Koronavirus
Ajankohtaista,  Tallinna

Koronavirus: uutisseuranta

Koronavirustilanne muuttuu päivittäin. Kerään tälle sivulle linkkejä uutisiin, jotka saattavat kiinnostaa niitä joiden elämä on jollain tavalla jakautunut Suomen ja Viron välille. Mukana yleisempiäkin koronatilanteeseen liittyviä keskeisiä uutisia.

Sivu päivittyy sitä mukaa, kun huomaan uusia Sooloiluja-sivun aihepiiriä liippaavia koronauutisia.

Asiallisin Viron koronatilannetta seuraava englanninkielinen sivusto on mielestäni Viron Yleisradio ERR. Löydät sen täältä.

Viro tiukentaa otteitaan taistelussa koronavirusta vastaan

24.3. > Tiistaina Viron hallitus ilmoitti entistäkin tiukemmista otteista taistelussa koronaviruksen leviämistä vastaan. Perjantaista 27.3. eteenpäin kauppakeskukset pysyvät suljettuina, ja yli kahden hengen julkiset kokoontumiset kielletään.

Heti huomisesta eli 25. maaliskuusta alkaen ihmisten on pidettävä vähintään kahden metrin etäisyys julkisilla paikoilla kuten ulkona leikkipaikoilla, urheilukentillä, rannoilla, kävelykaduilla, retkeilyreiteillä ja kotia lukuunottamatta myös sisätiloissa.

Alkuperäinen englanninkielinen uutinen uutinen Estonian World -sivustolla.

– – – – – – – – – – 

Suomi kieltää sittenkin Viron ja Suomen välisen työmatkaliikenteen

20.3. > Suomen hallitus päätti eilen 19.3. illalla kuitenkin muutoksesta Suomen ja Viron väliseen työpaikkaliikenteeseen kieltäen sen sunnuntai-illasta alkaen. Lue koko uutinen (englanniksi) Viron Yleisradion sivuilta

EDIT klo 10.30: Helsingin Sanomien uutinen asiasta löytyy täältä

Rajavartiolaitoksen tiedote.

Alla Suomen sisäministeri Maria Ohisalon twiitti asiasta. “Näimme tarpeelliseksi tarkentaa rajanylityskäytäntöjä. Työmatkaliikennettä on valitettavasti välttämätöntä poikkeusoloissa rajoittaa merkittävästi. Toivottavaa kuitenkin on, että Suomessa pysyvästi työskentelevät jäisivät tässä tilanteessa Suomeen ja noudattaisivat kaikille annettuja ohjeita koronavirukselta suojautumiseksi. Ratkaisu on raskas, mutta välttämätön koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.”

Tallinkin Megastar tekee neljä ylimääräistä matkaa, jotta virolaiset ja suomalaiset pääsevät turvallisesti kotiin

19.3. > Megastar-alus operoi tällä hetkellä Helsinki-Tallinna-reitillä supistetun talviaikataulun mukaisesti.

Tulevana viikonloppuna 21.–22.3 Tallink lisää reitille neljä ylimääräistä vuoroa eli neljän yhdensuuntaista matkaa, jotta voidaan taata Suomeen ja Viroon myöhään illalla tai aikaisin aamulla saapuvien matkustajien mahdollisimman sujuva ja nopea kotiinpääsy.

Alkuperäinen uutinen luettavissa kokonaisuudessa Tallinna24-sivustolla.

sooloiluja tallink

Rajavartiolaitoksen ohjeistus rajanylitysliikenteeseen

19.3. > Koska vieläkin on paljon epäselvyyttä siitä, kuka saa ylittää Suomen rajan, Rajavartiolaitoksen tiedota asiasta antaa yksiselitteisimmät ohjeet. Löydät ohjeet täältä. Linkin takana myös lista ns. välttämättömästä liikenteestä, jota määräykset eivät koske.

Suomi muuttaa käytäntöä: virolaiset työntekijät saavat edelleen tulla maahan.

Verkkolehti Estonian World 18.3. > Viron ulkoministeriön mukaan Suomi ilmoitti tänään iltapäivällä, että 19. maaliskuuta alkavan rajatarkastuksen käyttöönoton myötä maahantulon ehdot ovat muuttuneet, mutta kaikille henkilöille, joilla on oleskeluoikeus Suomessa, sallitaan edelleen pääsy maahan. 

Tämä tarkoittaa, että ne 50 000 virolaista, joilla on pysyvä oleskeluoikeus, ja 20 000 virolaista, joilla on väliaikainen oleskeluoikeus, pääsevät edelleen Suomeen, samoin kuin matkustajat, jotka kulkevat Suomen kautta matkalla takaisin Viroon kauempana sijaitsevasta paikasta.

Lue koko englanninkielinen uutinen täältä.

