Fabbes cafe Turussa Piispankadulla
Turku

Fabbes keittää aamupuurot jos ei itse jaksa. Tai huvita.

Reissussa tulee aina, tai ainakin tosi usein syötyä aamupalaa kahviloissa. Se on kuitenkin minusta mukavan ylellinen pieni juttu kotikaupungissakin. Sillä saa taiottua parilla toisen keittämällä kahvikupposella ja vaikka puurolautasellisella ihan tavalliseen arkiseen aamuun vähän reissusta tuttua tunnelmaa. Turussa tätä taikasauvaa heilutellaan erityisen viehättävästi paikassa nimeltä Fabbes.

Aamupala Fabbes kahvilassa Piispankadulla Turussa
Raikas ja maukas aamupala Fabbes cafe Turussa

Fabbes on suloinen pieni kulmakahvila Piispankadulla – alueella, jossa muuten ei pahemmin ravintoloita tai kahviloita ole. Tai no on… onhan siinä kahvila Fika ja Hus Lindman. Ja ihana Kembuz ja Kuori Hämeenkadulla suht lähellä. Mutta siis periaatteessa alueella, joka ei ole tunnettu ravintoloistaan. Joka kerta kun olen siellä käynyt, on väkeä tuntunut riittävän välillä ihan jonoksikin asti, eli en ole ainoa joka on ”löytänyt” Fabben ja ihastunut siihen.

Kävelin ensimmäisen kerran sisään Fabbelle muutama vuosi sitten, kun iltakävelyllä ystäväni kanssa satuimme näkemään kahvilan oven kutsuvasti auki. Omistaja oli juuri sulkemassa siltä päivältä, mutta toivotti kuitenkin tervetulleeksi istumaan. Joimme kahvit, mutta saimme yllätykseksemme ihanat baakelsit (tälle on varmaan joku oikeakin sana, mutta tällaiselle turkulaiselle se on baakelsi) kaupan päälle. Sydämeni oli siis vallattu kertaheitolla!

Porkkanaleivos Fabbes kahvilassa Turussa
Fabbes on kodikas
Pieniä yksityiskohtia tarjoaa Fabbes Piispankadulla

Fabbes tarjoaa myös lounaan ja antaa apua kahvihampaan kolotukseen

Vaikka viime aikoina olenkin käynyt Fabbes kahvilassa ennen kaikkea aamiaisella (avaavat jo klo 8!) ja kahvilla (ovat ainakin ma-to auki klo 18 saakka), on tarjolla myös maukas lounaspöytä. Omasta lounasvisiitistäni on sen verran pitkä aika, että en uskalla aivan satavarmasti sanoa, mutta minulla on sellainen käsitys että myös kasvissyöjät on otettu täällä hyvin huomioon. Tämä varmaankin siksi, että Fabbes on keskellä kahden yliopiston kampusta, joten alueella parveilee paljon sellaista ruokavaliota arvostavaa väkeä. 

Listoilla näkyy myös olevan perinteisiä klassikoita, kuten torstaisin hernekeittoa ja pannaria. Olen kerran käynyt kahvilla sellaiseen aikaan, että pannarit, hillo ja kermavaahto olivat vielä esillä, ja voin kertoa että niitä oli kyllä vaikea vastustaa! Vain vitriinistä löytämäni Brita-kakun pala auttoi minua ohittamaan pannarikiusauksen. Tiedä sitten mentiinkö siinä kalori- ja terveellisyysmielessä ojasta allikkoon.

Voit tsekata Fabbesin tuoreimman lounaslistan heidän Facebook-sivuiltaan – se taitaa päivittyä sinne aina kunkin päivän aamulla. 

Fabbes kahvilan korvapuustit ovat niin hyviä!
Fabbes on kalustettu mukavan rouheasti ja viihtyisästi
Fabbes cafe Piispankadulla Turussa
Fabbes kahvilassa hintaan kuuluu aina hymy

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.