Tallinna,  Yleinen

Yhteistyö on voimaa!

Olen Sooloiluja-sivuston perustamisesta saakka sanonut, että en halua sinne mainosbannereita enkä kaupallisia yhteistyöpostauksia. Korviini on kantautunut kritiikkiä, että samalla vähättelisin yhteistyöpostauksia harrastavia sivustoja. Näin en missään nimessä tee – kukin tyylillään! Periaatteestani on kuitenkin tullut jonkinlainen kulmakivi, jota en ole aikeissa pyörtää. Niitä ei tällä sivustolla nähdä jatkossakaan.

Sivustoni lukijamäärän kasvaessa olen kuitenkin alkanut saada kiinnostavia yhteydenottoja erilaisilta yrityksiltä, ja muutamat niistä ovat jo toteutuneetkin: mediat ovat ostaneet käyttöoikeuksia kuviini, olen suunnitellut firmoille Tallinnan matkan ohjelmia, ollut mukana messuilla ja suunnittelemassa pressimatkojen ohjelmaa. Nyt kerron viimeisimmästä, joka sai sukat pyörimään jalassa innostuksesta! Postauksen kuvat antanevat vähän vinkkiä mistä on kysymys, jo ennen kuin olet päässyt tekstin loppuun.

Oletko muuten lukenut tämän postauksen, jossa kerron henkilöhistoriaani potkujen saamisesta nykyiseen elämääni Airbnb-emäntänä ja matkailusivuston ylläpitäjänä? Jos et, niin lue ihmeessä mikäli kiinnostaa kuulla minkälaisen polun olen kolmen viime vuoden aikana kulkenut.

Viimeisin yhteistyö: ihana Bypias

Tämän postauksen varsinainen aihe on juuri päättynyt yhteistyö, jonka sain tehdä ihailemani suomalaisen vaatebrändi Bypias’in kanssa. Jos Bypias ei ole sinulle tuttu, voit lukea siitä vaikka tämän artikkelin.
Bypiasin omat nettisivut löydät täältä.

Tätä postaustani lukiessasi pääset samalla kurkkaamaan huikean hienoon teollisuuskiinteistöön, joka liittyy tähän projektiin. Mutta siitäkin lisää tuonnempana.

Olen seurannut Bypias’in kehitystä ja kasvua alusta saakka, joten olin todella otettu  brändin luojan ja suunnittelijan Pia Erlundin ottaessa minuun yhteyttä ehdottaen yhteistyötä! Hän oli päättänyt järjestää tulevan syksyn ja talven malliston kuvaukset Tallinnassa, ja kysyi olisinko kiinnostunut etsimään heidän tyyliinsä sopivia kuvauslokaatioita.

Arvatkaa vaan olinko! Minulla kesti todennäköisesti puoli sekuntia vastata myöntävästi – hommaa hidasti vain se, että hypin vastausta naputtaessani tasajalkaa innosta.

Tämä olisi juuri sellaista, josta olin hiljaa mielessäni haaveillut. En vaan voinut kuvitellakaan, että pääsisin tekemään sitä näin ison ja suuresti ihailemani brändin kanssa!

Bypias yhteistyö käytännössä

Nämä ottamani kuvat ovat päivältä, joihin oma osuuteni projektissa kulminoitui. Tuolloin oma salapoliisintyöni eli kuvauspaikkojen etsintä oli päättynyt, ja sain vain napsia ”behind the scenes” -kuvia siitä, miten Bypias-tiimin ammattilaiset tekivät omaa työtään eli taikoivat rosoisen ympäristön, kauniiden kalusteiden ja upeiden vaatteiden yhtälöstä kutsuvia kuvia ja videoita.

Kuvauksia edelsi viikkojen yhteydenpito, kun esittelin designer-Pialle ja kuvaajalle mahdollisia paikkoja, sain lisätoiveita ja rajoituksia, etsin lisää… kiinnostavaa, kivaa ja haastavaa. Kuten kuvista ehkä voi päätellä, lopputulos on mitä mainioin!

Lukuisista esittelemistäni vaihtoehdoista kuvauspaikaksi valikoitui lupulta Põhjala-niminen entinen kumisaapastehdas Pohjois-Tallinnassa, Koplissa. Olen seurannut vuoden päivät alueen kehittymistä, ja kirjoittanut siitä postauksiakin. Voit katsoa vuoden takaisia tunnelmia silloin vielä pahan vallassa olleesta alueesta täältä, ja sittemmin yhteen tehdaskiinteistöön auenneesta Karjase Sai -leipomosta täältä.