Samasta aiheesta englanninkielinen uutinen myös Viron Yleisradion sivuilla: New rules allow cross-border workers from Estonia to enter Finland

Rakennuslehti: ”Virolaisia on vedottu pysymään Suomessa”

17.3. >  Aalto Henkilöstöpalvelujen toimitusjohtaja Jake Aalto kertoo, että koronavirus vaikuttaa selkeästi Baltiasta ja Puolasta tulevien työntekijöiden tilanteeseen.

Virolaisten keskuudessa ei ole Aallon mukaan sellaista liikehdintää, että he olisivat lähdössä joukolla takaisin kotimaahansa.

”Työmailta on vedottu, että virolaiset pysyisivät Suomessa. Työmailla samoin kuin tilaajilla on huoli aikataulujen pitämisestä.”

Sen sijaan uusien työntekijöiden rekrytoiminen esimerkiksi Latviasta ja Virosta on nyt vaikeaa. Ihmiset ovat aikaisempaa varovaisempia. Korvaavia työntekijöitä ulkomailta on vaikea löytää päättyvien työsuhteiden tilalle.

Lue koko uutinen täältä

Myös Helsingin Sanomat kirjoittaa samasta aiheesta täällä

– – – – – – – – –

Koronavirus huolestuttaa koko maailmaa, ja tietysti myös matkailijoita, joilla suuntana Viro ja Tallinna. Siksi alla linkkejä sivustoihin, joilta  olisi helppoa hakea ajantasaista ja oikeaa tietoa.

Nyt on minusta tärkeää seurata nimenomaan viranomaisten tiedotteita, sillä koronavirusepidemia niin Suomessa kuin Virossakin poikii paljon klikkiuutisointia.

Koronavirus Virossa: linkkejä

Koska koronavirus on julistettu pandemiaksi, myös Virossa tilanne on suuren huolen ja tarkan seurannan alla. Tässä sivustoja, joilta voit seurata ajan tasalla olevia tiedotteita ja uutisointia aiheesta:

Laivayhtiöt koronaviruksesta

Kaikki kolme Suomesta Viroon liikennöivää laivayhtiötä tiedottavat tilanteesta omilla sivuillaan. Näiden linkkien kautta pääset lukemaan viimeisimmät tiedotteet:

Luotettavimmat sivustot kokonaistilanteen seuraamiseen

Koronavirus kuohuttaa koko maailmaa, ja ihmiset tuntevat pelkoa ja ahdistusta asian tiimoilta. Siksi minusta on tärkeää pysytellä mahdollisimman kiihkottoman tiedon lähteillä, eikä altistua liikaa klikkijournalismille. 

Itse seuraan koronavirustilannetta näiden kanavien kautta:

Koronavirus: faktat

Kannattaa myös kerrata omat tietonsa itse sairaudesta ja miten siltä kuuluu ja kannattaa suojautua. Erinomaisen pikaoppitunnin aiheesta antaa Suomen THL selkokielisessä yhteenvedossaan. Löydät sen täältä.

Artikkelin keskeisimmät asiat ovat:

 • Maailman terveysjärjestön mukaan koronavirus on pandemia.
 • Pandemia on tauti, joka on levinnyt kaikkialle maailmaan.
 • Tartunnan riski on kohonnut Euroopassa ja muualla maailmassa.
 • Soita omaan terveyskeskukseesi, jos sinulla on kuumetta, yskää tai hengenahdistusta.
 • Ohjeet infektioriskin minimoimiseen

Laajemman THL:n artikkelin löydät täältä.

Myös Työterveyslaitos antaa erinomaiset ohjeet virukselta suojautumiseen. Sivustolla myös kattavat toimintaohjeet, mikäli epäilee saaneensa tartunnan.

Tallinnatärpit
Aiheen tämän postauksen kirjoittamiseen sain Tallinntärpit-ryhmässä. Liity sinäkin mukaan, jos haluat pysyä ajan tasalla Tallinnan matkailuun liittyvissä asioissa!
Henna Mikkilä Sooloiluja blogi
Nainen tämän sivuston takana on Henna Mikkilä. Jos haluat tutustua paremmin, klikkaa tätä kuvaa.

4 Comments

  • Henna

   Kiitos Pauli! Koin velvollisuudekseni ohjata ihmisiä luotettavan tiedon lähteille sen sijaan, että panikoituvat kaikenlaisten klikkimedioiden hälystä. Toivottavasti auttaa edes vähän.

 • Sakari

  Kiitos tästä kattavasta linkkilistasta! Nyt pidetään sitten vaan päät kylmänä ja jalat lämpinänä kuten vanha kansa sanoo.

  • Henna

   Kiitos Sakari! Näin juuri. Ja yritetään nauttia tästä pakollisesta down shiftauksesta, johon virusepidemia meidät nyt pakotti. Kyllä se tästä. Maltti on kerrankin todellakin valttia.

Kommentoi mielellään!