeen on ollut myös pakko siirtyä mm. suuremmalle serverille, jotta sivusto kestäisi lisääntyneet lukijamäärät. Minun on myös tarvinnut aika ajoin ostaa teknistä tukea. Tämä kaikki tarkoittaa laskuja minulle.

Olen siis tilanteessa, jossa minulle tulee tasaisesti kuluja, mutta edelleen – alkuperäisen periaatteeni mukaisesti – ei mitään tuloja. Periaatteistani en halua luopua, eli edelleenkään en aio tehdä kaupallisia yhteistyöpostauksia, vaikka saankin ehdotuksia tasaiseen tahtiin. Myöskään mainosbannereita en sivustolle halua, sillä haluan lukija näkevän ruudullaan ottamiani kuvia kirjavien mainosten sijaan. Mitä muita vaihtoehtoja siis olisi?

Tallinnatärpit
Myös Tallinnatärpit Facebook-ryhmän ylläpito on aikaavievää puuhaa. Sekin on täysin epäkaupallinen, eli hommassa ei ole minulle mitään ansaintalogiikkaa.

Olisiko tässä ratkaisu?

Olen siis miettinyt muita tapoja saada sivustosta taloudellista tuottoa – ainakin sen verran, että saisin kustannukset katettua. Eikä sekään ihan väärältä tunnu, että saisin vähän ylimääräistäkin tuloa. Sehän tarkoittaisi sitä, että minulla olisi varaa keskittyä entistäkin enemmän lukijoitani kiinnostavan sisällön tuottamiseen!

Erilaisia vaihtoehtoja etsittyäni löysin vihdoin sellaisen, jossa saattaisi olla ideaa. Se olisi sellainen, että postaukseni olisivat edelleen aivan samanlaisia kuin nykyäänkin: menisin käymään paikoissa, ja kirjoittaisin niistä sitten jutun mikäli pitäisin näkemästäni. Myös sivuston ulkonäkö pysyisi ennallaan, eli omien kuvieni lisäksi ei tulisi muiden tekemiä mainoksia. Se ei itse asiassa näkyisi sivuilla oikeastaan mitenkään…

Booking.com

Näin sinäkin voit tukea Sooloiluja-sivustoa!

Ratkaisun tarjosi hotellivaraussivusto Booking.com! Sen kautta kuka tahansa voi sponsoroida Sooloiluja-sivustoa ilman, että siitä koituu hänelle itselleen mitään lisäkustannuksia. 

Homma menee näin: kun varaat minkä tahansa majoituksen sivustollani olevan Booking.com-linkin kautta, niin pieni osa majoittumisen hinnasta tilitetään minulle. Siinä kaikki!

Yöpymisen hinta on sama, menetpä Booking.comiin suoraan tai Sooloiluja-sivuston kautta. Ainoa ero on se, että täällä olevan linkin kautta autat minua saamaan korvausta työstäni – ja samalla Sooloiluja-sivustoa kehittymään! Minä maksan tulosta tunnollisesti veron Suomeen – aivan kuten teen Airbnb-tulostakin. 

Miltä kuulostaa? Kuuntelen mielelläni palautetta. Ja jos idea kuulostaa hyvältä, voit ryhtyä saman tien katsomaan majoitusta tämän linkin kautta. 

Booking.com

72 Comments

 • Susanna

  Luen blogiasi satunnaisesti mutta tiedän itse bloggaajana miten kalliiksi harrastus voi tulla joten ilman muuta käytä tätä mahdollisuutta

  • Henna

   Tosi kivaa että luet Susanna – kiitos! Ja erityisen lämmin kiitos kannustuksesta. Kyllä tähän tosiaan alkaa rahaakin mennä – ja ennen kaikkea aikaa. Olen niin iloinen, että olen jo nyt saanut varauksia linkkini kautta, eli jossain kohtaa tilillekin voi tulla muutama kymppi! Ihanaa kesän jatkoa sinulle.

 • Merja

  On erittäin ystävällinen teko sinulta kysyä tätä asiaa lukijoilta! Hauskasta harrastuksesta on tullut sinulle hauska työ, joka tuottaa iloa ja hyötyä monille ihmisille. Kyllä siitä pitää korvausta saada, ilman muuta! Minun mielestäni Booking-yhteistyö olisi luontevaa, ja se voisi tuoda sinulle lisää uusia työkeikkoja, lisätä tunnettuuttasi. Mainokset sotkisivat kauniiden sivustojesi ulkoasua, niitä kun ei voi kuratoida.