Olen iloinen että Pia päätyi juuri Põhjalaan, sillä se oli alusta alkaen oma suosikkini. Erityisen tohkeissani päätöksestä olin kuultuani kuvausten aikana, että käyttämämme tila tullaan remontoimaan uuteen uskoon elokuusta alkaen. Kaikki rosoisuus, aluperäiset pinnat, maalikerrokset, hilseilevät laastit tulevat häipymään historiaan vielä tämän vuoden aikana. Kävi todellinen tuuri, että Bypiasin lahjakkaat kuvaajat saivat tallennettua tilaa nykyasussaan upeisiin otoksiinsa.

Olen ensinnäkin äärimmäisen kiitollinen luottamuksesta, mutta myös sitä että pääsin seuraamaan meininkiä paikan päällä. Minua ilahduttaa kovasti, että ymmärtääkseni myös Bypias’in keulahahmo ja supernainen Pia Erlund oli tyytyväinen löytämääni tilaan. Se on tietysti pääasia!  

Ei mainoksia, ei bannereita… mitä yhteistöitä oikein teen?

Lähden mielelläni mukaan projekteihin, joissa Tallinnan tuntemuksestani tai kohtakteistani voisi olla iloa ja apua. Mainitsinkin jo aiemmin tekemistäni yhteistöistä, ja nytkin työn alla on mm. lehdistömatkan ohjelman sekä erään yrityksen Tallinnan reissun suunnittelu. Myös haastattelupyyntöjä on neuvotteluvaiheessa, joten voi olla että kuulet minusta lähiaikoina muissakin kanavissa kuin täällä Sooloiluja-sivustolla!

Lähetä siis viestiä, jos yhteistyö kiinnostaa. Minua kiinnostaa kyllä, sillä tämä Sooloiluja-sivusto ja Tallinnatärpit-ryhmä ovat kasvaneet niin suuriksi, ettei minulla taida enää olla mahdollisuutta palata päivätyöhön ainakaan sivuston laadun kärsimättä. Mikäli arvioin, ettei minulla ole annettavaa tai osaamista ehdotettuun hommaan, niin lupaan kyllä kertoa sen suoraan! Sähköpostini on henna@sooloiluja.com.

4 Comments

 • Rainer Huttunen

  On sääli, että tällaiset tilat tullaan muuttamaan toiseen tarkoitukseen.Kaikki rosoisuus häviää ja mistä sitten niitä kuvauspaikkoja enää löydetään.Ihmettelen suuresti tätä suuntausta

  • Henna

   Itsellänikin on tiettyä surumielisyyttä kun katson tällaisten vanhojen alueiden muuttumista, mutta toistaalta ymmärräån kehityksen. Tuossa kunnossa niitä ei voi oikein käyttää mihinkään, ja aika nopeasti ne menisivät lopullisen huonoon kuntoon. Nyt ollaan esim. tämän kanssa jo aika lähellä sitä. Katso vaikka tätä Põhjalan tehtaan kuvasarjaa ennen remontin aloittamista. Aika lohduttoman näköistä.

 • Hanne Lindström

  Loistavaa että sun huimaa visuaalista lahjakkuutta ja erinomaista Tallinnan tuntemusta käytetään! Mua ei mainokset ja kaupalliset yhteistyöt näillä sivuilla häiritsisi tai vähentäisi arvioiden ja juttujanen uskottavuutta. Joskus tuntuu päinvastoin siltä, että on väärin että uurastat meidän lukijoiden eteen ilman mitään korvausta. Jatka kuitenkin <3

  • Henna

   Onpa ystävällisesti sanottu – kaunis kiitos Hanne! Tätä oli kyllä tosi upeaa päästä tekemään. Nämä yhteistyöt ovat olleet mainio pieni lisätulo, joka ei ole näkynyt lukijoille mitenkään. Sellaisia näyttäisi onneksi tulevan jatkossakin, joten se on hieno homma. Olen kyllä jotain muitakin ansaintajuttuja miettinyt, mutta jotain sellaista se tulee olemaan joka ei muuta sivuston epäkaupallista luonnetta. Airbnb on hieno homma, kun sen kautta tulevan tulon ansiosta minulla ei ole kauheaa kiirettä miettiä miten tästä sivustosta voisi jonkun roposen myös saada. Nyt toki Korona tyhjensi Airbnb-kalenterin, mutta eiköhän tässä muutama viikko selvitä – mies onneksi toistaiseksi päivätöissä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.