REaD kirjakauppa
Ostokset

Satumaisen suloinen kirjakauppa REaD

Saan kohta jalkapallotyyliin punaisen kortin liiallisesta ylisanojen käytöstä ja ylenpalttisesta hehkutuksesta, mutta ei voi mitään. Kirjakauppa REaD Pikk-kadulla Vanhassakaupungissa on nimittäin niin ihastuttava, että siitä kertominen ei tule onnistumaan ilman sanoja hurmaava, ihastuttava ja tunnelmallinen.  

REaD kirjakauppa

Oletko huomannut tämän kauniin Roheline park -puiston kulmauksessa olevan pikkuruisen kirjakaupan? Sen kirjapinojen ja ikkunalamppujen somistamat ikkunat säteilevät kadulle niin kutsuvaa tunnelmaa, että kannattaa todellakin astua sisään. Sisällä nimittäin viihtyisää vasta onkin!

Lue myös tämä: saman puiston kulmassa lähes ujon näköisesti piilottelee viinibaari Pan y Vino. Jos et ole vielä käynyt tutustumassa, niin ota ihmeessä ohjelmaan!

REaD kirjakauppa
REaD kirjakauppa

Tilaa hallitsevien, lattiasta kattoon saakka ulottuvien kirjahyllyjen lisäksi näkyy muutakin kiinnostavaa ja kaunista: taidetta, värikkäitä julisteita, koriste-esineistä, ja onpa yhteen ikkunasyvennykseen koottu kutsuva pino värikkäitä tyynyjäkin. Pöytälamput ja värikkään kuviolliseksi maalattu lattia tekevät REaDista jotain aivan muuta kuin tavallisen kirjakaupan.

REaD kirjakauppa
REaD kirjakauppa

REaD ja omaperäinen hinnoitteluidea

Eikä tämä aivan tavallinen kirjakauppa olekaan, vaan antikvariaatti joka tekee asioita hiukan toisin. Normaalin hinnoittelun sijaan kaikki kirjat maksavat nimittäin saman verran! Yksi kirja – mikä tahansa kirja – maksaa kolme euroa, ja kympillä saa neljä. Muutamia edullisempia tai yksittäisiä kalliimpia teoksia lukuun ottamatta tämä koskee koko valikoimaa!

Suurin osa kaupan valikoimasta on viron kielistä kirjallisuutta, mutta hyllyistä löytyy paljon muitakin kieliä. Myös suomalaiset kirjat ovat saaneet oman pienen osastonsa.

REaD kirjakauppa

REaD-kirjakauppa perustettiin viisi vuotta sitten ajatuksena tuoda Tallinnaan kirjakauppa, josta saa käytettyjä kirjoja edulliseen hintaan. Tuolloin ei ollut juuri muuta vaihtoehtoa kuin ostaa kirja täyteen hintaan kirjakaupasta, tai käydä selaamassa käytettyjen kirjojen kauppojen suppean tuntuisia valikoimia.

REaD halusi laskeutua näiden vaihtoehtojen välimaastoon. Paikan omistaja Maaja Hallik nappasi hauskan hinnoitteluidean barcelonalaisesta kirjakaupasta. Hänestä oli mainio ajatus, että valintaa tehdessään asiakkaan ei tarvitsisi ottaa hintaa ollenkaan huomioon jokaisen kirjan maksaessa aivan saman verran.

Lue tämäkin: Rahva Raamat -kirjakaupalla on Telliskivessä myös ravintola.

Mistä REaD-kirjakaupan kirjat ovat kotoisin?

Ihmiset lahjoittavat niitä! Jos jonkun tarvitsee tehdä tilaa kodissaan, REaDin väki menee hakemaan kirjat heidän luotaan. Tai sitten niitä otetaan vastaan puodissa, josta ne kuljetetaan ”kirjatalliin” lajiteltavaksi ja säilytykseen. Siellä on kuulemma neljä kertaa vuodessa suuret kirjamyyjäiset, mutta ne ovat itseltäni vielä kokematta.

REaDin omistaja Maarja kolmen naisen tiimillään on halunnut tehdä kaupastaan mahdollisimman kodikkaan ja mielikuvituksellisen. Asiakaskunta koostuu kaiken ikäisistä ihmisistä, mutta REaDin väki iloitsee erityisesti siitä, miten paljon he ovat saaneet asiakkaakseen nuorempaa porukkaa ja jopa teinejä.

REaDilla on sympaattinen periaate: he haluavat luoda olosuhteet, joissa on mahdollisimman todennäköistä ja helppoa löytää erinomaista luettavaa. Sanoisin,  että siinä on onnistuttu kaikkien tässä artikkelissa käytettyjen superlatiivien verran ja paremminkin!

– – – – – – – – – – 

REaD kartalla: Pikk 34 

REaDilla on sekä Facebook– että nettisivut

Aukioloajat ovat tällä hetkellä la–ma 12–18, mutta ne kannattaa tarkistaa erikseen halutessasi mennä tunnelmoimaan ja kirjaostoksille tähän kirjanystävän pieneen keitaaseen.

REaD kirjakauppa

4 Comments

  • Anne-Maarit Heinonen

    Onpa hauska, persoonallinen ja sympaattinen kauppa. Täytyyoä seuraavalla reissulla ottaa muutama kirja kotoa mukaan ja viemässä ne Readiin ja tutustua paikkaan.

    • Henna

      Eikös olekin! Tämä on minusta todellinen helmi, johon kannattaa todellakin tutustua paremmin. Ja kirjan mukaan ottaminen vasta kiva idea on. Muutamalla lahjoitetulla kirjalla saat poimia hyllystä itselle yhden vaihtarin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.