  • Henna

   Kiitos kommentistasi Merja – arvostan todella! Pidän ihan huipputärkeänä aitoa dialogia lukijoiden kanssa, ja haluan todellakin pitää sivuston sellaisena, että sinne on mukava tulla jatkossakin. Olen ihan samaa mieltä mainoksista – sellaisia perinteisiä bannereita ei Sooloiluja-sivustolla tulla näkemään. On siis pohdittava tarkasti ennen kuin otan enemmän askelia kaupalliseen suuntaan. Meiningin on pysyttävä aivan samana kuin tähänkin saakka. Myös minulle! Haluan edelleen vaeltaa randomisti ympäri kaupunkia ja kirjoittaa sitten näkemästäni teille.

 • Kirsi

  Yhdyn muihin kommentoijiin, hyvä idea. Yritän muistaa jatkossa bookingin hotellivaraukset tehdä sinun sivusi kautta. Vähän olenkin jo Tallinnan hotelleja elokuulle haarukoinut, nyt teen varauksen tätä kautta. Ja jatkossa kaikki toivoakseni muuallekin maailmassa suuntautuvien matkojen majoitukset. Laita tuo linkki jotenkin selvään paikkaan täällä blogissa.

  Ilman muuta olet oikeutettu korvauksiin ja palkkaankin. Yhteistyöpostaukset ovat tosiaan vähän kyseenalaisia, mutta esim. laivayhtiön kanssa voisi jonkun diilin tehdä.

  • Henna

   Huippukivaa kuulla, että varaaminen minun linkkini kautta kuulostaa hyvältä idealta – lämmin kiitos sinulle Kirsi! Ja ihan samaa mieltä olen noista yhteistyöpostauksista, en vaan kertakaikkiaan ole itse niiden ystävä. Ja edelleen samaan mieltä myös siitä, että yhteistyöt laivayhtiöiden kanssa voisi olla kiva idea, kunhan siitä tulee hyötyä kaikille lukijoille. Sitä voisin alkaa kysellä.

 • Tarja Piilola

  Hyvä idea, käytän paljon bookingia muutenkin. Seuraavalla Tallinnan vierailulla voisi tietysti majoittua sinun airbnb:ssäsi.

  • Henna

   Lämpimästi tervetuloa meidän asunnolle! Ja kaunis kiitos, jos tosiaan muistat mennä Bookingin sivulle minun sivuston kautta. Olen niin iloinen, että tämä ajatus otettiin niin positiivisesti vastaan.

 • Mia Vieljoki

  Mä käytän Booking.comia muutenkin pääasiassa yöpymistä varatessani, joten enemmän kuin mielelläni teen tästä eteenpäin varaukseni Sooloilujen kautta?

  • Henna

   Kuulostaa aivan ihanalta – lämmin kiitos Mia! Minä puolestani lupaan, että jatkossakin tulee kiinnostavaa luettavaa teille ihanille seuraajilleni.

 • Henri

  Hei, kehoitan tutustumaan mm. Googlen mainontaan. Kun lisäät mainospaikan sivuillesi, siellähän sitten näytetään pääasiassa niitä mainoksia jotka kävijät haluavat nähdä ja pääset sitä mainosarsenaalia myös itse rajaamaan. Tuskin mainospaikka kenenkään lukukokemusta häiritsee, jokainen ymmärtää että et voi tätä loputtomiin tehdä ”for free” vaikka hauskaa onkin. Tämän sivuston näyttökerroilla olisit jo tienannut mukavan summan ja maksanut sillä ainakin näistä teknisistä tuista ja muista systeemeistä. Nyt olet erinomaisen pohjatyön tehnyt ja satoa voi alkaa keräämään. Nyt vaan oikeasti mietintämyssy päähän miten ne korkeimmat päärynät saisi sieltä puun latvasta, näyttävät olevan mallia kypsä! 😉

  • Henna

   Ystävällisiä ehdotuksia, kiitos kovasti Henri. Aloittelen nyt kuitenkin tällaisilla varovaisilla ”pikkupäärynöillä” – ja toivon että pääsen jatkossakin tekemään yhteistyötä erilaisten kiinnostavien yritysten kanssa sivuston ulkopuolella.

