Ravintola Nero on viihtyisä ja maukas
Turku

Nerå on Blankon ja Tintån ihana pikkusisko.

Mennyt talvi on kylmien kelien lisäksi ollut toisestakin syystä raskas meille turkulaisille: ihanat suosikkiravintolat Blanko ja Tintå ovat olleet remontin takia kiinni koko kylmän kauden! Onneksi näiden klassikkopaikkojen omistajat avasivat reilu vuosi sitten (vai olisiko siitä peräti jo kaksi) uuden ravintolan saman tyyppisellä konseptilla. Nerå on paikan nimi, ja tyyli ja keittiö samaa taattua laatua kuin edeltäjilläänkin! 

Nerå aukeaa lounasaikaan, mutta pääsin yhtenä aamuna sisään jo aamukahvin aikaan, sillä olin sopinut sinne tapaamisen ravintolapäällikön kanssa. Ravintolarypäs järjestää nimittäin myös catering-palveluja, ja saamme heidät hoitamaan ylioppilasjuhliemme ruokapuolen. Sain siis samalla oivan tilaisuuden napata rennon viihtyisästä tilasta kuvia rauhassa ilman asiakkaita – aukioloaikaan paikka on nimittäin yleensä aivan täynnä. 

Ravintola Nerå Turussa Aurajoen rannalla
Neråt terassin pieniä yksityiskohtia
Ravintola Nerå on tyylikäs ja viihtyisä
Neråsta löytyy herkkuja myös suoraan tiskistä

Yleensä Turussa mikä tahansa ravintola tai kauppa joka ei ole korttelin sisällä kauppatorista tai jokirannan ravintolaryppäästä joutuu toteamaan, että asiakkaita ei riitä. Nerå on tehnyt poikkeuksen: vaikka se on ihan reilusti kauempana alajuoksulla, se on silti suosittu. Syy on ilmeinen: täällä tehdään asiat samalla tavalla oikein kuin Blankossa ja Tintåssakin. Paikka on rennon tyylikkäällä otteella sisustettu,  henkilökunta välittömän iloista ja ystävällistä, ja pääasia eli ruoka hyvää ja kohtuuhintaista.  

Pieni Turku-vinkki muuten turisti- tai kotiseutumatkailijalle: noin kilometrin säteellä Neråsta on parikin näkemisen arvoista museota. Alajuoksulle päin on Forum Marinum merimuseo, ja vain reilun puolen kilometrin päässä keskustan suunnassa on mainio Wäinö Aaltosen taidemuseo

Haluan nostaa hattua näiden paikkojen perustajille ja omistajille: olen itse asiassa sitä mieltä, että heitä on kiittäminen siitä että Turku on nykyään sellainen ravintolakeidas kuin on. Tämä nyt on tällainen oma pikku teoriani, mutta kun Blanko joskus parikymmentä vuotta sitten tuli kaupunkiin, se oli tuulahdus jostain sellaisesta, mitä näillä kylillä ei oltu ennen nähty. Paikasta tuli instant-suosikki, eikä sen suosio ole sen koomin laskenut. Sen jälkeen tänne on alkanut tulla rentoja ja kivoja ruokapaikkoja kuin sieniä sateella, eikä väite siitä että Turku on Suomen ravintolapääkaupunki ole kovinkaan liioiteltu. 

Ravintola Nerån tyylikästä sisustusta
Nerån mainio viinivalikoima
Kivoja sisustuksen yksityiskohtia Neråssa
Ravintola Nerån sisustus on tyylikäs ja viihtyisä

Höpinät seis! Miksi Neråån siis kannattaa mennä?

Koska Neråssa on kaikki tarpeellinen eikä mitään turhaa. Tänne on poimittu sisarravintoloista tutut onnistuneet osatekijät, ja lisätty vielä paikan sijaintiin ja luonteeseen sopivia lisämausteita. Siinä se menestyskaava sitten onkin:

 • Huippukiva sisustus, joka ei näytä siltä että se olisi monistettu jostain ravintolakalustekatalogista. Persoonallisia yksityiskohtia, jänniä materiaaleja ja rouheaa menoa
 • Henkilökunta joka jaksaa aina hymyillä, höpötellä mukavia, mutta hoitaa hommat silti ammattimaisen hyvällä otteella.
 • Ruoka joka seuraa sesonkeja, maistuu ja näyttää hyvältä, ja jota on riittävästi. Neråssa on hyvin samanlainen ruokakonsepti kuin Blankossa: muutama hyvä päivittäin vaihtuva lounasvaihtoehto, ja illalla a’la carte josta löytyy herkkuja moneen makuun.

Ja sitten ne lisämausteet: terassi. Rakensivat ravintolan eteen terden, jolla tarkenee talvellakin. Ja talveksi luetaan myös viime kesän kaltaiset lämpimän vuodenajan irvikuvat. Eli kun terassilla on lasia ympärillä ja lämmittimiä katossa, niin voi leikkiä ulkona syömistä silloinkin kun tekisi mieli laittaa pitkät kalsarit jalkaan tai muuttaa etelään.

Ravintola Nerån terassi
Ravintola Nerå ja hauskoja yksityiskohtia
Ravintola Nerån terassi

Nerå-faktoi

Ravintola Nerå
Läntinen Rantakatu 37, 20100 Turku
ravintola@nera.fi
Puh. +358 20 741 5750
www.nera.fi

ma–ti 11–22 (keittiö klo 21)
ke–to 11–23 (keittiö klo 22)
pe 11–01  (keittiö klo 23)
la 12–01 (keittiö klo 23)
su 13–21 (keittiö klo 20)    < isosti pisteitä siitä, että on sunnuntaina auki!

Nerå on kuin Blanko ja Tintå: tosi viihtyisä

2 Comments

 • Pia

  Kiva lukea tutuistakin paikoista juttuja. Jostain kumman syystä sitä vielä vahvistaa omaa mielipidettään ja löytää niitä uusiakin pointteja. Pssst. mä niin näen sut vähän höpöttämässä ennen avautumista. Kiitos postauksesta!

  • Henna Mikkilä

   Kiitos Pia kommentista! Kivaa että käyt lueskelemassa. Turussa taitaa melkein kaikki paikat olla meille ”tämän kylän tytöille” tuttuja, mutta näistä suosikeista on kuitenkin kiva kirjoitella – ja kuvata. Näkee tuttuja paikkoja vähän uudessa valossa. Ja onhan täällä vähän uudempiakin tuttavuuksia, kuten vaikka Kakolan Ruusu. Pitäisi vaan ehtiä kameran kanssa käymään.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.