  • Henna

   Mahtavaa kuulla, että tämä teidän ihanien lukijoiden mielestä hyvä idea! Olen niin iloinen. Ja parasta on, että se tavallaan on saman tien käynnissä, eli tuo linkki Bookingiin toimii saman tien. Kiitos Anna!

 • Virpi

  No ihan loistavaa, jos löysit ratkaisun, mikä itseäsi tyydyttää. Ja meistä varmaan suurin osa on käyttänyt juuri Bookingia varauksia tehdessään, että hyvin voidaan linkkisi kautta ne jatkossa tehdä. Toteuta ihmeessä nuo muutkin vinkit, ja vielä Hennan johdolla Tallinna haltuun maksulliset kävelykierrokset!

  • Henna

   Olet ihanan kannustava Virpi, lämmin kiitos! Ja ekstrakiitos sinulle vielä aktiivisuudesta. Olen niin iloinen, että jaksat lukea, kommentoida ja olla aina iloisesti menossa mukana. Arvostan kovasti!

 • Leena Hallamaa

  Erinomainen ehdotus! Ilman muuta kannatan ja ehdottomasti varaan majoitukset Tallinnaan ja laajemminkin Viroon tätä kautta. Varsinkin, kun tuli hankittua prätkä keväällä ja hinku on kova lähteä kiertämään Viroa. Sinun kannattaa nostaa tämä majoituskuvio etusivulle tosi näkyvälle paikalle, ettei se vaan unohdu meiltä seuraajiltasi, kun innoissamme tohotamme varatessamme lauttamatkoja ja majoitusta. Teet fantastista duunia, kun jaat upeita tärppejä meille seuraajillesi. Kiitos siitä, Henna! btw…miksi et yrittäisi saada samanlaista diiliä lauttayhtiöiden kanssa? Ne tekevät sitä maakuntien matkatoimistojen kanssa jatkuvasti.

  • Henna

   Kiitos ihanan kannustavasta ja positiivisesta palautteesta Leena! Ja tosiaan ihan hyvä pointti, että pitää muistaa viljellä noita linkkejä postauksiin – ehkä jopa vanhoihin, jotta pysyy tämä mahdollisuus mielessä. Ei varmaan olisi yhtään hassumpi idea kysellä laivayhtiöiltä, josko heillä olisi jotain tällaisia kuvioita olemassa. Nekin olisivat tavallaan lukijoille palvelua, että voi suoraan sivulta klikata varaamaan reissua. Laitan mietintämyssyyn – ja kiitän vielä sinua hyvistä ideoista!

 • Jaana Liikanen

  Mä nostan hattua ja kunnioitan Hennan periaatteellisia päätöksiä olla lähtemättä ”kaupalliselle” linjalle Sooloiluja sivuston kanssa. Mainostamalla Tallinnan kohteita ruokapaikoista kauppoihin tai museoista kuppiloihin tekisi hallaa Hennan niin taidokkaasti ja aidosti kirjoittamilleen tarinoille. Pian alkaisi kuulua kommentteja, että väritetäänkö näitä tarinoita mainostajien sanoilla. Se, jos mikä, olisi pahinta palautetta tämän sivuston upealle sisällölle.

  Mutta jonkinmoisen ansainnan kyllä soisin Hennalle tämän Sooloiluja sivuston ylläpitämisestä. Olkoon Booking.com ensiaskel siihen suuntaan. Ja seuraavaa booking varaustani tehdessä, aion klikata Hennan linkkiä. Minusta Booking ja kenties laivavarustamojen mainokset olisivat ok. Nehän vain mahdollistavat ja helpottavat matkantekoa Tallinnaan… matkatarinat ja -tärpit napataan sitten Hennalta. Tsemppiä Henna sooloiluihin ??

  • Henna

   Voi Jaana miten ihanaa palautetta, arvostan ihan superpaljon! Ja olen kyllä kanssasi hyvin samalla linjalla noista kaupallisista postauksista. Siinä olisi itsekin vaikeaa pitää itsensä puolueettomana, jos tietäisi saavansa yhteistyöstä rahaa. Kyllä tämä valitsemani linja pitää! Ihanaa kesää sulle Jaana.

  • Henna

   Tosi kiva kuulla, että idea tuntuu hyvältä! Ja juuri tuo on ajatuksena: riippumattomuus ja omien polkujen kulkeminen pitää säilyä aivan vanhaan malliin.

  • Henna

   Voi miten mukavaa kuulla! Kaunis kiitos. Minustakin tämä tuntui vaivattomalta ja huomaamattomalta tavalta – olen ihan huippuiloinen kuullessani, että sinä ja muutkin olette samaa mieltä. Tästä on hyvä jatkaa!

 • Tiina

  Olen ollut pitkään Bookingin Genius-asiakas ja jatkossa aloitan varauksen mielelläni Sooloiluja-sivustosi kautta. On ollut ilo lukea korkea tasoisia postauksiasi, joista on saanut valtavasti tietoa viehättävästi Tallinnasta.
  Kun tuottaa näin korkea tasoista sisältöä, olisi mielestäni väärin, ettei siitä saisi mitään taloudellista hyötyä. Mielestäni siinä ei ole mitään väärää. Päinvastoin 🙂

 • Hanne Lindström

  Mä aattelin että johdattelun jälkeen päädytään siihen että voisiko sulle maksaa – ja aattelin että tosiaankin voisi! Tallinnan matkat sen jälkeen kun aloin seurat sun hurmaavan ihania postauksia ovat olleet parempia: suunnitellumpia ja kiinnostavampia. Ehdottomasti ten hotelli varaukset tämän kautta, tosin ensi kerralla yritän tulla päivinä jolloin sun airbnbee on vapaa. Oot ihan huippu.
  Ja vielä mainoksista. minusta olisi aivan ok että niitä olisi, koska eihän kukaan voi ajatella että teet tätä hommaa vuodesta toiseen ilman mitää palkkioita.

  • Henna Mikkilä

   Olen ihan otettu tällaisesta palautteesta – sydämellinen kiitos Hanne! Jos joku todella saa mun postausten avulla enemmän reissustaan irti, niin se kyllä tuntuu ihan mielettömältä. Jotain sellaista aikoinani toivoin, kun blogini aloitin – siksi sen kuuleminen tuntuu niin superhyvältä. Ja olisi ihanaa saada sut vieraaksi vintilleni! Olet lämpimästi tervetullut. Toivottavasti kalenterista löytyy vapaata.

 • Päivi Moilanen-Simou

  Miten sinua tai paremminkin blogiasi tai sivustoa voisi sponsoroida siinä tapauksessa että käyttää majoitukseen pääasiassa Airbnb:n kautta tehtäviä varauksia…..itse en voi liikuntaesteisenä vuokrata omistamaasi asuntoa 🙁 Aiemmin käytin paljon Booking comia mutta nykyisin löydän parempia ja laadukkaampia majoituksia edullisemmin Airbnb:n kautta. Ehdottomasti olen kuitenkin sitä mieltä että olisit korvauksen ansainnut tekemästäsi valtavasta ja hienosta työstä

  • Henna

   Voi miten ystävällinen kommentti ja ajatus Päivi. Ja olen itse ihan samoin siirtynyt lähes kokonaan pois hotellien maailmasta Airbnb:n suuntaan. Mitä taloudelliseen tukeen tulee (voi miten hyvältä tuntuukaan, että joku edes ajattelee moista!)… olen tässä ottamassa varovaisia ensimmäisiä askeleita kaupallistamisen suuntaan, joten en ole ajatellutkaan moista. Arvostan ajatustasi kovasti, ja pistän sen mietintämyssyyn. Ehkä jonain päivänä keksin jotain muutakin. Siihen saakka nauti sinä sivuston sisällöstä – ja minä teistä ihanista ihmisistä, jotka viihdytte juttujeni parissa!

 • kaarina piispanen

  Olet niin paljon tehnyt Tallinnan ja matkailijoiden eteen että aika kauan saat kerätä rahaa ennen kuin olet edes omillasi 🙂
  Eli oikein hyvä idea ja hieroppa lisää niitä älynystyröitä ja keksi muitakin ansaitamahdollisuuksia 🙂

  • Henna

   Nyt täyttyy kyllä sydän onnesta ja ilosta, kun saa näin ihanaa palautetta. Kaunis kiitos Kaarina! Paras kannustin on kyllä se, että te ihanat lukijani jaksatte näitä sepustuksiani lukea. Ja ehkäpä minä keksin vielä muitakin vastaavia: sellaisia, joiden takia ei tarvitse tehdä mitään kompromisseja sisältöön. Nyt uskallan niitä miettiä, kun saan näin positiivisia terveisiä.

 • Jouko Kuisma

  Varmaan ihan OK tuo booking.com -idea, vaikka tulo voi kyllä jäädä pieneksi. MInä en itselleni Tallinnaan varauksia tee, koska on oma asunto. Aika moni majoituksen tarvitsija on kuitenkin tottunut varaamaan bookingista, muistaisivatkohan mennä sivujesi kautta? Ja vielä joiltakin hotelleilta maailmalla kuulemani viesti on, että kun hotellit maksavat bookingille provikkaa jopa 20 %, ainakin perhehotellit toivoisivat varausta suoraan omilta nettisivuiltaan. Minä kyllä sietäisin kohtuullisen määrän mainoksia sivuillasi, kunhan ne ja blogisi ovat selvästi erillään toisistaan.

  • Henna

   Itse taas koen, että mainosten takia voisi tulla tilanteita joissa joudun tekemään sisältöön kompromisseja ottaessani huomioon mainostajien intressejä. Siinä on myös se haaste, että mainoksia pitäisi myös myydä ja hallinnoida – se aika olisi pois sisällön tuottamisesta. Minä kun teen tätä aivan yksin, haluaisin käyttää kaiken mahdollisen ajan itse kiinnostavan sisällön luomiseen. Ja tietysti paikkojen koluamiseen, jotta on mistä kirjoittaa! Ymmärrän kyllä hyvin pointtisi, ja olen itsekin tästä tietoinen.

 • IE

  Turhaan huolehdit Henna, olet kirjoittanut upeita tejkstejäsi meille kaikille Viron ja Tallinnan ystäville jo niin pitkään, että olet ehdottomasti ansainnut hieman hyvää itsellesikin. Siinä mielessä linkkisi Booking.comiin on aivan paikallaan.

  Eikä sekään olisi mitenkään yliammuttua, että toisit sivuillesi sponsoroitua materiaalia tai lisäisit mainoksia. Hyvä ja ansiokas työ ansaitsee aina hyvän korvauksen, ja jos joku, niin juurikin sinä olet sen ehdottomasti ansainnut. Sydämellinen kiitos! <3

  • Henna

   Kiitos ystävällisestä ja kannustavasta palautteesta! Itse koen tuon sponsoroidun sisällön vähän ongelmalliseksi myös siksi, että sellaisen suunnittelemiseen menisi ehkä enemmän aikaa kuin spontaanien omien postausten. Niissä kun vaan lompsin menemään kamerani kanssa, ja kerron sitten näkemästäni muillekin. Toistaiseksi se on ainakin tuntunut parhaalta tavalta, mutta voi hyvin olla että tulevaisuudessa tulee mieleen tehdä muitakin juttuja. On tosi kiva tietää, että sellaisetkaan eivät teidän lukijoiden mielestä olisi ihan huonoja ajatuksia.

  • Henna

   Superkiva kuulla, että ajatus tuntuu hyvältä. Näin sen itsekin näin: mahdollisimman vähän vaivaa kenellekään. Kiitos sinulle!

 • Marita

  Hyvä idea, teen jatkossa mielelläni sivustosi kautta. Ja kiitos Tallinnatärpeistä! On hienoa saada asiallisia ja positiivisia suosituksia kuin että keskityttäisiin kertomaan esim. kahviloiden /ravintoiden epäkohtia ja varoituksia mihin ei kannata mennä. Tässä pätee se että jollei ole hyvää sanottavaa, ei tarvitse sanoa mitään. Olen löytänyt monta hyvää vinkkiä Tallinnatärpeistä. Kiitos?

  • Henna

   Kiitos positiivisesta palautteesta! Hienosi kiteytät sivustoni ajatuksen – juuri kuvailemallasi tavalla yritän tätä hommaa tehdä. Mahtavaa on se, että Tallinnassa kyllä riittää positiivista kerrottavaa.

 • Hannamari

  Loistava idea! Ehdottomasti iso peukku sille, että saisit edes hiukan tuloja ihan huippuhienoista ja kiinnostavista vinkeistä??

  • Henna

   Tosi kiva kuulla, kiitos Hannamari! Tämä Booking-kuvio tuntui tosi oikealta, siinä kun minun ei tarvitse ottaa mahdollisia yhteistyökumppaneita tai muita mitenkään huomioon, vaan voin jatkaa omien polkujen lompsimista ja niistä kertomista ihan vanhaan malliin.

 • Maarit - niceMatkaaja

  Go for it! Nostan hattua sulle, ettet ole pilannut blogiasi mainoksilla, vaan olet rohkeasti kulkenut omaa mainiota tietäsi. Harvinaista herkkua blogiviidakossa, jossa milloin kukin kehuu mitäkin sponssiaan maasta taivaaseen. Ilmaisena matkatoimistona toimiminen ei kuitenkaan tuo leipää pöytään, joten ehdottomasti olet oikeutettu nappaamaan osasi. Ja tämähän kuulostaa kelpo tavalta – ei ole keltään pois. Onnea ja menestystä – toivottavasti Bookingin kautta kilahtaa tilillesi useampi euronen ?.

  • Henna

   Kiitos huippumukavasta kommentista Maarit! Hienosti kiteytit sen, mitä hajanaisesti olen itse blogistani ajatellut. Juuri kuvailemallasi tavalla minä tätä hommaa haluan tehdä – jatkossakin. Minustakin tuo Booking-kuvio on mainio siksi, että se on niin vaivaton.

 • Suvi

  Ehdottomasti sinun pitäisi saada palkkaa tästä blogista! ? Toivottavasti keksit muitakin tapoja, sillä tulot, mitä saisit tästä eivät varmasti vastaa työn määrää. Ymmärrän kuitenkin hyvin ajatuksesi, että on helpompi arvioida paikkoja rehellisesti ilman, että saa siitä korvausta. Ja siksi seuraankin blogiasi ja otan tärppisi käyttöön! ❤️ Blogeja joissa joka toinen postaus on kaupallinen yhteistyö ei tule enää seurattua. Kiitos ihanasta blogistasi, jonka avulla Tallinnasta on löytynyt paljon uusia puolia ?

  • Henna

   Ihanaa palautetta Suvi – lämmin kiitos sinulle. Hyvin samalla tavalla minäkin nuo kaupalliset yhteistyöpostaukset näen. Siksi tämän oman polkuni alunperin valitsin. Sen verran tukeva kivijalka se on, että siltä en kyllä tule lipsumaan. Plus että oman reissaamisen kannalta on huippupaljon hauskempaa, että saa kulkea ihan vapaasti omia polkujaan ja käydä vain siellä missä oikeasti huvittaa.

   • Suvi

    PS. Luin näitä kommentteja ja jäin miettimään mahdollista yhteistyötä laivavarustamoiden kanssa samaan tyyliin kuin booking.com. Jos esimerkiksi sivujesi kautta voisi varata matkoja Tallinnaan, niin mielestäni siinä ei olisi mitään sellaista, joka voisi harmistuttaa lukijoita. Varsinkin, jos matkoista saisi alennusta 🙂 Varustamoitakin on vain kolme, joten jos kaikki olisi edustettuna, saisi jokainen itse valita mieleisensä. Toki tämän pitäisi tarkoittaa sitä, että sinulta ei edellytettäisi postauksia ko. yhtiöistä, koska se taas veisi aikaa muulta sisällöltä ja voisi käydä lopulta raskaaksi… Hankala kuvio kaikenkaikkiaan, mutta toivon todella, että asia ratkeaa sinulle edullisella tavalla <3

    • Henna

     Kiitos että pohdit mahdollisia kuvioita ja sparrailet kanssani – arvostan kovasti! Jossain vaiheessa voisi tosiaan ottaa laivayhtiöihin yhteyttä ja kuulostella heidänkin ajatuksiaan. Tärkeintä todellakin on juuri tuo mitä sanoit: haluan jatkossakin käyttää aikaa ennen kaikkea Tallinnassa kiertelyyn ja siitä kirjoittamiseen. Sitä ei saa mitkään kaupalliset kuviot horjuttaa, eikä viedä siltä myöskään aikaa.

  • Henna

   Kiitos Matti! Ilahduttaa kovasti, jos ajatus tuntuu muidenkin mielestä hyvältä. Nyt sen ehdottaminen ei jännitä enää yhtään 🙂

  • Henna

   Olen tosi iloinen kuullessani, että tämä on teidän ihanien lukijoidenikin mielestä hyvä idea. Lämmin kiitos Eija!

 • A-M Heinonen

  Anna palaa vaan Henna! Booking.com diili ei ole keneltäkään poissa. Mun ainoa epäilyni on että se ei tuo sulle kunnollisia tuloja. Eli edelleen miettisin miten muuten voisit saada tuloja a) kattamaan kulujasi b) tekemästäsi työstä. Mä olen matkustanut ns seurassasi melkein koko viimeisimmän(kin) reissuni. Eli ei ole tarvinnut keksiä pyörää uudelleen vaan olen napsinut x-tärppiä niiden satojen ellei kohta jo tuhansien joukosta, joita olet blogissasi ja fb’ssa jakanut. Taas kerran iso ja lämmin kiitos sinulle! Ja toivottavasti myös jostain sitä fyffeekin. Jos sun blogissa tai jossain olis joku täppä, jota klikkaamalla vois lahjoittaa suoraan sulle x-rahaa, niin tekisin sen.

  • Henna

   Mulla on täällä ilon kyynelet silmissäni kun näitä kommentteja luen – voi miten ystävällisesti osasitkaan sanasi asetella. Sydämeni pohjasta kiitos! Ja sinulle vielä erityiskiitos siitä, että olet niin ihana aktiivinen ja jaksat kommentoida. Se on tosi mukavaa. Tunnen, että en kirjoittele näitä vain itselleni.

 • Riitta

  Hyvä idea ja ei mainokset sotke sivujen ulkonäköä eikä kaikki mainokset häiritse lukemista.
  Kun helposti löytää linkin booking sivuille, sinun sivujen kautta, niin sehän käy helposti samalla kun miettii missähän kävisi tällä matkalla!
  Tykkäisin tästä vaihtoehdosta !

  • Henna

   Onpa mukavaa kuulla! Jännitin oikein tosissani, että miten tämä ajatus otetaan vastaan. Nyt on iloinen ja huojentunut olo. Kiitos sinulle Riitta!

 • Tiina Auranen

  Hyvä idea!
  Tarkoitus oli varata majoitus keväällä sinulta, mutta sitten tuli koronakurimus! Tsemppiä tulevaan kesään ja kiitos ihanista ja hyödyllisistä postauksistasi.
  T: Tiina

  • Henna

   Kiitos itsellesi Tiina! Olet lämpimästi tervetullut joku toinen kerta. Nyt on vielä varauskalenterissa paljon tyhjää, ja yleisen hintatason pudottua niin paljon oli vielä pakko lähteä alennusmyyntiinkin mukaan. Koskaan ei ole Tallinnaan reissaaminen ollut niin edullista kuin nyt 🙂

 • Hannu Lampi

  Kuulostaa oikeudenmukaiselta. Booking comin kautta olen hotelleja varannut. Voin hyvin tehdä sen myös sivustosi kautta. Vaikuttaako genius tason alennukset mitenkään?

  • Henna

   Kaunis kiitos Hannu! Varaajan genius-tasot ja muut eivät vaikuta mitenkään. Sinä maksat aivan saman hinnan kuin suoraan Bookingin sivulle mennessäsikin – ainoa ero tosiaan on se, että mikäli menet sinne minun linkkini kautta, niin pieni osa varauksesi hinnasta rapsahtaa minulle. Tuntuu kovin hyvältä, jos näin tosiaan kävisi. Ihan ensimmäistä kertaa olen tällaista koittamassa.

 • Cesilia

  Tosi hyvä idea! Oon seurannut sua ehkä nyt vuoden ja on ollut tosi virkistävää lukea postaukset ilman miljoonaa yhteistyö-häsäriä ja mulle on tosi tärkeää ollut se että postauksiin voi luottaa, kukaan ei ole maksanut sinulle että kirjoittaisit jostain huonosta ravintolasta hyvän arvostelun. Ota ihmeessä booking diili käyttöön, toivottavasti saat sitä kautta vähän palkkaa tämän superin sivuston ylläpitoon! 🙂

  • Henna Mikkilä

   Ihanaa kuulla tällaista palautetta – lämmin kiitos Cesilia. Hyvin kiteytät tuossa sivustoni perusajatuksen! Juuri mainitsemistasi syistä haluan pitää sen mainos- ja yhteistyövapaana jatkossakin. Mutta tosiaan koska työmäärä lisääntyy koko ajan, niin on pakko yrittää keksiä jotain pieniä ansoitakin tämän kanssa. Tuntuu hyvältä kuulla, että ajatus tuntuu teidän lukijoidenkin mielestä hyvältä!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.